3 fakta om anti-corona halskæder, du skal vide

, Jakarta - Indtil nu er vaccinen til at forhindre overførsel af corona-virus stadig i gang med at blive fremstillet og testet. Mens man venter på, at vaccinen er klar til brug, forsøger forskellige parter derfor at finde alternative lægemidler eller urter, der kan reducere symptomer eller forhindre overførsel af COVID-19. En, der diskuteres, er anti-corona-halskæden, som er planlagt til at blive masseproduceret af Republikken Indonesiens landbrugsministerium.

Dette trin viste sig at invitere til mange svar fra samfundet og flere relaterede eksperter. Årsagen er, at det at give navnet "anti-corona halskæde" frygtes at give en forkert opfattelse i samfundet. Så er det rigtigt, at denne anti-corona-halskæde virkelig er effektiv til at forhindre spredning af corona-virussen, og hvordan virker den? Dette er et faktum!

Læs også: Forskningsopkald Eukalyptusolie kan forhindre corona

Fremstillet af Eucalyptus

Denne anti-corona halskæde er en halskæde lavet af eukalyptus eller kendt som eukalyptusolie. Landbrugsminister Syahrul Yasin Limpo sagde, at halskæden lavet af Agricultural Research and Development Agency (Balitbangtan) under landbrugsministeriet var i stand til at dræbe COVID-19.

Syahrul sagde, denne halskæde var lavet af eukalyptus fra eukalyptustræet, som er i stand til at dræbe COVID-19 ved kontakt. Syahrul hævder, at kontakt i 15 minutter kan dræbe 42 procent af COVID-19. Gennem udtalelsen fra Landbrugsministeriet, jo længere kontakten er, jo flere vira elimineres og kan dræbe op til 80 procent, hvis det tager op til en halv time.

Ikke til behandling af COVID-19

Derudover rettede lederen af ​​Center for Veterinærforskning i Landbrugsministeriet, Indi Dharmayanti, ud i striden om anti-corona-halskæden. Han understregede, at der stadig er behov for lang forskning i disse produkter.

I en skriftlig erklæring udtalte han, at denne anti-corona halskæde ikke er en kur mod COVID-19, fordi forskning stadig er under udvikling. Men indtil videre kan ekstraktet ved hjælp af destillationsmetoden dræbe de vira, de bruger i laboratoriet. Gennem foreløbige test, der er blevet udført, viser det sig, at denne eukalyptus virkelig har evnen til at dræbe influenzavirus og endda SARS-CoV-2.

Denne forskning er dog stadig i in vitro , hvilket betyder, at det ikke er blevet testet på mennesker. Indi nævnte også, at anti-corona-halskæden hos BPOM er en urtemedicin til at lindre luftvejene og reducere åndenød.

Læs også: Sådan håndterer du Corona med og uden symptomer

Bekymring forårsager misforståelse

Påstanden om 'anti-coronavirus' på dette eukalyptusprodukt har tiltrukket sig en del kritik fra regeringen. Årsagen er, at mærkningen af ​​'anti-corona' anses for at være for hurtig. Dicky Budiman, en epidemiolog fra Griffith University Australia sagde også, at der ikke var nogen relevans mellem antivirale halskæder og eksponering for corona-virussen. Han så ikke en stærk relevans mellem halskæden om halsen og eksponering for virussen til øjne, mund og næse.

Som det er kendt, sker overførslen af ​​COVID-19 gennem flere mekanismer såsom: dråbe aerosol, der indåndes gennem næsen eller ved berøring af øjne og mund. Selvom denne eukalyptusplante fra Australien har antiviralt potentiale, har forskningen indtil videre kun været for spray- og filterprodukter. Derudover er dette kun for visse typer vira.

Dicky beklagede, at mærkningen af ​​'anti-corona' var for forhastet uden at være baseret på videnskabelige beviser. Asiatiske og europæiske lande forbød endda antivirusprodukter fremstillet af Japan. Ud over at blive anset for ikke at have noget videnskabeligt grundlag, frygtes halskæden også at skabe en falsk tryghed og derved afspænde forebyggelsen.

Regeringen forventes også at fokusere mere på strategier, der er klart videnskabeligt beviste, som også understøttes af fakta, nemlig metoder testning , sporing , og isoleret . Offentligheden opfordres stadig til at gøre det fysisk distancering indtil virussen er fuldstændig under kontrol.

Læs også: 10 Corona Virus Facts Du skal vide

Det er de fakta, du skal vide om anti-corona halskæder. For at forhindre udsættelse for corona-virus, bør du stadig ansøge fysisk distancering , rutinemæssigt at vaske hænder med sæbe, bære masker, når de er overfyldte steder, og leve en sund livsstil.

Hvis du mærker symptomer, der ligner COVID-19, skal du straks kontakte en læge på . På denne måde behøver du ikke at forlade huset, fordi diagnosen kan klares igennem smartphone . Som et resultat kan du minimere pådragelse af eller overføre din sygdom til andre. Nemt, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning , nu!

Reference:
Anden. Tilgået i 2020. Landbrugsministeriets anti-corona halskæde viser sig at være urte, ikke hævdet at være antivirus.
Kompas. Tilgået i 2020. Corona Antivirus-halskæde vurderes som potentielt at generere misforståelser.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. 6 bedste æteriske olier til influenza.
Forebyggelse. Tilgået 2020. 7 fantastiske fordele ved eukalyptusolie.