Corona-virusmutation og begrænset mRNA-evne

, Jakarta – Corona-virussen har muteret igen. Denne gang muterede virussen, som stadig er en pandemi, og producerede en ny virusvariant kaldet E484K coronavirus. Virusset, som er resultatet af mutation af B1.1.1.7-virusvarianten, siges at være mere smitsomt end den tidligere virusvariant. E484K-varianten af ​​corona-virussen blev tidligere fundet i flere lande og siges i øjeblikket at have eksisteret i Indonesien. Derfor er det vigtigt at øge årvågenheden for at undgå risikoen for sygdom.

Den dårlige nyhed er, at mRNA-vacciner er begrænset i deres evne til at identificere virale mutationer. Han sagde, at Pfizer-BioNTech mRNA-vaccinen ikke var i stand til at identificere muteret receptorbindende domæne (RBD'er) af SARS-CoV-2-spidsproteinet med varianterne B.1.351 og P.1. Tidligere var det nødvendigt at vide, at spidsproteinet er en spidsformet del på overfladen af ​​corona-virussen. Dette afsnit er "indgangen" af corona-virussen til cellerne i den menneskelige krop.

Læs også: Dette er årsagen til fremkomsten af ​​en ny variant af corona-virussen

Pas på Corona Virus Mutation E484K

Corona-virussen fortsætter med at mutere. Lancering af nyheder i medierne, B.1.351-virusvarianten blev først opdaget i Sydafrika og P.1-varianten i Brasilien. Begge varianter har E484K-mutationen. Tilsyneladende siges denne virale mutation at være i stand til at reducere antistofresponser fra vacciner, monoklonal antistofterapi, rekonvalescent plasma og naturlig infektion. Virale mutationer kan med andre ord forstyrre og reducere evnen til at behandle og forebygge coronavirusinfektion.

Ikke kun det, tidligere effektive mRNA-vacciner begyndte at opleve et fald. Effektiviteten af ​​mRNA-vaccinen til at genkende vira blev reduceret med op til 10 gange for varianterne B.1.351 og P.1. Det betyder, at der er behov for at udvikle en corona-vaccine. E484K-mutationen er en stor hindring for immungenkendelse, rekonvalescent plasma, monoklonalt antistofterapi samt serologiske assays baseret på vildtypesekvenser.

Læs også: Pas på Corona Virus Mutationer kan være mere smitsom

Gennem udført forskning er det kendt, at der er en 10-dobling af stigningen i antistoffer. Forskere mener, at E484K-mutationen er hovedsynderen bag den reducerede antistofbinding. Ud fra observationerne konkluderede forskerne, at personer med antistoffer fra naturlig infektion muligvis ikke er beskyttet mod den nye coronavirus-variant, især hvis virussen indeholder E484K-mutationen. Derfor foreslog forskerholdet behovet for udvikling af nyere vacciner til at bekæmpe corona-virussen.

Selvom den nye variant af corona-virussen siges at være farligere og kan spredes hurtigt, så sørg for at bevare roen og altid anvende sundhedsprotokoller. Bær altid en maske, vask dine hænder regelmæssigt, og interager sjældent med andre mennesker, når du skal ud. Ved at lancere Covid19.go.id-siden fortsætter den indonesiske regering med at øge overvågningen Helgenom-sekventering (WGS) for at kortlægge de varianter af COVID-19, der kom ind i Indonesien, og screeningsprocessen for rejser fra udlandet, der kom ind i Indonesien.

Regeringen sikrer også tilgængeligheden af ​​reagenser (kemikalier til COVID-19-tests) for at opnå testtal i henhold til verdensstandarder.

Læs også: Corona-virusmutation N439K immun over for COVID-19-vaccine

Ud over at udføre sundhedsprotokoller kan forebyggelse af corona-virusangrebet også ske ved at opretholde det generelle helbred. Sørg for altid at tage en sund livsstil, spise nærende mad, få nok hvile og fuldend det med yderligere kosttilskud. For at gøre det nemmere, køb kosttilskud eller vitaminer i appen . Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem med det samme. Hent nu!

Reference:
Covid19.go.id. Tilgået i 2021. E484K-variant, variantmutation af COVID-19-virussen, der spredes hurtigere.
Kompas.com. Tilgået i 2021. Mutation af Corona Virus E484K i Indonesien, begrænset kapacitet af mRNA-vacciner.
Medicinske nyheder. Tilgået 2021. SARS-CoV-2-varianter med E484K-mutation viser mRNA-vaccine-induceret antistofunddragelse.