Disse er tegnene på et sundt foster hos gravide kvinder i første trimester

, Jakarta – At bevare sundheden i graviditetens første trimester er meget vigtigt, både for moderens og fosterets sundhed. Faktisk kan sundheden for gravide kvinder, der er vågne, være med til at sikre, at væksten og udviklingen af ​​føtale organer forløber perfekt. Så hvordan opretholder man sundhed under graviditeten? Hvad er tegnene på et sundt foster i graviditetens første trimester?

Når de går ind i de tidlige stadier af graviditeten, vil vordende mødre helt sikkert begynde at opleve en række ændringer, lige fra fysiske ændringer, humør til daglige vaner. Alligevel skal mødre vide, hvilke ændringer der er normale, og hvad der ikke er. På den måde kan moderen altid bevare fosterets sundhed og forhindre forstyrrelser i graviditetens første trimester.

Læs også: 5 tips til at passe på graviditeten i første trimester

Anerkendelse af ændringer i første trimester

I de tidlige dage af graviditeten er der måske ikke mange ændringer, der er sket, især hos fosteret. Men vordende mødre skal kunne tilpasse sig de forandringer, der sker. Ændringer skal også håndteres hensigtsmæssigt for at holde graviditeten sund. At opretholde graviditeten i de tidlige stadier betyder at støtte barnet til at vokse og udvikle sig normalt og sundt.

Der er flere tegn på et sundt foster i graviditetens første trimester, som kan genkendes, herunder:

1. Tidlig udvikling af fosteret

Ind i den første måned af graviditeten er fosteret begyndt at opleve udvikling, herunder fysisk udvikling. Et sundt foster vil begynde at vise mørke rande i ansigtet. Senere vil cirklen udvikle sig til øjnene og andre dele af ansigtet. Ikke nok med det, så har der i den første måned også været fysisk udvikling inklusive underkæben og munden, samt halsen der vokser på indersiden.

I det tidlige trimester er der også dannet moderkagen, som er den del, der fungerer til at distribuere næringsstoffer fra moderens mad til fosteret i livmoderen. Udover at distribuere mad, fungerer moderkagen også til at kanalisere affald fra fosteret til det fri. Dannelsen af ​​moderkagen er et tegn på, at fosteret er sundt og begynder at udvikle sig.

Læs også: 5 tips til at tage sig af graviditeten i første trimester

2. Fosterbevægelse

At genkende tegn på et sundt foster kan også ske ved at observere fosterets bevægelser. Mens det er i livmoderen, vil fosteret af og til give et lille spark, som moderen kan mærke. Disse spark kan være et tegn på, at barnet vokser og udvikler sig sundt. Fosterets bevægelser kan mærkes tidligt i graviditeten.

Med tiden kan sparkene blive hyppigere, især mod slutningen af ​​graviditetens andet trimester. Fosterbevægelser vil også kunne ses ved en graviditetsultralydsundersøgelse. Mødre rådes til at være opmærksomme på ændringer i fosterets bevægelser, for eksempel når fosterets bevægelser er nedsat. Foretag straks en undersøgelse til lægen for at fastslå årsagen.

3. Vægtforøgelse

Det er meget naturligt for vordende mødre at tage på i vægt, selv dette kan være et tegn på en normal graviditet. Normalt vil vægten af ​​gravide stige gradvist og er resultatet af fosterets udvikling i livmoderen. Under graviditeten er en normal og sund vægtøgning omkring 1-2 kg i graviditetens første trimester og 2-2,5 kg i senere trimester.

Læs også: 5 grunde til, at gravide kvinder ikke bør være trætte i første trimester

Vedligeholdelse af fosterets sundhed i graviditetens første trimester kan også ske ved rutinemæssig kontrol med lægen. Mødre kan også altid forbindes med læger gennem applikationen . Formidle de oplevede klager til fødselslægen igennem Videoer / Stemmeopkald og Snak . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Johns Hopkins medicin. Tilgået 2020. Første trimester.
WebMD. Tilgået 2020. Feeling Your Baby Kick.
Forældre. Hentet i 2020. Hvad er normalt under tidlig graviditet?