Lær 10 leverens funktioner at kende for kroppens sundhed

, Jakarta – Når vi taler om hjertet, handler det, der umiddelbart kommer til at tænke på, om følelser. Faktisk, ligesom følelser, skal leveren i din krop også vedligeholdes og plejes, du ved. Leveren eller leveren er den største kirtel i kroppen, der har en vigtig rolle for kroppens generelle sundhed. Så vent ikke til dit hjerte gør ondt, så vær opmærksom på det. Kom nu, identificer leverens funktion, så du ved, hvor vigtigt dette organ er.

Leveren eller leveren er placeret i den øverste højre bughule, præcis under mellemgulvet og til højre for maven. Hos voksne vejer dette rødbrune organ omkring 1,4 kg. Fordi det er beskyttet af ribbenene, kan du ikke mærke tilstedeværelsen af ​​dette organ udefra. Her er leverens funktioner, som du har brug for at kende:

  • rensende blod

Denne levers funktion er velkendt af mange mennesker, nemlig at rense blodet for skadelige stoffer, såsom toksiner, stoffer og alkohol. Denne funktion gør leveren til et af de vigtigste organer i kroppen.

  • Ødelægger gamle røde blodlegemer

Ikke alene renser det blodet for toksiner, leveren ødelægger også gamle røde blodlegemer, som vil gøre afføringsfarven brun. Vær dog forsigtig, hvis afføringen er bleg eller endda hvid, og urinen er mørk, fordi det kan være et tegn på et problem med leveren, såsom hepatitis. Læs også: 10 tegn på hepatitis, du ikke bør ignorere

  • Nedbrydning af hæmoglobin

Leveren fungerer også til at nedbryde hæmoglobin og andre hormoner i kroppen, hvoraf den ene er insulin.

  • Hjælper nyrerne med at producere urin

En anden funktion af leveren er at omdanne aminosyrer indeholdt i fødevarer, så de kan bruges til at producere energi eller til at danne kulhydrater eller fedtstoffer. Nå, gennem denne proces produceres et "skrald"-stof kaldet ammoniak. Levercellerne omdanner derefter ammoniakken til et harmløst stof kaldet urinstof, og det frigives til blodet. Urinstof transporteres derefter til nyrerne og udskilles fra kroppen i form af urin.

  • Kontrol af blodsukkerniveauer

Leveren spiller også en vigtig rolle i at hjælpe med at stabilisere blodsukker- eller glukoseniveauet. Så når blodsukkerniveauet stiger, for eksempel efter at have spist, vil leveren filtrere sukker fra blodet og lagre det i form af glykogen, som er en energireserve for kroppen. Men når dit blodsukkerniveau er lavt, vil leveren nedbryde sine sukkerreserver til glukose og frigive det til blodet. Læs også: 2 enkle måder at kontrollere blodsukkeret på

  • Generer energi

Leveren fungerer til at producere energi ved at nedbryde fedt. Så når kroppen mangler blodsukkerniveauer, vil fedtreserverne blive brugt som energi. Nå, det er leveren, der spiller en rolle i forberedelsen af ​​fedt, der skal bruges som energierstatning for sukker.

  • Producerer protein

Sammen med K-vitamin producerer leveren proteiner, som kroppen har brug for til proteinsyntese og andre stoffer, der er nødvendige for blodkoagulationsprocessen.

  • Producerer Galde

Ud over protein fungerer leveren også ved at producere galde, som er ansvarlig for at hjælpe med at fordøje mad.

  • Fremstilling af albumin

Albumin spiller en vigtig rolle i at opretholde væskebalancen i kroppens kredsløb. Nå, leveren er ansvarlig for at producere hovedproteinet.

  • Opbevaring af forskellige næringsstoffer

Leveren er også nyttig til at opbevare forskellige slags næringsstoffer, der kommer ind i kroppen gennem maden, lige fra folinsyre, jern til vitaminer som vitamin A, B, D og K.

Læs også: 4 sygdomme, der ofte opstår i leverorganer

Nå, det er nogle af de leverfunktioner, der er meget vigtige for den menneskelige krops sundhed. For at leveren kan fungere optimalt, rådes du til at tage en sund kost, nemlig ved at indtage mere frugt og grønt, der indeholder mange næringsstoffer, der er gode for leveren.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du tager dig af leversundheden, skal du bare spørge eksperterne direkte gennem applikationen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at søge sundhedsråd når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.