Dette er MPASI-menuen til at forhindre forstoppelse hos babyer

, Jakarta - Babyer bør kun indtage modermælk i de første seks måneder. Nå, efter seks måneders alder, kan babyer først da spise supplerende fødevarer, eller hvad der er kendt som MPASI.

Det er bedst at undgå at give fast føde eller andre drikkevarer end modermælk, før barnet er seks måneder gammelt. Følgende er generelle karakteristika, der indikerer, at en baby er klar til at indtage fast føde, nemlig:

  • Interesseret i den mad, der bliver indtaget af hans forældre.

  • Sid alene uden hjælp, med hovedet godt støttet.

  • Kan sluge mad. For hvis ikke, vil han bringe den mad, der er givet, tilbage.

  • Begynder at kunne række ud efter mad og putte den i munden, fordi der er koordination mellem øjne, mund og hænder.

For MPASI-menuen, glem ikke at være opmærksom på afbalancerede ernæringsretningslinjer for at sikre opfyldelsen af ​​børns ernæringsbehov og forhindre forstoppelse hos spædbørn. For spædbørn i alderen 6-23 måneder består den afbalancerede ernæringsvejledning af 5 procent vitaminer og mineraler, 30 procent basisfødevarer, 30 procent animalsk protein, 25 procent grøntsager og frugt og 10 procent nødder. Følgende er en supplerende madmenu for at forhindre forstoppelse hos babyer, nemlig:

Bananer og korn

Hvis du begynder at introducere halvfast mad til din baby, kan du prøve at give disse to typer mad. Korn fremstillet af fuldkornsfrø indeholder meget fiberrige. Derudover indeholder korn alle typer B-vitaminer, som er meget gode for væksten af ​​babys kropsvæv og muskler.

Men når moderen giver korn i sin rene form, er det sandsynligt, at barnet ikke kan lide smagen. For at overvinde dette kan moderen blande det med mosede bananer. Bananer indeholder vitamin C og kalium, som er meget godt for babys sundhed og babys pulssundhed.

Æble

Æbler kan være en fremragende frugt til at forhindre forstoppelse hos babyer, fordi de indeholder meget fiberrige. Æbler kan gives i form af babygrød, fordi æbler, der er blevet knust, nemt kan accepteres af barnets tarme. Udover at kunne hjælpe barnets fordøjelse, indeholder æbler også høje antioxidanter, der kan hjælpe barnets immunforsvar, så det ikke nemt bliver sygt.

Broccoli

Broccoli er meget fiberrig og kan forhindre forstoppelse hos babyer. Broccoli kan også gøre babyer sundere, fordi den indeholder antioxidanter, herunder glucosinater, svovl, magnesium og zink. Alle disse næringsstoffer er meget vigtige for at fremme barnets udviklingsmønster.

Gulerod

Indholdet af beta-caroten i gulerødder kan gøre babyens øjne lyse og sunde. Gulerødder indeholder også antioxidanter og C-vitamin, som vil arbejde for at styrke immunforsvaret.

Kartoffel

Kartofler kan hjælpe barnets vækst til det bedre, fordi det hjælper barnets krop med at få nok kalorier. Kartofler indeholder også fibre, som er rigtig gode for babyens tarme.

Mødre bør ikke tilføje MSG eller smagsforstærkere til den lilles mad. Eventuelle tilsætningsstoffer, der gives for tidligt, kan sætte en baby i fare og få dem til at ønske højere niveauer, når de bliver ældre.

Hvis dit barn oplever allergisymptomer efter at have indtaget visse fødevarer, skal du straks tale med lægen. Mødre kan også diskutere udviklings- og sundhedsproblemer for deres små gennem applikationen . Ekspert læge fra vil besvare alle mors spørgsmål om Lille en via Snak eller Stemme/videoopkald . Du kan også købe den medicin, din lille har brug for, og bestillingen vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • Tips til at forberede den første MPASI til din lille
  • MPASI-opskrifter til babyer i alderen 6-8 måneder
  • MPASI-opskrifter til babyer i alderen 8-10 måneder WHO-anbefalinger