Betyder økologisk mad virkelig sundere?

, Jakarta - Hvis du handler på markedet eller supermarkedet, har du måske set, at visse områder tilbyder økologiske fødevarer. Økologisk mad er fødevarer, der er dyrket uden brug af kunstgødning og pesticider, samt animalske produkter, der er fri for antibiotika og hormoner.

Måske er interessen for økologisk mad i den senere tid begyndt at stige. Udvalget af produkter vokser, lige fra lokale virksomheder til import. Det skyldes, at mange mennesker tror, ​​at økologisk mad er bedre for helbredet. Så er det rigtigt, at økologisk mad er sundere?

Læs også: Sikkerhedstips, hvis du vil spise rå mad

Retfærdiggør økologisk mad er sikrere og nærende

Der er masser af beviser for at vise, at økologiske fødevarer har sundhedsmæssige fordele i forhold til konventionelt dyrkede fødevarer. Flere undersøgelser har vist forskelle i fødevarernes ernæringsmæssige kvalitet.

Der er dog begrænset information at konkludere om forskellene mellem økologiske og uorganiske (konventionelle fødevarer) fordele for den generelle sundhed:

  1. Ernæring. Forskning viser små til moderate stigninger i nogle næringsstoffer i økologiske produkter. Et betydeligt ernæringsmæssigt boost findes i visse typer flavonoider, som har antioxidantegenskaber.
  2. Omega-3 fedtsyrer. Foderkrav til økologisk landbrug, såsom den primære brug af græs og lucerne til husdyr, resulterer typisk i højere niveauer af omega-3 fedtsyrer, en type fedt, der er mere hjertesundt end andre fedtstoffer. Disse højere niveauer af omega-3 fedtsyrer findes i økologisk kød, mejeriprodukter og æg.
  3. Giftigt metal. Cadmium er et giftigt kemikalie, der forekommer naturligt i jorden og optages af planter. Forskning viser, at cadmiumniveauer er meget lavere i organiske korn. Dog ikke i frugt og grønt sammenlignet med konventionelt dyrkede afgrøder. De lavere niveauer af cadmium i økologisk korn kan hænge sammen med et forbud mod brug af kunstgødning i økologisk landbrug.
  4. Pesticidrester. Sammenlignet med konventionelt dyrkede fødevarer har økologisk dyrkede produkter lavere niveauer af sporbare pesticidrester. Økologiske produkter har rester, fordi pesticider er tilladt til økologisk landbrug eller luftbårne pesticider fra konventionelt landbrug. Forskellen på, hvad der er sundere, er ikke så tydelig på grund af sikkerhedsbestemmelser for det maksimalt tilladte restindhold i konventionelle produkter.
  5. bakterie. Konventionelt produceret kød kan have bakterier, der er mere modstandsdygtige over for antibiotikabehandling. I mellemtiden er den samlede risiko for bakteriel forurening af økologiske fødevarer den samme som for konventionelle fødevarer.

Læs også: Sundere med ren spisning, virkelig?

Forskellen mellem økologiske og konventionelle fødevarer er ikke væsentlig n

Mens nogle undersøgelser har fundet, at økologiske fødevarer indeholder flere næringsstoffer, har flere undersøgelser vist, at forskellene ikke er så markante, at vi bør anbefale økologisk frem for uorganiske fødevarer.

Citeret fra siden Healthline En observationsundersøgelse, der sammenlignede ernæringsindtaget hos næsten 4.000 voksne, der spiste økologiske eller konventionelle grøntsager, fandt modstridende resultater.

Selvom indtaget af visse næringsstoffer ser ud til at være lidt højere i økologiske fødevarer, skyldes det højst sandsynligt et højere forbrug af grøntsager generelt.

En gennemgang udført af 55 undersøgelser fandt ingen forskel i næringsindholdet i økologiske planter sammenlignet med almindelige planter, bortset fra lavere nitratniveauer i økologiske produkter.

I mellemtiden fandt så mange som 233 gennemgåede undersøgelser mangel på stærke beviser for at konkludere, at økologisk mad er mere nærende end almindelig mad. Det er dog vigtigt at huske, at forskningsresultaterne varierer meget. Dette skyldes, at næringsindholdet i fødevarer afhænger af mange faktorer, såsom jordkvalitet, vejrforhold og høsttid.

Læs også: Disse er 5 fordele ved at spise økologisk mad

For eksempel kan sammensætningen af ​​mejeri- og kødprodukter være påvirket af genetiske forskelle på dyret og dyretypen, hvad dyret spiser, årstiden og typen af ​​bedrift. De naturlige variationer i fødevareproduktion og -håndtering gør sammenligning af de to typer fødevarer vanskelig eller forvirrende.

Så hvis du vil vælge økologisk eller uorganisk mad, bør du prøve at diskutere det med din læge først gennem ansøgningen . Er dine madvalg nok? haster af helbredsmæssige årsager eller ej. Kom nu, Hent Ansøgning at være sundere og mere behagelig.

Reference:

WebMD. Tilgået 2020. Er økologisk mad bedre for dig?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Økologiske fødevarer: Er de sikrere? Mere nærende?
Healthline. Tilgået 2020. Hvad er økologisk mad, og er det bedre end ikke-økologisk?