Yndlingskattevaccine, hvilken alder skal du være?

Jakarta – At holde en kat er en måde at slippe af med ensomhed. Du bør være opmærksom på dine kæledyrs sundhed, især katte, for at undgå forskellige sygdomme. Sørg for at tage ham til dyrlægen regelmæssigt og vacciner din kat for at bevare dens helbred.

Læs også: 3 husdyr, der kan bære sygdom

Der er forskellige sygdomme, som katte oplever, en af ​​dem er hudsvamp. Faren er, at nogle sygdomme hos katte kan overføres til mennesker, du ved! Så det skader aldrig at finde ud af mere om vaccinationer og dit kæledyrs sundhed.

Den rigtige alder for kattevacciner

Vaccination hos katte kan forhindre katte fra forskellige dødelige sygdomme og kan overføres til mennesker. At udføre sundhedsvaccinationer til katte er den vigtigste forebyggelse for at undgå forskellige sygdomme hos kæledyr.

Ikke kun hos mennesker kan vaccinationer givet til dyr hjælpe med at øge dyrs immunitet. Vaccinationer til katte skal gives på to alderstrin. Vaccination kan gives til killinger i alderen 6-8 uger. Vaccination for tidligt hos katte kører ikke optimalt. Det skyldes, at nyfødte killinger får antistoffer, når killingen indtager mælk fra sin mor.

Anden fase i en alder af tre måneder, skal katte blive re-vaccineret, så deres immunforsvar bliver mere optimalt. Efter anden fase skal katten re-vaccineres regelmæssigt hvert år.

Læs også: 5 Sygdomme Overført fra Dyr

Pas på kattesygdomme, der inficerer mennesker

Der er intet galt i at passe godt på din kat. Dette er for at undgå nogle kattesygdomme, der kan overføres til mennesker, såsom:

1. Hudsvamp

Katte, der ikke bliver passet ordentligt, kan udvikle hudsvampesygdomme. Hudsvamp, også kendt som ringorm kan overføres til mennesker. Hudsvamp, som katte oplever, er modtagelig for infektion hos små børn eller nogen, der har en høj alder. Tag nogle forholdsregler, så hudsvamp hos katte ikke overføres til mennesker, ved rutinemæssigt at vaccinere dyr, sørge for nærende og rent mad, vaske hænder efter leg med kæledyr og ikke kysse eller røre dyrets mund ofte.

2. Toxoplasma

Toxoplasma er den mest almindelige sygdom, der kan overføres af katte. Toxoplasma kan overføres til mennesker gennem katteafføring eller jord forurenet med protozoiske parasitter Toxoplasma gondii . Toxoplasma overføres generelt fra dyr til mennesker. Hos gravide kvinder, der har Toxoplasma, kan denne parasit overføres til barnet i livmoderen.

3. Fnat

En anden sygdom, der kan overføres fra katte til mennesker, er fnat. Fnat er en sygdom, der kan angribe kattens hud. Årsagen til fnat hos katte er en ektoparasitinfektion forårsaget af Sarcoptes scabiei .

Læs også: Lær fnat at kende, en hudsygdom forårsaget af dyrelopper

Generelt fornemmes symptomer hos mennesker at variere afhængigt af typen af ​​sygdom, der overføres af kæledyr. Det skader aldrig at besøge det nærmeste hospital med det samme, hvis du oplever symptomer som hudforandringer, der bliver kløende eller røde, og hævede lymfeknuder. Nu kan du nemmere lave aftaler med læger via appen .

Reference:
Royal Society for Prevention of Cruelity to Animals. Tilgået 2020. Vaccination af katte og killinger
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2020. Parasitter – Toxoplasmose
Anime direkte. Tilgået 2020. Hvilke sygdomme kan jeg få af min kat?