Fra hvilken alder er det godt for børn at tage seler på?

, Jakarta - Nogle forældre ser, at deres barns tænder er ujævne og føler sig straks satte bøjler for at give gode fordele i fremtiden. Alligevel skal mødre eller fædre kende det rigtige tidspunkt til at sætte bøjler på børn, især den passende alder. For at finde ud af mere præcist, læs følgende anmeldelse!

Den rigtige alder for børn at sætte seler på

Det er ikke alle børn, der tør lave tandeftersyn, såsom tidlig brug af seler. Ortodonti er forbundet med mange problemer i børns tænder relateret til selvbillede. Alle forældre er meget bekymrede over skønheden i deres barns smil, så sundheden og ryddeligheden af ​​deres barns tænder virkelig tages i betragtning ved at installere seler, selvom det ikke er billigt.

Læs også: Brug seler, dette er en behandling, der kan lade sig gøre

Derudover kan problemer med skæve tænder også indikere problemer med udviklingen af ​​barnets mund. Dette kan påvirke deres vejrtrækning, kropsholdning og sovevaner. Faktisk er den udførte behandling generelt montering af seler, men der er også adskillige andre behandlinger til at forbedre vaner, der har potentialet til at forhindre brugen af ​​disse værktøjer helt.

Men i hvilken alder bør et barn ideelt set bruge seler for at opnå maksimale resultater?

Det anbefales, at børn får en tandsundhedsvurdering, når de fylder 7 år. Denne undersøgelse udføres af en tandlæge med yderligere uddannelse, der har specialiseret sig i at rette og rette tænder, eller en tandlæge. Men hvad angår montering af bøjler hos børn, afhænger det af sværhedsgraden og årsagen til fejljusteringen af ​​barnets tænder. På den måde kan den passende fremgangsmåde bestemmes efterfølgende.

Kort sagt begynder bøjler, når dit barn har mistet de fleste af deres mælketænder, og størstedelen af ​​deres voksentænder er vokset. Alderen for dette er normalt mellem 8 og 14 år. I denne tid kan interceptive og forebyggende behandlinger anvendes til at sikre, at barnets tænder vokser i overensstemmelse med den ønskede udvikling.

Læs også: 6 tand- og mundproblemer, der kan overvindes med seler

Indtil nu var der generel enighed om, at et barn med tandsvangsproblemer skulle vente til det var omkring 12 år. Dette er for at sikre, at alle barnets tænder er ude, inden bøjlerne sættes. Hovedpointen er, at behandlingsprocessen er meget mere forudsigelig, når de voksne tænder er helt frembrudt for at undgå behovet for gentagne behandlinger.

Så hvad er tegnene på, at dit barn har brug for seler?

Indtil barnet fylder 10 år, fortsætter vækstfasen, der er vigtig for at danne mange vigtige strukturer i ansigt og hoved. Ved fødslen danner kraniet, som er lavet af et blødere materiale, brusk i kroppens led. Efterhånden som den fortsætter med at vokse, kan den eksisterende brusk omdannes til knogle, som danner det voksne kranium i hovedet.

De øverste tænder er forbundet med knogleudvikling i overkæben. Hvis den øvre tandbue er skæv, kan det få de øvre luftveje (bihuler) til at krampe, hvilket får barnet til at trække vejret gennem munden. At trække vejret gennem munden sammen med flere andre symptomer indikerer, at et barn har brug for seler, såsom snorken om natten, nedsat kropsholdning og mørke rande under øjnene.

Alle disse symptomer er blevet observeret, hvis et barn oplever dem, kan indikere en risiko for fremtidige søvnforstyrrelser og potentialet for dårligt helbred. Derfor forventes det, at mødre eller fædre regelmæssigt kontrollerer deres børns mund- og tandsundhed. På den måde, når der er et problem i det pågældende område, kan behandlingen ske med det samme.

Læs også: 4 tips til pleje af seler

Hvis du stadig har spørgsmål vedrørende det rigtige tidspunkt for dit barn at sætte bøjler på, kan en børnelæge fra klar til at give svar efter deres erfaring. Det er meget nemt, bare Hent Ansøgning og få nem adgang til sundhed ved direkte interaktion med erfarne medicinske eksperter. Tøv ikke, download appen med det samme!

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2021. Hvilken alder skal dit barn have tandregulering.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Grundlæggende om seler.