Pas på 5 symptomer på hepatitis B, der kommer stille

, Jakarta - Hepatitis er en sygdom kendt for sine karakteristiske symptomer, nemlig ændringen i det hvide område af øjet til gult. Hepatitis er opført som en sygdom, der skal holdes øje med, fordi den forårsager akutte og kroniske tilstande. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anslår, at i 2015 levede 257 millioner mennesker med kronisk hepatitis B-infektion, og omkring 887.000 af dem blev ikke reddet.

Desværre mærkes symptomerne på hepatitis B ikke umiddelbart, og nogle giver ikke engang symptomer, så denne leversygdom er ret svær at opdage. Hvorimod WHO fastslår, at forebyggelse ved at give vacciner er et sikkert og effektivt skridt. Vaccinen anses for at være effektiv til at give 98 til 100 procent beskyttelse mod hepatitis B.

Hepatitis B er forårsaget af hepatitis B-virus (HBV). For nogle mennesker går hepatitis B-infektion ind i et kronisk stadium, hvis det varer længere end seks måneder. Det er vigtigt at vide, at det at have kronisk hepatitis B øger en persons risiko for at udvikle leversvigt, leverkræft eller skrumpelever.

Læs også: Cirrose eller hepatitis? Kend forskellen!

Genkend symptomerne på hepatitis B

Faktisk tager det omkring 1 til 5 måneder for hepatitis B-virussen at udvikle sig fra eksponering for virussen, indtil den forårsager de første symptomer. Generelt er følgende nogle af symptomerne på hepatitis B, nemlig:

  • Nedsat appetit;

  • Kvalme og opkast;

  • Smerter i den nedre del af maven;

  • Gulsot (kan ses ved gulfarvning af huden og det hvide i øjnene).

  • Influenzalignende symptomer, såsom træthed, smerter i kroppen og hovedpine.

De fleste voksne med hepatitis B kommer sig fuldt ud, selvom tegn og symptomer er alvorlige. Men hvis denne tilstand opleves af spædbørn og børn, er der større sandsynlighed for at udvikle kronisk (langvarig) hepatitis B-infektion.

Gå straks på hospitalet, hvis du eller en af ​​dine nærmeste oplever symptomer, der ligner hepatitis B. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen . Med ordentlig behandling tidligt kan dette forhindre komplikationer i at opstå.

Læs også: Sådan skelnes symptomer på hepatitis og tyfus

Kan hepatitis B være smitsom?

Fordi årsagen er en virus, kan denne sygdom faktisk nemt overføres til andre mennesker. Nå, nogle transmissionsmåder, som du skal være opmærksom på, inkluderer:

  • Seksuelt samleje. En person kan få hepatitis B, hvis de har ubeskyttet sex med en, der er smittet. Denne virus kan overføres, hvis blod, spyt, sæd eller vaginale væsker kommer ind i kroppen.

  • Deler nåle . Den virus, der forårsager hepatitis, kan også nemt spredes gennem nåle, der er forurenet med inficeret blod.

  • Arbejde på et hospital eller en klinik. Hepatitis B er en bekymring for sundhedspersonale og alle, der kommer i kontakt med menneskeblod. Derfor er det vigtigt at følge standard sundhedsprocedurer for at undgå overførsel.

  • mor til barn. Gravide kvinder inficeret med hepatitis B kan også overføre virussen til deres babyer under fødslen. Nyfødte kan dog vaccineres for at undgå infektion i næsten alle tilfælde. Tal med din læge om at blive testet for hepatitis B, hvis du er gravid eller ønsker at blive gravid.

Læs også: Hepatitis kan overføres gennem kysse, virkelig?

Trin til behandling af hepatitis B

Ligesom hepatitis A kræver hepatitis B heller ikke særlig behandling. Medicin gives kun af læger for at mindske symptomerne forårsaget af sygdommen. I mellemtiden tilpasses behandlingen for kronisk hepatitis B til sværhedsgraden af ​​infektionen i leveren. Normalt giver læger lægemidler, der virker til at hæmme produktionen af ​​virussen og forhindre skader på leveren.

Så du bør ikke undervurdere de sundhedsproblemer, du føler, fordi de kan være symptomer på hepatitis B. Til forebyggelse af hepatitis B er det den bedste måde at give vaccinen.

Selv i selve Indonesien er hepatitis B-vaccine en af ​​de obligatoriske vacciner i immunisering. Hvis du aldrig har fået hepatitis B-vaccinen som barn, anbefales det, at du får vaccinen så tidligt som muligt for at undgå denne leversygdom.

Reference:

WHO. Tilgået i 2019. Hepatitis B.

NHS UK. Tilgået i 2019. Hepatitis B.

Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Hepatitis B.