Ikke på grund af angst, regn kan forårsage ombrofobi

, Jakarta – Ombrofobi eller almindeligvis kendt som pluviofobi er frygten for regn, som omfatter generaliseret angstlidelse og er almindelig hos børn og voksne. Selve begrebet ombrofobi kommer fra det græske "ombros", som betyder regnvejr og "phobos", som betyder frygt eller had.

Selvom tendensen til ombrofobi kan ske for alle, er det generelt regn, der kan forårsage ombrofobi, som børn oplever. Hvor nogle børn er bange for kraftig regn ledsaget af stormlignende forhold (stærk vind, torden og lyn), og nogle er bange for let regn eller støvregn.

Årsager til ombrofobi

Når folk er fascineret af regndråber eller undrer sig over sprøjtet af vand fra himlen, undgår folk med ombrofobi virkelig regn. Ombrofobi i sig selv er også tæt forbundet med astrafobi, nemlig frygten for torden eller lyn, akvafobi er frygten for at drukne, homichlofobi er frygten for tåge, og antlofobi er frygten for oversvømmelser. Læs også: 7 årsager til gråt hår

Den intense oplevelse af relaterede forhold, såvel som den foruroligende information om regn, der kan forårsage skader eller sygdomsudbrud, er udløserne for ombrofobi. Der er to hovedårsager, der får nogen til at lide af ombrofobi:

  • Frygt for at forbruge for ofte Nyheder om naturkatastrofer

Faktisk er frygt en genetisk tilstand for enhver person. Faktisk er frygt en slags tegn på, at vi skal være mere forsigtige. Men når man indtager for mange negative nyheder, og det er intenst, og nærmiljøet også oplever den samme tendens, kan den frygt, der oprindeligt var et instinkt for at overleve, udvikle sig til en fobi og i dette tilfælde ombrofobi.

At se videnskabelige shows for ofte, hvor det ofte bliver fortalt, at der er forskellige naturlige begivenheder, der faktisk gør, at spredningen af ​​virussen, hvoraf den ene er gennem regn, også kan have en negativ psykologisk indvirkning.

  • Traumatisk hændelse

Regn kan forårsage ombrofobi, når en person oplever en traumatisk begivenhed relateret til regn. For eksempel oplever området, hvor han bor, oversvømmelser eller jordskred, hvilket forårsager tab af ejendom og endda familie. Triste begivenheder, tab af kære på grund af kraftige regnhændelser kan udløse ombrofobi.

I ombrofobitilstanden kommer frygten ikke kun, når det begynder at regne. Faktisk, når symptomer på regn begynder at dukke op, såsom mørke skyer, lyn og kraftig vind, vil en person, der lider af ombrofobi, straks opleve en frygt, som for almindelige mennesker anses for at være overdreven.

Symptomer på ombrofobi

Ligesom andre fobier har ombrofobi også adskillige symptomer og er normalt mere ukontrollerbar hos børn end hos voksne, såsom at skrige, græde konstant, stille spørgsmål om muligheden for oversvømmelse, konstant kigge op mod himlen for at overvåge regnen, nægte at gå ud. i regnen og andre meget åbenlyse modstandshandlinger. Læs også: 5 naturlige måder at overvinde sorte læber

Mens ombrofobisymptomer hos voksne er mere en psykisk kamp mellem dem selv og deres frygt, såsom et hurtigt hjerteslag, forsøg på at slappe af, selvom ansigtsudtrykket viser usædvanlig angst, rysten eller endda løbe væk for at gemme sig for regnen.

Overvinde ombrofobi

Ombrofobi er et begreb, der stadig er fremmed, og for almindelige mennesker vil det se mærkeligt ud for dem, der lider af ombrofobi. Dette får mennesker med ombrofobi til at opleve socialt pres. Faktisk er denne fobi reel og er faktisk mere alvorlig at håndtere, fordi den involverer psykologiske tilstande.

Inddragelsen af ​​de nærmeste mennesker for at hjælpe med at lindre denne angst lidt efter lidt bliver en vigtig rolle. At diskutere, hvordan han har det med regnen og de begivenheder, der har fået ham til at blive traumatiseret, er en måde at slippe af med ombrofobi.

I sidste ende, hvis det involverer en terapisession, vil den ombrofobiramte blive udsat for regn fra en lille skala for at helbrede sin fobi. Der er ingen bedre måde at håndtere en fobi på end at stå ansigt til ansigt med selve frygten.

Hvis du vil vide mere om, hvordan regn kan forårsage ombrofobi eller andre former for fobier, og hvordan du overvinder dem, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give de bedste løsninger. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .