Disse er 5 fordele ved amning for babyer og mødre, som du kan mærke

Jakarta - Mange eksperter er blevet enige om, at der ikke er noget bedre indtag for babyer end modermælk. Årsagen er klar, modermælk indeholder mange vigtige næringsstoffer, som babyer har brug for i deres vækst og udvikling. Startende fra vitaminer, proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og forskellige andre vigtige mineraler.

Det, der skal understreges, er ikke kun babyer, der føler fordelene ved at amme. For mødre, der giver modermælk (især eksklusiv amning), får også fordelene.

Så hvad er fordelene ved eksklusiv amning for babyer og mødre?

Læs også: Tips, så babyer ikke spytter op efter amning

1 . Forebyggelse af sygdom

Ifølge Sundhedsministeriet - Direktoratet for Sundhedsfremme og Samfundsstyrkelse er der adskillige fordele ved eksklusiv amning til babyer, hvoraf den ene er forebyggelse af sygdom.

Eksklusiv amning til babyer givet af mødre viser sig at spille en vigtig rolle, nemlig at øge barnets kropsmodstand. Derfor kan det forhindre, at barnet får forskellige sygdomme, der kan true barnets helbred.

Modermælk indeholder immundannende antistoffer. Nå, dette stof kan hjælpe med at bekæmpe bakterier og vira. Som følge heraf er babyer mindre tilbøjelige til at udvikle sygdomme, såsom diarré, allergier, luftvejsinfektioner og forstoppelse.

  1. Hjælper babys hjerne og fysiske udvikling

Fordelene ved eksklusiv amning til babyer kan også hjælpe hjernen og den fysiske udvikling. Tror du ikke på det? Fordelene ved eksklusiv amning, som stadig lanceres fra Directorate of Health Promotion & Community Empowerment, kan støtte og hjælpe babyens hjerne og fysiske udviklingsproces. Dette skyldes, at en baby i en alder af 0 til 6 måneder ikke har fået lov til at indtage andre næringsstoffer end modermælk.

Derfor har modermælk givet til den lille i seks måneder i træk bestemt stor betydning for barnets hjerne og fysiske vækst i fremtiden.

Derudover har forskellige undersøgelser også vist, at ammede babyer har højere intelligensniveauer.

  1. Forbedre kognitiv udvikling

Der er en mere specifik undersøgelse, der siger, at amning kan forbedre den kognitive udvikling hos babyer. Hans undersøgelse med titlen Modermælk og kognitiv udvikling - rollen som konfoundere: en systematisk gennemgang Denne artikel er publiceret i US National Library of Medicine.

Vil du vide resultaterne? Tilsyneladende kan eksklusiv amning forbedre den kognitive udvikling af babyer. Dette er dog relateret til flere faktorer relateret til amning. For eksempel social klasse eller IQ for moderen (forældre). Derudover blev denne undersøgelse også udført i højindkomstlande.

Læs også: Dette er en måde at opbevare modermælk på, som ikke bør efterlignes

  1. Ideel babyvægt

Babyer, der udelukkende ammes, er mere tilbøjelige til at vokse til en normalvægt. Hvorfor? Ifølge eksperter stimulerer modermælk mindre insulinproduktion end modermælk.

Dette insulinhormon kan udløse dannelsen af ​​fedt i kroppen. Nå, med andre ord udløser modermælk ikke dannelsen af ​​fedt hos babyer.

Interessant nok har fordelene ved eksklusiv amning til babyer også højere leptinniveauer. Lepton er et hormon, der spiller en rolle i fedtstofskiftet og forårsager en følelse af mæthed.

  1. Opfylder alle ernæringsmæssige behov

Som forklaret ovenfor er modermælk den bedste mad til babyer. Dette skyldes, at modermælk opfylder alle de energi- og ernæringsmæssige behov hos den lille i de tidlige stadier af livet. Især indtil han var seks måneder gammel.

Derfor behøver babyer ikke rigtig at få modermælkserstatning, drikkevarer eller ekstra mad, før de fylder seks måneder. Fordi modermælk alene er tilstrækkeligt til at opfylde hver dags ernæringsbehov.

Mødre mærker også fordelene

Udover babyer har eksklusiv amning til ammende mødre også flere fordele. Nå, her er forklaringen:

  1. Håndtering af traumer

Fordelene ved eksklusiv amning for mødre kan eliminere traumer under fødslen. Ikke nok med det, amning også på samme tid med tilstedeværelsen af ​​den Lille kan være en opmuntring for en mors liv.

Efter fødslen er mødre normalt modtagelige for baby blues syndrom. Denne tilstand opstår normalt hos mødre, der ikke er vant til det, og som ikke engang er villige til at give deres babyer eksklusiv amning.

Men ved amning vil traumet langsomt gå over af sig selv. På den måde vil moderen vænne sig til at amme sit barn.

Læs også: Myter og fakta om amning

  1. Forebyg brystkræft

Udover at gøre moderens helbred og psykiske tilstand mere stabil, kan eksklusiv amning også minimere risikoen for brystkræft. Hvorfor? Ifølge Sundhedsministeriet - Direktoratet for Sundhedsfremme & Samfundsstyrkelse, "Fordelene ved eksklusiv amning for mødre og babyer", er en af ​​de udløsende faktorer for brystkræft hos ammende mødre manglen på eksklusiv amning til deres egne babyer.

3. Som en naturlig KB

Fordelene ved eksklusiv amning for mødre kan også fungere som naturlig familieplanlægning. For ægløsningen kan hæmmes, når moderen giver eksklusiv amning til den lille. I den medicinske verden kaldes denne metode for metoden amenoré. Det, der skal understreges, for at få fordelene, rådes mødre til at være klar til at amme, når barnet har brug for det.

For at reducere chancerne for graviditet rådes mødre desuden til at bruge sikre præventionsmetoder under amning.

Vil du vide mere om fordelene ved eksklusiv amning til babyer og mødre? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Baby Center. Tilgået 2020. Hvordan amning gavner dig og din baby.
Sundhedsministeriet - Direktoratet for Sundhedsfremme & Samfundsstyrkelse. Tilgået i 2020. Fordele ved eksklusiv amning til mødre og babyer.
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. Modermælk og kognitiv udvikling - rollen som konfoundere: en systematisk gennemgang.