Er det rigtigt, at drikke æblejuice kan overvinde galdesten?

, Jakarta – Galdestenssygdom eller også kendt som kolelithiasis er en tilstand, hvor der dannes sten i galdeblæren. Galdeblæren er et lille organ, der er under leveren og fungerer til at producere galde, som spiller en rolle i fordøjelsesprocessen. Udseendet af galdesten kan forårsage en pludselig opstået smerte i øverste højre mave.

Læs også: 5 fakta om galdestenssygdom

Galdesten er forårsaget af kolesterolaflejringer i galdeblæren. Galdestenstilstande, der har forårsaget alvorlige symptomer, kræver naturligvis lægebehandling på hospitalet. Galdesten, der stadig er relativt små og milde, kræver dog ikke indlæggelse. Så er det rigtigt, at indtagelse af æblejuice kan hjælpe med at slippe af med galdesten? Her er anmeldelsen.

Æblejuice og galdesten

Indtil nu kendes årsagen til galdesten ikke med sikkerhed. Dog lancerer fra Mayo Clinic Der er dog flere tilstande, der kan øge risikoen for galdesten, såsom galdeblæren indeholder højt kolesterol, høje niveauer af bilirubin i galdeblæren, og galdeblæren tømmes ikke optimalt.

Kolesterol- og bilirubinindhold, der sætter sig i galdeblæren, kan blive til krystalflager og danne galdesten. Ikke kun én, nogle mennesker med galdesten har haft mere end én galdesten i én galdeblære.

Læs også: 4 sunde fødevarer til at forhindre galdesten

Eftersyn påkrævet abdominal ultralyd , endoskopisk ultralyd, og også blodprøver for at bekræfte tilstanden af ​​de galdesten, du har. Smerten, der opstår på grund af galdesten, skal overvindes ved at tage flere medicinske behandlinger, såsom:

1. Operation for at fjerne galdeblæren

Fjernelse af galdeblæren vil blive anbefalet til personer med galdesten, som oplever symptomer, der er ret alvorlige og går igen. Bare rolig, fjernelse af galdeblæren vil ikke påvirke dit liv eller fordøjelse.

2. Medicin til at opløse galdesten

Dette lægemiddel vil blive taget oralt i lang tid for at opløse galdestenene. Det tager lang tid, før galdestenene er helt opløst. Ikke nok med det, hvis denne behandling stoppes, vil det øge risikoen for, at galdesten dukker op igen.

Hvad angår galdesten, der er milde og ikke forårsager symptomer, anbefaler læger ikke behandling. Så er det okay at indtage æblejuice for at behandle milde galdesten?

Nogle mennesker tror, ​​at en blanding af æblejuice og æblecidereddike kan bruges til at behandle galdesten, men indtil nu har der ikke været nogen medicinsk forskning, der siger, at æblejuice kan behandle galdesten. For optimale helbredsforhold anbefaler vi at bruge appen og spørg din læge direkte, hvis du oplever symptomer relateret til galdesten. Hent Ansøgning igennem App butik eller Google Play lige nu!

Disse er symptomerne på galdesten

Galdesten, der stadig er små og klassificeret som milde, forårsager sjældent symptomer hos syge. Men hvis galdegangen er blokeret, så er der nogle symptomer, som vil opleves af den syge, såsom smerter i maven, der vil kunne mærkes i midten af ​​maven eller den øverste højre del af maven. Smerter vil føles meget konsekvente og opstår ofte, efter du har spist fødevarer, der indeholder højt fedtindhold.

Læs også: Hvad du skal vide om New Bile

Desuden vil tilstanden af ​​galdesten, der er ret alvorlige, forårsage yderligere symptomer, såsom feber, stærke smerter, forekomsten af ​​symptomer på gulsot, kløende hud, diarré og tab af appetit.

Det tilrådes straks at tjekke med det nærmeste hospital. Galdesten, der ikke behandles korrekt, kan øge risikoen for helbredskomplikationer, såsom betændelse i galdeblæren, infektioner i galdevejene, gulsot og galdeblærekræft.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Galdesten.
UK National Health Service. Tilgået 2020. Galdesten.
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hvad er de naturlige måder at slippe af med galdesten?