Hvorfor drikker du ikke mælk, når du har diarré?

, Jakarta – Diarré er en sygdom, der generer og får folk, der oplever det, til at føle sig meget utilpas. Den øgede hyppighed af afføring under diarré kan også medføre, at du bliver dehydreret og træt, på grund af den store mængde væske og mineraler, der går til spilde.

Derfor er det vigtigt at vide, hvilke fødevarer du skal indtage under diarré, der kan hjælpe med at genoprette kroppens tilstand. Ud over at kende de fødevarer, der skal indtages, er det også vigtigt at kende de fødevarer, der er forbudte under diarré. Årsagen er, at visse fødevarer har potentiale til at forværre diarré, hvoraf den ene er mælk. Hvorfor er det forbudt at drikke mælk under diarré? Her er anmeldelsen.

Læs også: Det er de typer fødevarer, der er gode at spise, når du har diarré

Årsager til forbudt mælk under diarré

ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse Når du har diarré, kan du have svært ved at fordøje laktoserige fødevarer, såsom mælk, ordentligt. Selvom du ikke er laktoseintolerant, kan viral diarré gøre dig følsom over for mejeriprodukter. Tilstanden kan nogle gange vare op til 6 uger efter, at diarréen er væk.

Derudover kan diarré forårsage nedsatte niveauer af enzymet laktase. Dette enzym er nødvendigt for, at kroppen kan fordøje laktose eller sukkeret, der findes i mejeriprodukter. Hvis dette "mælkesukker" ikke fordøjes, kan det forårsage mavegas, oppustethed, kvalme, løsere afføring og irriterede tarme.

Derfor er mælk ikke en god mad at spise, når man har diarré. Ikke kun mælk, forskellige mejeriprodukter, der indeholder laktose, skal du også undgå først, mens du har diarré. Mejeriprodukter omfatter ost, is, fløde og creme fraiche.

Kan du give mælk til dit barn, når du har diarré?

Diarré kan have en alvorlig indvirkning på børn. Derfor er det vigtigt at give dem ordentlig mad under anfald af diarré.

I en undersøgelse fra 1996 offentliggjort i tidsskriftet Pædiatri , så forskerne på, om en tør korndiæt eller en mejeri-korndiæt virkede bedst for børn med diarré.

Faktisk fandt de ud af, at symptomerne på diarré hos børn, der spiste tørt korn, og børn, der spiste mælkeprodukter, generelt varede på samme tid. Det vil sige, at give mælk i moderate mængder måske ikke har en dårlig indvirkning på børn, der har diarré.

Upasteuriseret mælk er farligt for mennesker med diarré

I nogle tilfælde kan mælk faktisk være en kilde til diarré. Det skyldes, at bakterier kan vokse i upasteuriseret mælk. Ifølge Colorado State University Extension er den mest almindelige årsag til diarré i Amerika bakterien Campylobacter jejuni, som udløser campylobacteriosis.

Undgå derfor at drikke upasteuriseret mælk, når du har diarré for at undgå yderligere bakteriel forurening, især hvis du er gravid.

Læs også: 5 fordele ved ren mælk for sundheden

Yoghurt er bedre end mælk mod diarré

I stedet for at drikke mælk, er indtagelse af yoghurt et bedre valg, når du har diarré. Yoghurt indeholder mindre laktose end mælk, så det har ikke en væsentlig indflydelse på diarrésymptomer. Derudover indeholder yoghurt også probiotika, der hjælper med at fremskynde helingen af ​​diarré.

Imidlertid anbefaler University of Maryland Medical Center at tage lactase-enzymtabletter, før du drikker mælk eller mejeriprodukter. Hvis du er laktoseintolerant, så undgå alle mejeri- og mejeriprodukter, som sandsynligvis vil gøre dine diarrésymptomer værre.

Læs også: Myte eller fakta, indtagelse af yoghurt gør fordøjelsen sund

Nå, det er forklaringen på hvorfor mælk er forbudt, når man har diarré. Du kan også spørge lægen om mere om, hvilke fødevarer du må og ikke bør spise, når du har diarré .

Du kan også købe den medicin, du skal bruge til at behandle diarré, via appen . Så, Hent Ansøgning nu for at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. Drikker mælk, når du har diarré.
Meget godt. Tilgået 2020. Fødevarer, du skal undgå, når du har diarré