Psoriasis kommer ofte igen, kan det helbredes fuldstændigt?

Jakarta - Psoriasis er en kronisk tilbagevendende hudsygdom karakteriseret ved typiske symptomer, nemlig rød, tør og ru skællende hud. Huden har en ru, afskallet tekstur, der normalt vises på albuer, knæ, nakke, hoved eller ansigt. Selvom denne sygdom er en af ​​de sygdomme, der ikke kan helbredes, men med korrekt behandling kan de symptomer, der opstår, lindres.

Læs også: Stressede kvinder er mere sårbare over for psoriasis

Psoriasis, en uhelbredelig sygdom i alt

Psoriasis behandlingstrin udføres ved at gennemgå visse terapier. Selve behandlingen udføres ud fra typen og sværhedsgraden af ​​psoriasis, som har til formål at hjælpe med at lindre de symptomer, der opstår. Her er nogle typer psoriasisbehandling, der normalt udføres:

1.Brug af salve eller creme

Psoriasisbehandling med salver eller cremer har til formål at overvinde symptomer som betændt kløe, hæmme væksten af ​​nye hudceller og reducere hudens ru tekstur.

2. Lysterapi eller fototerapi

Yderligere behandling af psoriasis kan ske med lysterapi eller lysterapi. Denne procedure udføres ved hjælp af ultraviolet lys, hvis brugen af ​​salver eller cremer ikke lindrer de symptomer, der opstår.

3. Indtagelse af orale lægemidler

Hvis behandling med salver eller cremer, samt lysterapi ikke er effektiv til at håndtere de symptomer, der opstår. Derefter kan det næste trin af psoriasisbehandling gøres ved at tage orale lægemidler.

4. Give injektionspræparater

I alvorlige tilfælde udføres psoriasisbehandling ved at administrere lægemidler ved injektion. Dette er den sidste udvej, der kan gøres, hvis de tre behandlingsprocedurer ikke er i stand til at overvinde de psoriasissymptomer, der opstår.

Udover en række psoriasisbehandlingstrin, som er nævnt, kan du hjælpe med at håndtere en række symptomer, der opstår, ved at tage nogle få skridt. Blandt dem er regelmæssig solbadning, regelmæssig badning, undgåelse af alkoholindtagelse og stop med indtagelse af fødevarer, der kan udløse betændelse, såsom rødt kød og mejeriprodukter.

Læs også: Tør skællende hud, pas på psoriasislidelser

Pas på symptomer, der opstår og overvindes med det samme

Psoriasissymptomer kan ganske rigtigt forsvinde helt, men kan opstå igen når som helst, når den syge har en række risikofaktorer. Disse risikofaktorer omfatter hudinfektioner, udsættelse for meget varmt vejr, hudskader, stress, aktiv rygning og indtagelse af visse stoffer. Generelt omfatter symptomerne på psoriasis, der vises:

  • Tilstedeværelsen af ​​røde pletter på huden og skællende.
  • Kløe og smerte.
  • Misfarvning af neglene, som er ledsaget af unormal vækst.
  • Brændende fornemmelse på huden.

Varigheden og intensiteten af ​​psoriasissymptomer, der opstår, vil variere fra person til person. Nogle gange er symptomerne meget alvorlige og går over af sig selv i et par dage. Så vær altid opmærksom og vær opmærksom på de symptomer, der opstår, ja!

Læs også: Pas på, stress kan udløse psoriasis-hudlidelser

Glem ikke straks at søge læge på det nærmeste hospital, når du oplever en række alvorlige symptomer, såsom kløe og andre symptomer, der bliver værre, symptomer udvides i andre dele af huden, ubehag ved dit udseende, ledsmerter og besvær med aktiviteter og ikke at blive bedre efter at have udført selvmedicinerende trin derhjemme.

Vær opmærksom på de symptomer, der opstår, for komplikationer, der opstår, angriber ikke kun huden og leddene i kroppen, men også organer, der er placeret langt fra huden, såsom hjertet. Betændelse i huden vil få proinflammatoriske stoffer til at trænge ind i blodet, hvilket udløser betændelse og skader langs kapillærerne i kroppen, hvoraf den ene er hjertet.

Reference:
MedlinePlus. Tilgået i 2020. Psoriasis.
CDC. Tilgået i 2020. Psoriasis.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Psoriasis.
Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du behøver at vide om psoriasis.