Kan mennesker ramt af slagtilfælde komme sig som før?

, Jakarta – Slagtilfælde er en type sygdom, der kan udløse en farlig indvirkning på den ramte. I alvorlige tilfælde kan denne tilstand endda få en person til at miste livet. Derfor skal behandlingen udføres med det samme for at overvinde slagtilfælde. Men slagtilfælde ramte kan komme sig og vende tilbage til normal efter behandling?

Den gode nyhed er, at mennesker, der har haft et slagtilfælde, kan komme sig og endda vende tilbage til det normale. Men der er selvfølgelig betingelser. Når et slagtilfælde rammer, skal der gives medicinsk behandling med det samme for at reducere risikoen for komplikationer. Selv i slagtilfælde er der et udtryk gyldne timer som refererer til den "gyldne tid" med at yde hjælp ved slagtilfælde.

Læs også: 5 fakta om slagtilfælde, du bør vide

Behandling af slagtilfælde skal gives øjeblikkeligt

Førstehjælp skal udføres straks, når et slagtilfælde opstår. I denne sygdom, kendt som gyldne periode aka den gyldne periode af slagtilfældebehandling, som er tre timer efter det første slagtilfælde opstod. Med andre ord, hvis der gives hjælp i denne tid, vil chancerne for helbredelse være højere.

Slagtilfælde er opdelt i to typer, nemlig iskæmisk slagtilfælde og hæmoragisk slagtilfælde. Iskæmisk slagtilfælde er en type slagtilfælde, der opstår på grund af neurologiske lidelser på grund af blokering af blodkar. Mens et slagtilfælde forårsaget af brud på et blodkar i hjernen kaldes et hæmoragisk slagtilfælde. Som et vitalt organ i kroppen kan forstyrrelser, der opstår i hjernen, direkte påvirke andre kropsorganer.

Læs også: Forebyg tidligt Kend årsagerne til mindre slagtilfælde

Jo hurtigere behandlet, kan risikoen for alvorlige skader fra et slagtilfælde reduceres. Derudover vil restitutionsraten efter angrebet også være højere. Så kan folk, der har et slagtilfælde, komme sig som før? Svaret er ja.

Slagtilfælde kan kureres fuldstændigt, hvis behandlingen udføres med det samme, nemlig under gyldne time . Som bekendt er slagtilfælde en sygdom, der opstår, fordi der er en blokering af en blodåre eller en sprængning af en blodåre i hjernen. Det skal understreges, at store blokeringer i blodkarrene kan øge risikoen for invaliditet.

Alligevel kan iskæmisk slagtilfælde og hæmoragisk slagtilfælde komme sig som før, men der er flere faktorer, der påvirker det. Restitutionshastigheden hos slagtilfælde afhænger af, hvor stort hjerneområdet er angrebet, sværhedsgraden og den hastighed, hvormed medicinsk behandling gives. Jo større blokering i hjernen er, jo længere tid vil det tage at hele.

Slagtilfælde kan kureres ved at gennemgå flere typer terapi, lige fra hukommelsesterapi, bevægelsesterapi og taleterapi. Ud over terapi er restitutionsraten for slagtilfældede også bestemt af psykologiske faktorer. Mennesker, der oplever anfald af denne sygdom, skal være engagerede og have et højt ønske om at komme sig fuldstændigt som før.

Sociale faktorer spiller også en vigtig rolle. Støtte fra familie, venner og dem omkring dig kan hjælpe med at fremskynde helingsprocessen. Fordi mennesker med slagtilfælde grundlæggende har brug for entusiasme og motivation for at komme sig som før.

Læs også: Udfør disse 5 behandlinger for at helbrede mindre slagtilfælde

Når du finder et slagtilfælde, bør du ikke lade dig rive med i panik. Gør hvad der kan hjælpe, og sørg altid for tilstanden for den person, der oplever angrebet. Hvis du er i tvivl, så prøv at ringe efter lægehjælp for at få vejledning. Du kan også bruge applikationen at tale med lægen igennem Video/taleopkald eller Snak . Hurtigt Hent app nu på App Store og Google Play!

Reference:
National Stroke Association. Tilgået i 2021. Advarselstegn på slagtilfælde.
Healthline. Tilgået i 2021. Stroke Recovery: What to Expect.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Genoptræning af slagtilfælde: Hvad kan du forvente, når du kommer dig.