Kend betydningen af ​​D-vitamin for børns vækst

Jakarta - For forældre er det en interessant ting at være opmærksom på deres børns vækst fra tid til anden. Der gøres forskellige måder, så børns vækst og udvikling kan forløbe optimalt. Startende fra at give stimulering til børn til at møde indtaget af vitaminer og næringsstoffer. Mange typer vitaminer er nødvendige for børn for vækst og udvikling, hvoraf en er D-vitamin.

Læs også: 4 Fordele ved D-vitamin for sundheden

Ikke kun hos voksne har børn også brug for D-vitamin til vækst, men med forskellige indtagsstørrelser. Tja, der er ikke noget galt med, at forældre kender til vigtigheden af ​​D-vitamin for børns vækst her. På den måde vil moderen bedre forstå, hvor meget indtag der skal til, og kilden til D-vitamin, som du kan give dit barn. Her er anmeldelsen.

Dette er D-vitamins betydning for børns vækst

D-vitamin er et af de mest nødvendige vitaminer for voksne og børn. Behovet for D-vitamin skal dækkes ordentligt, så kroppen kan optage calcium og fosfor til sunde knogler og tænder. Men ikke nok med det, det indtag af D-vitamin, der bliver opfyldt korrekt hos børn, kan påvirke deres vækst og udvikling.

Lancering fra journalen Børn D-vitamin er et af de næringsstoffer, der påvirker hjernens udvikling. Af denne grund er det meget vigtigt at opfylde D-vitaminets behov, så hjernens udvikling kan fungere optimalt. D-vitaminmangel hos børn og unge kan faktisk øge risikoen for psykiske lidelser, hvoraf en er skizofreni.

Ikke kun det, D-vitamin er meget vigtigt for børn for at forhindre knoglesundhedsforstyrrelser. Forskellige knoglesundhedsforstyrrelser kan opleves af børn, der forstyrrer vækst og udvikling, såsom skoliose, rakitis eller skøre knogler, og som er tilbøjelige til brud.

Mangel på D-vitamin gør også, at børn oftere oplever muskelsmerter, bliver hurtigt trætte og får problemer med bevægelse. Faktisk kan D-vitaminmangel øge risikoen for migrænesygdom hos børn og unge.

Læs også: Kan D-vitaminmangel virkelig forårsage hyperparathyroidisme?

D-vitaminbehov

Vidste du, at alle børn efter fødslen har brug for D-vitaminindtag for at vokse? Lancering Centre for Disease Control and Prevention , spædbørn med en alder på under 12 måneder har brug for indtagelse af 400 IE D-vitamin hver dag. I mellemtiden har børn i alderen 12-24 måneder brug for 600 IE D-vitamin om dagen.

Dette indtag er dog stadig tilpasset barnets helbredstilstand. Nogle børn har brug for mere D-vitamin, når de har helbredsproblemer, såsom cøliaki, fedme og knoglelidelser. Børn, der for nylig er blevet opereret i knoglen, har også brug for mere D-vitaminindtag til restitutionsprocessen.

Kilde til D-vitamin til børn

For at opfylde behovene for D-vitamin hos børn, bør du kende nogle gode kilder til D-vitamin til børn. For babyer, der ikke er kommet ind i MPASI-alderen, skal de opfylde deres daglige mælkebehov. Hvis det er nødvendigt, kan mødre spørge direkte til børnelægen gennem ansøgningen for at finde ud af yderligere kilder til D-vitamin til babyer.

For babyer, der er kommet ind i en alder af fast føde og børn, skal du sørge for, at den mad, de spiser, indeholder D-vitamin, som kroppen har brug for. Mødre kan give børn mad, der er gode kilder til D-vitamin, såsom laks, tun, æg, mælk, frugt og grøntsager.

Læs også: Den rigtige måde at opfylde kroppens indtag af D-vitamin på

Det er nogle af de vigtige fordele ved D-vitamin, og hvordan mødre får D-vitamin til deres børn. Glem ikke at spise en sund kost og livsstil ved regelmæssigt at invitere dine børn til at dyrke motion om morgenen. Morgenmotion kan få børn til at blive udsat for sollys, som er en kilde til D-vitamin for kroppens sundhed.

Reference:
Børn. Tilgået i 2020. Vitamin D i børns sundhed.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2020. D-vitamin.
Børns sundhed. Tilgået i 2020. D-vitamin.
Johns Hopkins medicin. Tilgået 2020. D-vitamin og dit barn.