Gør disse enkle måder at forhindre svimmelhed på

Jakarta – Vertigo er en form for hovedpine, som er karakteriseret ved en snurrende fornemmelse, selvom personen, der oplever det, er stille. Vertigo-symptomer som dette er generelt påvirket af det indre øre, som er ansvarlig for kropsbalancen, såvel som følelsen af ​​din position et eller andet sted.

Lidelser, der opstår i det indre øre, kan også få dig til at føle dig ude af balance og opleve symptomer på svimmelhed, såsom svimmelhed, kvalme og opkastning. Så er der en måde, man kan gøre for at forhindre gentagelse af svimmelhed?

Læs også: Årsager til svimmelhed, du skal kende

Sådan forhindrer du gentagelse af svimmelhed

For at forhindre gentagelse af svimmelhed skal du overveje årsagerne og risikofaktorerne, som du har eller kan udløse dets gentagelse. Hvis svimmelheden for eksempel skyldes en øreinfektion, skal infektionen behandles først og finde ud af, om årsagen er viral eller bakteriel.

Hvis infektionen er blevet behandlet, kan muligheden for gentagelse af vertigo-anfald minimeres. Ud over at overvinde årsagen er der flere bestræbelser, der kan gøres for at forhindre gentagelse af svimmelhedsangreb, nemlig:

  • Undgå pludselige hovedbevægelser.
  • Væn dig til at rejse dig fra en sovestilling gradvist ved at sætte dig ned først.
  • Placer dit hoved lidt højere end din krop, mens du sover.
  • Undgå at strække nakken.
  • Undgå bøjebevægelser.
  • Undgå rygning og indtagelse af alkoholholdige drikkevarer.
  • Undgå at slå hovedet.
  • Behandl godt med sygdomme, der har potentiale til at forårsage svimmelhed (f.eks. diabetes eller forhøjet blodtryk).
  • Begræns indtaget af fed mad.
  • Tilstrækkeligt behov for kropsvæske.
  • Tag medicin som angivet.

Ud over at tage disse forebyggende skridt, skal du også håndtere stress godt. Fordi stress kan udløse en gentagelse af svimmelhed. For bedre at håndtere stress, prøv dybe vejrtrækningsteknikker eller meditative øvelser som yoga og tai chi. Det er dog også vigtigt at vide, hvad der ofte udløser stress. På den måde kan du bedre håndtere det.

Læs også: Hvordan man behandler og genkender årsagen til svimmelhed

Ud over stress kan dehydrering også udløse en gentagelse af svimmelhed. Drik derfor mere vand, reducer saltindtaget og undgå alkohol, fordi det kan udløse dehydrering. Med hensyn til alkohol menes denne drik også at ændre sammensætningen af ​​væsken i det indre øre og derved udløse svimmelhed.

Det er også vigtigt at sikre, at du får nok søvn hver dag. Ligesom stress og dehydrering kan mangel på søvn udløse svimmelhedsanfald. Hvis du føler, at du ikke får nok søvn om natten, så sov om dagen i mindst 2 timer, så antallet af timers daglig søvn er tilstrækkeligt. Alligevel kan alles søvnbehov være forskelligt.

Hvis svimmelhed stadig ofte kommer igen efter at have udført disse forebyggende indsatser, kan du gøre det Hent Ansøgning at diskutere med lægen igennem snak , når som helst og hvor som helst. Din læge kan give dig andre forebyggende tips, som du kan gøre, eller ordinere medicin for at lindre svimmelhedssymptomer.

Læs også: Denne Vertigo-terapi kan du lave derhjemme!

Når svimmelhedssymptomer opstår igen, så prøv at slappe af og forlad alle aktiviteter et øjeblik. Find et sted at læne dig tilbage eller en behagelig stilling til at hvile et stykke tid. Hvis du kan, så find et rum, der ikke er for lyst, og luk øjnene, så symptomerne på kvalme og den snurrende fornemmelse forårsaget af svimmelhed forsvinder. Undgå at tænke for hårdt, fordi det kun vil stresse dig. Fordi stress kan gøre svimmelhedssymptomer værre.

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Vertigo - Behandling.
The Guardians. Fået adgang til 2020. Alt, hvad du nogensinde har ønsket at vide om svimmelhed (men var for svimmel til at spørge).
Healthline. Tilgået 2020. Hjemmemidler mod Vertigo.