Pas på disse 7 symptomer på livmoderhalskræft tidligt

, Jakarta - Livmoderhalskræft er en type kræft, der opstår i cellerne i livmoderhalsen (nedre del), der er forbundet med skeden. Adskillige stammer af humant papillomavirus (HPV), en seksuelt overført infektion, står for de fleste af årsagerne til livmoderhalskræft.

Når det udsættes for HPV, forhindrer kroppens immunsystem normalt, at virussen gør nogen skade. Hos et mindretal af mennesker fortsætter virussen dog i årevis og bidrager til den proces, der får nogle livmoderhalsceller til at blive til kræftceller. For at være mere opmærksom er det vigtigt at genkende symptomerne på livmoderhalskræft tidligt.

Læs også: Genkend symptomerne på livmoderhalskræft i en ung alder

Almindelige symptomer på livmoderhalskræft

I de tidlige stadier af livmoderhalskræft kan en kvinde ikke opleve nogen symptomer overhovedet. Som følge heraf bør der udføres en pap-smear. Inspektion PAP udstrygning forebyggende karakter.

Målet er ikke at opdage livmoderhalskræft, men at lede efter eventuelle celleforandringer, der indikerer en mulig kræftudvikling. Således kan man tage tidlige skridt til at behandle det.

Følgende er de mest almindelige symptomer på livmoderhalskræft, nemlig:

  1. Blødning mellem menstruation.
  2. Blødning efter samleje.
  3. Blødning hos kvinder i overgangsalderen.
  4. Ubehag under samleje.
  5. Vaginalt udflåd ledsaget af en skarp lugt.
  6. Vaginalt udflåd med blod.
  7. bækkensmerter.

Ovenstående symptomer kan være forårsaget af andre ting, herunder infektion. Enhver, der oplever ovenstående symptomer, skal straks kontakte en læge via appen . Ud over symptomer er stadiet af livmoderhalskræft også vigtigt at kende. Dette hjælper en person med at beslutte den mest effektive type behandling.

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​tidlig opdagelse af livmoderhalskræft

Der er en fase, der har til formål at vurdere, hvor langt livmoderhalskræft har spredt sig, og om den har nået nærliggende strukturer eller organer, der er længere væk. Iscenesættelsessystemet er den mest almindelige måde at bestemme stadiet af livmoderhalskræft.

  • Trin 0: Præ-cancerceller er til stede.
  • Fase 1: Kræftceller er vokset fra overfladen ind i dybere livmoderhalsvæv og muligvis ind i livmoderen og ind i nærliggende lymfeknuder.
  • Stadium 2: Kræften har bevæget sig ud over livmoderhalsen og livmoderen, men ikke så langt som til bækkenvæggen eller den nederste del af skeden. Dette kan eller måske ikke påvirke nærliggende lymfeknuder.
  • Trin 3: Kræftceller er i den nederste del af skeden eller bækkenvæggen og kan blokere urinlederne, de rør, der fører urin fra blæren. Denne tilstand kan eller kan ikke påvirke nærliggende lymfeknuder.
  • Fase 4: Kræften påvirker blæren eller endetarmen og vokser ud af bækkenet. Dette kan eller kan ikke påvirke lymfeknuderne. I fase 4 spredte kræftceller sig til fjernere organer, herunder leveren, knoglerne, lungerne og lymfeknuderne.

Det er vigtigheden af ​​en lægeundersøgelse, så snart du kender de symptomer, der opstår. Screening kan hjælpe en person med at få adgang til tidlig behandling og øge chancerne for at overleve.

Læs også: 8 egenskaber ved livmoderhalskræft at passe på

Typer af livmoderhalskræft

Den type livmoderhalskræft, der lider, kan hjælpe med at bestemme prognosen og behandlingen. De vigtigste typer af livmoderhalskræft er:

  • Planocellulært karcinom. Denne type livmoderhalskræft begynder i de tynde, flade celler (pladecelleceller), der beklæder ydersiden af ​​livmoderhalsen, som stikker ud i skeden. De fleste livmoderhalskræftformer er pladecellekarcinomer.
  • Adenocarcinom. Denne type livmoderhalskræft begynder i de søjleformede kirtelceller, der beklæder livmoderhalskanalen.

Nogle gange er begge typer celler involveret i livmoderhalskræft. Meget sjældent opstår kræft i andre celler i livmoderhalsen. Nå, det er hvad du behøver at vide om symptomerne på livmoderhalskræft.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Livmoderhalskræft
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad du skal vide om livmoderhalskræft