Hvordan man behandler vabler på grund af kontakteksem

, Jakarta - Du bør ikke undervurdere kløen i huden ledsaget af rødt udslæt og tør hud. Disse symptomer kan være tegn på kontakteksem. Denne tilstand er en betændelse, der opstår på grund af direkte kontakt med visse stoffer, der kan udløse allergi, hvilket forårsager irritation af huden. Selvom det ikke er smitsomt, får tilstanden med kontakteksem, der ikke behandles korrekt, patienter til at føle sig utilpas på huden.

Læs også: Skal vide, 5 vigtige fakta om kontaktdermatitis

Forskellige udløsere kan få en person til at udvikle kontaktdermatitis. Af denne grund er det meget vigtigt at kende udløseren eller årsagen til den kontakteksemtilstand, som du oplever, så behandlingen kan udføres korrekt. Udover behandling i hjemmet kan kontakteksem også behandles med medicinsk behandling. Der er ikke noget galt i at vide mere om tilstanden ved kontakteksem, så du kan tage forholdsregler mod denne tilstand.

Genkend symptomerne på kontaktdermatitis

Kontakteksem er en hudlidelse, der indgår i typen af ​​eksem. Denne tilstand vil forårsage nogle symptomer hos den syge. Kontakteksem vil normalt opleves på dele af kroppen, som ofte er direkte udsat for stoffer, der kan få kroppen til at reagere. Efter eksponering for et stof, der forårsager kontakteksem, opstår symptomerne normalt ret hurtigt. Denne tilstand kan vare i 2-4 uger.

Lancering fra Mayo Clinic , er der flere symptomer, der vil blive oplevet, såsom hud, der har et rødligt udslæt og er ledsaget af en ret alvorlig kløetilstand. Derudover vil området for eksponering for visse stoffer se mere tørt, revnet ud og nogle gange opleve en skællende tilstand. Når tilstanden bliver værre, forårsager kontaktdermatitis normalt udseendet af klumper ledsaget af væske, hævelse og ubehagelig smerte.

For det skal du straks besøge det nærmeste hospital og tjekke med en hudlæge, hvis dine kontakteksem symptomer bliver værre. En forværret tilstand vil være præget af udslæt, der ikke forsvinder i mere end 3 uger og forårsager smerter, der gør, at du ikke kan udføre daglige aktiviteter. Søg desuden straks lægehjælp, hvis du har feber eller væske, og der kommer pus fra huden, eller der opstår udslæt.

Læs også : Skal vide, 6 måder at overvinde kontaktdermatitis

Kontakt Dermatitis Behandling

Kontakteksem behandling vil blive skræddersyet til den årsag, du oplever. Generelt er denne tilstand forårsaget af en allergisk reaktion på huden på grund af eksponering for visse stoffer, der kan forårsage betændelse eller irritation. Der er flere faktorer, der kan udløse kontakteksem, såsom ingredienser i planter, kosmetiske værktøjer, metaller fundet i smykker, lædermaterialer, der bruger kemikalier, parfume i sæbe og endda brugen af ​​visse lægemidler.

Kan kontakteksem så behandles derhjemme? Milde symptomer på kontakteksem kan håndteres derhjemme med den rette behandling. Det er bedst at undgå ingredienser, der kan få dig til at opleve symptomer på kontakteksem. For at lindre kløe, smerte eller hævelse, der opstår i det område, der oplever allergi, kan du bruge anti-kløe cremer eller tage medicin, der kan reducere disse symptomer.

Læs også: Babyer er tilbøjelige til at få kontakteksem, her er hvorfor

Du kan bruge naturlige metoder, såsom at komprimere det allergiske område med en kold kompres i 15-30 minutter. Undgå at ridse det kløende område, fordi man frygter, at det øger risikoen for infektion. Når du bader, skal du undgå at bruge sæbe, der indeholder parfume, og glem ikke at holde dine hænder rene for at undgå bakterier.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Kontakt Dermatitis.
UK National Health Service. Tilgået 2020. Kontakt Dermatitis.
WebMD. Tilgået 2020. Kontakt Dermatitis.