Medicinske fakta om Gancet-fænomenet under intimitet

"Gancet er ofte forbundet med mystiske ting eller karma på grund af ulovlige forhold. Faktisk kan gancet forklares i den medicinske verden, og denne tilstand omtales som penis captivus. Penis captivus opstår, når en kvindes bækkenbundsmuskler strammer så stramt, at de klemmer penis. Som et resultat sidder penis fast og kan ikke fjernes."

, Jakarta – Du har sikkert hørt virale nyheder et par gange om gangstere under sex. Hvad er tilstanden af ​​gancet egentlig? Gancet er det udtryk, der bruges, når penis bliver klemt i skeden under penetration. Nå, ikke få mennesker, der forbinder dette fænomen med mystiske ting. Så hvad nu hvis set fra et medicinsk synspunkt?

I den medicinske verden er dette fænomen kendt som penis captivus. Selv i virkeligheden har gancet intet at gøre med mystiske ting og kan forklares ud fra et medicinsk perspektiv. Overvej følgende forklaring for at tydeliggøre forståelsen af ​​gancet-fænomenet.

Læs også: Hvor mange gange om ugen er ideel sex?

Medicinske fakta om Gancet-fænomenet

Ikke kun i Indonesien, men i andre dele af verden, er fænomenet gancet ofte forbundet med karma på grund af at have ulovlig sex. Faktisk kan gancet eller penis captivus ske for alle, selv ægtepar. Hvis det er i den medicinske verden, opstår penisforstørrelse, når penis bliver klemt i vagina på grund af dens stigende størrelse, før den når orgasme. Generelt vil mænd nemt slippe penis efter at have fået en orgasme.

Men hvis penis er fanget i skeden, bliver blodgennemstrømningen til spidsen af ​​penis endnu mere intens. Som et resultat bliver størrelsen af ​​penis større på grund af en erektion, der er for stærk til at være svær at fjerne fra skeden. Udover at have en for stærk erektion, kan den også være forårsaget af vaginisme eller en indsnævret skedeåbning.

Denne tilstand opstår, når en kvindes nedre bækkenmuskler trækker sig meget kraftigt sammen, når penis er i skeden. Sammentrækninger gør derefter vaginalkanalen indsnævret for at klemme penis. Som følge heraf finder mænd det svært at fjerne deres penis, især hvis de stadig har en stærk erektion.

Hvad får intime par til at opleve Gancet?

Medicinsk forskning omkring penis captivus er stadig meget begrænset. Dette kan skyldes, at tilstanden er meget sjælden og ikke er en seksuelt overført sygdom. Den vigtigste kendte årsag til koldbrand er dog vaginisme. Som tidligere forklaret opstår vaginisme, når en kvindes bækkenbundsmuskler trækker sig sammen eller strækkes under penetration. Dette gør, at skeden bliver stram og meget stiv.

Læs også: Kend virkningerne af at sluge sæd under sex

Ikke kun mandlige partnere, kvinder, der oplever vaginisme, føler også smerte under samleje. Lancering fra sundhedslinje, Her er nogle faktorer, der gør, at en kvinde kan opleve vaginisme:

  • Frygt for at have sex.
  • Traumer fra tidligere at have oplevet seksuel chikane.
  • Ikke sikker på at have sex.
  • Følelsesmæssig faktor.
  • Har en kønssygdom.

Så hvordan håndterer man Gancet-fænomenet?

Lancering fra Medical DailyDr. John Dean, klinisk direktør ved Devon Partnership NHS Trust i det sydvestlige England, siger, at penis captivus faktisk ikke varer længe, ​​normalt kun 5-10 sekunder. Men hos mennesker, der oplever denne situation, kan 5-10 virke meget lange. Efter et par sekunder vil kvindens nedre bækkenmuskler slappe af, og penis kan udstødes.

En erigeret penis vil falme, når blodgennemstrømningen begynder at strømme til andre dele af kroppen. Gancet skaber dog ofte panik, der får partneren til at trække penis ud. Dette er endda farligt, fordi det kan skade seksuelle partnere.

Men hvis penis varer i flere minutter, kan denne tilstand kræve lægehjælp for at fjerne penis. For at behandle prostatacancer er læger nødt til at injicere lægemidler, der almindeligvis anvendes under normal fødsel, for at slappe af de spændte vaginale muskler.

Læs også: Myter om intime forhold, teenagere skal vide

Vil du vide mere om sundhedsfakta? Kontakt lægen via appen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil hjælpe med at besvare alle dine spørgsmål. Kom nu, Hentappen lige nu!

Reference:

National Library of Medicine. Tilgået 2021. Penis captivus – forekom det?.

Medical Daily. Hentet 2021. When The Vagina Holder Penis Captivus: Er den seksuelle lidelse så slem som den lyder?
Healthline. Tilgået i 2021. Vaginismus.