Her er 6 måder at bevare lungesundheden på

, Jakarta – Lungesygdom refererer til lidelser, der påvirker lungerne, de organer, der tillader os at trække vejret. Lungesygdomme er et stort problem for kvinder. Antallet af kvinder i USA, som er diagnosticeret med lungesygdom, fortsætter med at stige. Flere kvinder døde også af lungesygdomme.

De tidlige tegn på lungesygdomme er nemme at ignorere. Ofte er det første tegn på lungesygdom, at du ikke har dit sædvanlige energiniveau. Tegn og symptomer kan variere afhængigt af typen af ​​lungesygdom. De generelle tegn er:

  • Åndedrætsbesvær

  • Svært at trække vejret

  • Føler du ikke får nok luft

  • Nedsat evne til at træne

  • En hoste, der ikke vil forsvinde

  • Hoster blod eller slim op

  • Smerter eller ubehag ved ind- eller udånding

Her er ting, du kan gøre for at bevare lungesundheden, nemlig:

Læs også: Kend 6 årsager til venstre lungesmerter

  1. Stop med at ryge

Hvis du ryger, er det vigtigste, du kan gøre, at holde op. Tal med din læge om den bedste måde at holde op. Alle former for rygning (cigaretter, cigarer, piber og marihuana) kan øge sandsynligheden for lungesygdomme.

  1. Undgå cigaretrøg

Hvis du bor eller arbejder med folk, der ryger, piber eller cigarer, så bed dem om at ryge udenfor. Ikke-rygere har ret til en røgfri arbejdsplads.

  1. Test for Radon

Find ud af, om der er høje niveauer af radongas i dit hjem eller på din arbejdsplads. Du kan købe et radontestsæt i de fleste byggemarkeder. United States Environmental Protection Agency tilbyder information om, hvordan man håndterer radon.

  1. Undgå asbest

Udsættelse for asbest kan forårsage ardannelse i lungerne, lungekræft og andre alvorlige lungesygdomme. Asbest kan være særligt bekymrende for dem, hvis arbejde bringer dem i kontakt med det. Dette omfatter personer, der vedligeholder bygninger, der har isolering eller andre materialer, der indeholder asbest, og personer, der reparerer bilens bremser eller koblinger.

Læs også: Genkend symptomerne på lungeemboli

Arbejdsgivere for dem, der arbejder med asbest, bør tilbyde undervisning i asbestsikkerhed og bør regelmæssigt kontrollere eksponeringsniveauer. De bør også give måder at begrænse eksponeringen på, såsom specielle åndedrætsmasker, der filtrerer asbeststøv fra luften.

  1. Beskyt dig selv mod støv og kemiske dampe

Arbejde under støvede forhold og med kemikalier kan øge risikoen for lungesygdomme. Og risiciene er ikke kun fra industrielle kemikalier. Mange produkter, der bruges i hjemmet, såsom maling og opløsningsmidler, kan forårsage eller forværre lungesygdomme. Læs etiketten og følg brugsanvisningen.

Hvis det er muligt, undgå at bruge produkter, der irriterer øjne, næse eller hals. Hvis du ikke kan undgå det, så brug det så lidt som muligt og kun i et godt ventileret område. Bær beskyttelsesudstyr, såsom en speciel maske. Sørg for, at du kender den type udstyr, der er nødvendig, og hvordan du bruger det.

Læs også: Pas på 5 almindelige lungesygdomme

  1. Spis sund mad

National Cancer Institute, bemærker, at forskning viser, at at spise masser af frugt eller grøntsager kan hjælpe med at sænke risikoen for lungekræft. Kosten kan selvfølgelig ikke fjerne skader forårsaget af usund adfærd, såsom rygning.

Spørg din læge, om du skal have en spirometritest. Nogle grupper anbefaler rutinemæssig spirometritestning hos personer i risikogruppen, såsom personer over 45 og rygning og dem, der udsættes for lungeskadelige stoffer på arbejdet.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du vedligeholder lungesundheden, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .