3 symptomer på rabies hos mennesker

, Jakarta – Rabies er en sygdom, der opstår på grund af en virusinfektion i hjernen og nervesystemet. Sygdommen som også er kendt som "gal hund" er klassificeret som meget farlig, fordi den har stor risiko for at forårsage døden.

Som udtrykket antyder, overføres den virus, der forårsager denne sygdom, af hunde gennem bid, ridser eller spyt. Men bortset fra hunde er der også flere andre typer dyr, som kan bære rabiesvirus og overføre det til mennesker. Andre dyr, der bærer rabiesvirussen, er katte, civeter, aber, flagermus, køer, heste, geder og kaniner.

Spredningen af ​​denne sygdomsvirus til mennesker sker gennem bid eller spytspray, der trænger ind gennem sår eller slimlag. Ridser af fingernegle på dyr, der er forurenet med virussen, der forårsager sår på huden, kan også være årsag til rabies. Med andre ord kan rabies ikke absorbere eller trænge ind i uskadet menneskelig hud.

Når et rabiat dyr bider et menneske, begynder virussen at angribe ved at trænge ind i blodkarrene og sprede sig i kroppen. Langsomt vil angrebet nå hjernen, og virussen vil begynde at formere sig hurtigt. Dette forårsager derefter alvorlig betændelse i hjernen og rygmarven. Denne betændelse kan være risikabel og potentielt forårsage død hos den inficerede person.

Symptomer på rabies hos mennesker

Efter infektion tager rabiesvirussen tid, før den endelig giver symptomer. Tiden før forekomsten af ​​symptomer på rabies er kendt som inkubationsperioden. Generelt er inkubationsperioden for rabiesvirus omkring 4 til 12 uger efter bid af et virusinficeret dyr. Der er flere faktorer, der får symptomer til at dukke op hurtigere eller langsommere.

Der er nogle almindelige symptomer, der ofte opstår i begyndelsen af ​​et rabiesvirusangreb, nemlig:

1. Smerte er som en snurren

Efter at være blevet bidt af et rabies-bærende dyr, vil en person normalt ikke umiddelbart mærke de åbenlyse symptomer. Først efter et par dage begynder nogle symptomer at vise sig og begynder med en prikkende eller prikkende følelse ved det bidte sted. Mennesker, der er inficeret med rabiesvirus, vil også føle kløe, endda stikken i det område, der blev angrebet af dyret, der bærer virussen.

2. Influenzalignende symptomer

Den dårlige nyhed er, at de tidlige symptomer på rabies ofte forveksles med influenzasymptomer, fordi de har lignende egenskaber. I de tidlige dage kan rabiesinfektion hos mennesker forårsage symptomer, såsom høj feber, kulderystelser, let træthed, muskelsmerter, synkebesvær og søvnbesvær om natten. Nogle andre influenzalignende symptomer kan også forekomme, hvis de ikke behandles med det samme, kan disse milde symptomer blive til en værre tilstand og få tilstanden til at blive værre.

3. Følelse af rastløs og forvirret

Rabiesvirusinfektion kan få patienter til at opleve hallucinationer og visse angstlidelser. Mennesker, der er blevet smittet, vil opleve symptomer på angst og føle sig let forvirrede.

Derfor er det meget vigtigt altid at være opmærksom på kæledyrs sundhed for at undgå infektion med dødelige vira. En måde er at give dyret en rabiesvaccine.

Diskuter mere om symptomerne på rabies, og hvordan du forebygger det med din læge gennem ansøgningen . Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald eller Snak . Få pålidelige helbredsoplysninger fra erfarne læger. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • 4 fakta om rabies hos mennesker
  • Farer ved katteridser, der skal holdes øje med
  • 5 Sygdomme Overført fra Dyr