Årsager til, at løse tandfyldninger kan udløse smerter

, Jakarta – Tandfyldninger er procedurer, der udføres for hulrum for at forhindre opbygning af madrester og infektion i hulrummene. Med en fyldning forventes tanden at holde længere og skal ikke trækkes ud. Desværre kan fyldninger i nogle tilfælde komme af og forårsage smerte.

Så hvorfor kan løse fyldninger forårsage smerte? Nå, en løs fyldning indikerer, at hulrummene er åbne igen eller ikke lukkes ordentligt. Denne tilstand kan øge risikoen for infektion i huller, hvilket resulterer i smerter eller ømhed i tænderne.

Læs også: Hvad forårsager hulrum?

Smerter opstår på grund af løse tandfyldninger

Tandfyldninger er procedurer, der udføres for at fylde huller på grund af dannelsen af ​​plak på tænderne. Denne procedure er ret almindelig. Fyldningsmetoden og materialet til fyldningen, der skal anvendes, kan også vælges af dig selv. Du kan spørge lægen videre i ansøgningen om dette.

Husk på, at der opstår huller i munden, når bakterier i munden producerer syrer til at fordøje maden, kombineres med madrester og spyt og derved danner plak på tænderne. Hvis den ikke behandles med det samme, vil plak, der dannes, beskadige tænderne og danne huller i tænderne.

Ikke bare at "fylde" huller i tænder, tandfyldninger har følgende mål og fordele:

  • Gendan formen og funktionen af ​​beskadigede tænder.
  • Reduktion af antallet af aktive bakterier i munden.
  • Bevarer strukturen og forlænger tændernes levetid.
  • Bevar formen på kæbebenet og ansigtets kontur.
  • Reparation af revnede, knækkede eller eroderede tænder på grund af visse vaner, såsom at bide negle eller slibe tænder.

Læs også: 3 ting til at forhindre huller i dit barns tænder

Når en person oplever en revnet eller løs tandfyldning, kan smerten selvfølgelig mærkes. Desuden, hvis tandhulen har nået nerven, er det ikke umuligt, at følelsen af ​​smerte kan mærkes på grund af mad, der sidder fast eller bakterier, der lever på det sted. Derfor er det vigtigt at forhindre, at plastret falder af for ikke at forårsage andre problemer.

Ud over fyldninger, der falder af, er der flere risici for komplikationer, der kan opstå som følge af tandfyldningsprocedurer, der kan give smerter. Hvad er de ting?

  • Smerter ved bid, kontakt med andre tænder, smerter, der ligner en tandpine, og smerter i de andre eller modsatte tænder.
  • Tænderne er følsomme over for tryk, luft, søde fødevarer eller temperatur. Denne tilstand vil generelt forsvinde inden for et par uger. Men hvis følsomheden ikke falder inden for 2-4 uger, eller hvis tanden føles meget følsom, skal du straks kontakte din læge.
  • Betændelse i dental pulpa (pulpitis).
  • Infektion i dental pulpa eller omgivende tandkødsvæv.
  • Allergisk reaktion på fyldmaterialet. Denne tilstand er et sjældent tilfælde.

Hvis du mærker pludselige smerter i din tand, især den del, der bliver lappet, er det derfor en god idé at få tjekket dig selv på det nærmeste hospital. Ved at bruge appen , kan du direkte bestille en fysisk undersøgelse blot ved at bruge smartphone . Så derfor, Hent Ansøgning lige nu!

Tips til pleje af tænder efter påfyldning

Efter fyldningsproceduren er afsluttet, vil lægen normalt give råd om behandling af fyldninger, for at forhindre henfald i den fyldte tand eller risiko for andre komplikationer. Generelt er der flere trin, der kan tages efter en tandfyldning, nemlig:

  • Lev en sund kost med afbalanceret ernæring.
  • Børst dine tænder med tandpasta, der indeholder fluor regelmæssigt, mindst to gange om dagen.
  • Rengør jævnligt hullerne i tænderne ved at bruge tandtråd ( tandtråd ).
  • Tjek dine tænder jævnligt hos tandlægen

Læs også: 4 måder at styrke tænderne på

Hvis tandlægen under undersøgelsen opdager et revnet eller utæt plaster, vil lægen foretage en undersøgelse ved hjælp af røntgenstråler. Dette for at se tændernes tilstand nærmere. Lækager i fyldninger opstår, når fyldningsmaterialet og tanden ikke klæber ordentligt, hvilket tillader madrester og spyt at trænge ind i eller sive ind i mellemrummet mellem fyldningen og tanden.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021-fyldninger.
WebMD. Tilgået 2021. Tandsundhed og tandfyldninger.
Våbenskjold. Hentet 2021. Tandsmerter og følsomhed før eller efter udfyldning af hulrum.