Fordele ved Omega 3 for gravide kvinder

“Omega 3 er et af de vigtige næringsstoffer, der er rig på fordele for gravide kvinder. Det skyldes, at indholdet af EPA og DHA i omega 3-fedtsyrer har vist sig at være gavnligt for udviklingen af ​​barnets hjerne, nervesystem og øjne i livmoderen. Babyer, der får tilstrækkeligt omega 3-indtag, oplever også en ret hurtig udvikling, hvilket er omkring to måneder tidligere end babyer, der mangler Omega 3-indtag."

, Jakarta – Under graviditeten rådes mødre til at spise masser af nærende fødevarer. Et af de vigtige næringsstoffer, der er meget gavnlige for moderen og fosteret, er omega 3-fedtsyrer, fordi disse næringsstoffer er meget gode for udviklingen af ​​fostrets hjerne og øjne. Mødre kan opfylde indtaget af omega 3 i kroppen ved at indtage fisk eller fiskeolietilskud. Kom nu, lad os finde ud af mere om de gode fordele ved omega 3 for gravide.

Læs også: Sådan forhindrer du HIV-transmission fra mor til baby

Hvorfor er Omega 3 vigtigt for gravide kvinder?

Indholdet af EPA og DHA indeholdt i omega 3 fedtsyrer har vist sig at være gavnligt for udviklingen af ​​barnets hjerne, nervesystem og øjne i livmoderen. Forskning udført ved Laval University, Quebec fandt, at mødre, hvis blod indeholder høje niveauer af DHA, har børn med bedre sensoriske, kognitive og motoriske færdigheder.

Effekten af ​​DHA på børns intelligens blev også afsløret gennem en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Child Development 2004. Undersøgelsen viste, at mødre med høje niveauer af DHA havde børn med bedre opmærksomhedsniveauer.

Dette opmærksomhedsniveau er relateret til babyens intelligens tidligt i livet. Babyer, der får tilstrækkeligt Omega 3-indtag, oplever også en ret hurtig udvikling, hvilket er omkring to måneder tidligere end babyer, der mangler Omega 3. Når de når 1-2 år, har de fremragende visuelle indlæringsevner.

En læge fra University of Guelph ved navn Dr. Bruce Holub beskriver nogle af fordelene ved Omega 3 for gravide kvinder, nemlig:

  • Reducerer risikoen for for tidlig fødsel.
  • Reducer risikoen for, at babyer får allergi.
  • Reducerer risikoen for hjertesygdomme for både mor og baby.
  • Forbedre børns læseevne.
  • At mindske risikoen for, at mødre bliver udsat for baby blues, nemlig uroen i moderens mentale tilstand efter fødslen.

Mødre, der fortsætter med at indtage Omega 3 efter fødslen, kan også være med til at øge mælkeproduktionen.

Det bedste tidspunkt at tage Omega 3

Gravide kvinder bør begynde at indtage Omega 3, da graviditeten går ind i tredje trimester, fordi på det tidspunkt sker barnets hjerneudvikling, og fostrets hjernevægt stiger hurtigt op til to en halv gange end før. Fortsæt med at indtage Omega 3, indtil barnet er to år gammelt, for efter fødslen vil barnets hjerne stadig udvikle sig indtil 2 års alderen.

Kilde til Omega 3

Sammenlignet med at tage fiskeolietilskud, vil indtagelse af fisk direkte give bedre omega 3 fordele for gravide kvinder. Mødre vil også få andre næringsstoffer, såsom protein, vitaminer og mineraler ved at spise fisk direkte. De typer fisk og skaldyr, der anbefales til gravide kvinder, er laks, makrel, sardiner, frisk tun, ansjos, krabber, rejer og ørred.

Undgå dog at spise tun på dåse, der er løbet tør for olie under forarbejdningen. Gravide kvinder anbefales heller ikke at spise fisk i for store mængder. Gravide kvinder anbefales kun at spise to portioner fisk på en uge.

Fiskekød indtaget i den rigtige mængde vil være en fremragende kilde til ernæring for moderens og fosterets sundhed. Ud over fisk kan mødre også få Omega 3-indtag fra forskellige fødevarer, såsom æg, mælk, yoghurt, korn og margarine.

Læs også: Vigtigheden af ​​at opretholde triglyceridniveauer under graviditet

Næringsstoffer, der også skal opfyldes under graviditeten

Ud over omega 3 skal mødre også opfylde forskellige vigtige næringsstoffer, som er gavnlige under graviditeten, herunder:

Folsyre

Folat er et B-vitamin, der kan hjælpe med at forhindre alvorlige abnormiteter i hjernen og rygmarven i livmoderen. Mødre kan få dette vigtige næringsstof gennem flere fødekilder, såsom grønne grøntsager, citrusfrugter, til nødder.

Calcium

Mødre og babyer i livmoderen har brug for calcium til stærke knogler og tænder. Derudover kan calcium også hjælpe med at udjævne kredsløbet og nervesystemet. Mælk og dets forarbejdede produkter er de bedste kilder til calcium og absorberes let af kroppen. Derudover kan du også få kalkindtag gennem grøntsager som grønkål og broccoli.

Protein

Proteinindtag er nødvendigt, fordi det er vigtigt for barnets vækst under graviditeten. Mødre kan få protein fra forskellige kilder såsom rødt kød, fisk, æg og sojabønner.

Jern

Kroppen har brug for jern for at lave hæmoglobin, proteinet i røde blodlegemer, der transporterer ilt til alle væv i kroppen. Under graviditeten har moderen brug for det dobbelte af jernindtaget. Årsagen er, at kroppen har brug for jern, så den også kan levere ilt til barnet i livmoderen.Hvis jernindtaget ikke bliver opfyldt ordentligt, kan det øge risikoen for anæmi under graviditeten. Mødre kan møde jernindtaget gennem fødekilder som kylling, oksekød, spinat til bønner.

Læs også: Dette er virkningen, når gravide kvinder ryger

At opfylde indtaget af næringsstoffer såsom omega 3 er meget vigtigt under graviditeten. Udover mad kan omega 3-indtaget også dækkes gennem kosttilskud. Nå, nu kan du nemt købe kosttilskud eller vitaminer direkte gennem appen , uden behov for at forlade huset eller stå længe i kø på apoteket. Så hvad venter du på? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. HA og graviditet: Hvad du behøver at vide
Apta Club. Tilgået i 2021. Omega 3 under graviditet
MayoClinic. Tilgået 2021. Graviditetsdiæt: Fokuser på disse essentielle næringsstoffer