Skal babyer sove med puder eller ej?

Jakarta - Ikke få forældre bruger en babypude som hovedet på deres nyfødte baby. Mødre behøver dog ikke rigtig at have travlt med at give en pude til deres lille, især hvis årsagen er, at hovedet ikke er fyldt eller er helt rundt.

Ikke uden grund viser det sig, at brug af en pude til babyer, der stadig er under et år, udløser mange risici, der er ret farlige. Det er der desværre stadig mange forældre, som ikke er klar over.

Baby Pillow Link med Sudden Death Syndrome

Faktisk behøver nyfødte ikke en pude som sengegavl for at sove. Brug af puder til nyfødte eller stadig under et år viser sig at være en stor risiko ved pludselige dødsfald eller SIDS.

Læs også: Er der fare for at tvunget vække et barn?

Det er nemlig meget risikabelt at bruge en pude til at dække barnets mund- og næseområde, når det sover, så det får svært ved at trække vejret. Ikke alene er det forbundet med en høj risiko for SIDS, der er mange andre risici ved at bruge en babypude, som er lige så farlige, nemlig:

  • Puder kan få barnets hoved til at være låst i lang tid. Nyfødte babyer er stadig ikke i stand til at ændre hovedpositionen, mens de sover. Brug af en babypude vil få det område af hovedet, der er dækket af puden, til at blive varmt.
  • Indholdet af puden får barnet til at blive kvalt. Indholdet af puden, der kommer ud selv om det er lidt, men stadig kan komme ind i munden eller næsen på den Lille og få ham til at blive kvalt.
  • Babyer risikerer at blive kvalt af deres eget opkast. Hvis moderen bruger en babypude, der er formet som bogstavet U, vil barnet have svært ved at dreje hovedet til side, når det spytter op eller kaster op. Denne tilstand er meget risikabel for barnet at blive kvalt af sit eget opkast.

Læs også: Kan børn have søvnforstyrrelser?

Hav ikke travlt med at give en pude til en baby

Så for at mindske risikoen for krybbedød hos barnet, bør moderen ikke give barnet en pude, når det sover. Babyens krop er stadig meget svag, så han kan ikke bevæge sig meget, så han kan ikke dy sig, når hans ansigt er dækket af en pude. Efter 1 års alderen eller derover, må moderen give en pude som pude til den lilles hoved, mens hun sover.

Ikke kun at undgå brugen af ​​babypuder, mødre skal også være opmærksomme på følgende, når de lægger barnet til at sove:

  • Placer barnet på ryggen, mens du sover, og sørg for, at madrassen som bund har en flad overflade.
  • Mødre bør ikke give tæpper eller tøj, der er for tykt til barnet.
  • Brug en speciel tremmeseng til babyer og undgå at lægge barnet i samme seng med forældrene.
  • Undgå at placere forskellige genstande, såsom dukker, tæpper eller legetøj i vuggen.
  • Brug ikke luftmadrasser, vandsenge og sofaer som babysengetøj.
  • Undgå at svøbe barnet for stramt, selvom det kan give varme. Bliv ved med at give din lille plads til at bevæge sig rundt og hans hud til at ånde.
  • Undgå udsættelse for cigaretrøg hos spædbørn.

Læs også: 4 måder at få din baby til at sove på, som mødre har brug for at kende

Faktisk har babyer under et år ikke rigtig brug for en pude for at gøre dem behagelige eller hjælpe med at perfektionere formen på deres hoveder. Så brugen af ​​babypuder er ikke rigtig nødvendig. Mødre kan bekræfte dette ved direkte at spørge børnelægen i ansøgningen . Hent straks og snak med lægen, når moderen har helbredsproblemer, både børn og andre.

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Hvornår kan mit barn sove med en pude?
American Academy of Pediatrics. Hentet 2021. Sådan holder du din sovende baby sikker: AAP-politik forklaret.
UK National Health Service. Tilgået i 2021. Sundhed A til Z. Baby- og småbørnssikkerhed.