Hvad er den korrekte placering af puden, mens du sover?

, Jakarta – Er du nogensinde vågnet op om morgenen med en stram hals? Det kan være, at du sover med den forkerte pudestilling. 'Forkert pude' er almindelig.

Ikke alene kan det reducere søvnkvaliteten, den forkerte pudeposition, mens du sover, kan også få din nakke til at føles stiv og smertefuld, hvilket gør den svær at bevæge sig. Som følge heraf føler du dig også utilpas, når du laver aktiviteter. Derfor er det vigtigt at kende den rigtige placering af puden, når man sover her.

Læs også: Forkert pude efter hjemkomst, overvind med disse 5 måder

Korrekt pudeposition, mens du sover

Søvnposition er en nøglefaktor for at bestemme den korrekte pudeposition for kropstilpasning og komfort. Her er den korrekte pudeposition baseret på flere sovestillinger:

  • Pudeposition, når du sover på ryggen

Når du ligger på ryggen, bør puder understøtte den naturlige krumning eller lordose af halshvirvelsøjlen med tilstrækkelig støtte under hoved, nakke og skuldre. Så den korrekte placering af puden, når du sover på ryggen, er, at pudehøjden skal være lavere end siden.

Til dig, der ofte ligger på ryggen, så vælg en tyndere pude, for en tyk pude får dit hoved til at løfte sig, så det kan få nakke og ryg til at spænde. Nogle tynde puder er også specielt designet til at støtte nakken.

At sove på ryggen er en sovestilling, der kan hjælpe dig med at hvile ryggen komfortabelt. Mange mennesker føler også, at det at sove på ryggen er den eneste måde, de kan sove på under anfald af svære rygsmerter, eller mens de kommer sig efter rygkirurgi. Du kan også lægge en eller to puder mere under dine knæ, hvilket kan mindske belastningen på din ryg.

Læs også: Anbefalet soveposition for rygsmerter

  • Pudeposition, når du sover sidelæns

Når du ligger på siden, skal puden støtte dit hoved og nakke, så din rygsøjle bevarer en lige, naturlig vandret linje. Nå, en tykkere pude er mere velegnet til dig, der ofte sover på siden.

At bøje dine knæ og placere en anden pude mellem dine knæ, mens du sover på siden, kan også holde din rygsøjle i en neutral position. Når der ikke er støtte mellem dine ben, kan dit overben glide ned, trække i bækkenet og forvrænge den naturlige linje i din rygsøjle. Tja, at placere en hård pude mellem knæene kan normalt forhindre foden i at flytte sig bedre end en blød pude.

Så tilføjelse af en pude mellem dine knæ kan forhindre rygsmerter, hjælpe med at helbrede rygsmerter og give dig mulighed for at hvile bedre, mens du sover.

Desværre er forskningen i, hvilke typer puder, der er gode til sidesove, stadig begrænset. En lille undersøgelse viste, at latexpuder klarede sig bedst blandt de 5 andre typer, der blev overvejet (konturskumpuder, almindeligt skum, polyester, fjer og standardlatex). Undersøgelsesdeltagere rapporterede, at nakkestivhed var mest almindelig efter at have sovet med en fjerpude.

  • Pudeposition, når du sover på maven

At sove på maven er den mest belastende sovestilling for din ryg og nakke. Men hvis du skal eller foretrækker at sove på maven, skal puden være forholdsvis flad, eller hovedet kan hvile direkte på madrassen, så hoved og nakke ikke belastes.

I denne sovestilling bør du placere en anden relativt flad pude under maven eller bækkenet for at hjælpe med at opretholde en naturlig lænderygjustering.

  • Pude til kombineret sovestilling

For dig, der sover med varierende sovestillinger, skal du kigge efter puder, der har et højere område til at sove på siden og et lavere område til at sove på ryggen. Puder med en blanding af forskellige fyldmaterialer kan også hjælpe dig med at sove trygt i forskellige stillinger.

Afslutningsvis skal en god pude kunne bevare nakkens naturlige stilling og hjælpe med at støtte rygsøjlen. Ideelt set skal puden føles behagelig og også kunne tilpasse sig forskellige sovestillinger.

Læs også: Kan det være sundere at sove uden en pude?

Det er en forklaring på den korrekte pudeposition, mens du sover. Men oplever du stærke smerter i nakken, er det måske ikke forårsaget af den forkerte pude.

Kontakt straks en læge for at finde ud af, hvad årsagen er, så det kan behandles umiddelbart før det bliver værre. Nå, du kan gå til lægen ved at bestille tid på det sygehus, du vælger, gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Rygsøjlens sundhed. Fået adgang i 2021. Bedste puder til forskellige sovestillinger