Årsager til læbespalte hos nyfødte

, Jakarta - Alle forældre forventer, at deres baby er født i en sund tilstand og ikke har nogen fosterskader. Der er dog stadig tilfælde, hvor babyer bliver født med fysiske handicap, selvom dette er sjældent. En af dem, der ofte findes i Indonesien, er en læbe- eller læbespalte læbespalte .

Citeret fra WebMD Læbespalte er en ansigts- og mundmisdannelse, der opstår i den tidlige periode af graviditeten, hvor fosteret stadig er i de tidlige udviklingsstadier i livmoderen. Denne defekt opstår, fordi der ikke er nok væv i munden eller læbeområdet, og det eksisterende væv ikke kan forbindes ordentligt.

Læs også: Fare! Dette er den sport, som gravide kvinder bør undgå

Hvad forårsager læbespalte hos babyer?

Læbespalte tilstande forårsager, at babyer bliver født med et hul i overlæben, mellem næse og mund. Denne fødselsdefekt kan opstå i to dele på én gang, nemlig læberne og mundtaget.

Selvom det ikke vides præcist, hvad der får en nyfødt til at udvikle en læbespalte, menes denne tilstand at opstå på grund af følgende faktorer:

  1. Genetik

Den vigtigste faktor, der forårsager læbespalte hos spædbørn, er arvelighed eller genetik opnået fra deres forældre. Derudover kan gener fra bedstemor og bedstefar også udløse denne form for tilstand. Desværre er det indtil nu stadig ikke sikkert, at forældre, der lider af læbespalte, får afkom med samme tilstand eller ej.

  1. Folinsyre mangel

Undersøgelser offentliggjort i World Journal of Pharmaceutical and Medical Research udtalt, at ernæringsstatus spiller en vigtig rolle i forbindelse med læbespalte. Manglende indtagelse af vitamin B6 eller folinsyre er en af ​​de største årsager, efterfulgt af mangel på indtag zink under graviditeten. Undersøgelsen konkluderede, at mødre med folinsyreindtag og zink mere eller mindre i risiko for at føde et barn med en læbespalte.

Læs også: 4 grunde til, at gravide kvinder ikke kan stå op længe

  1. Fedme

Fedme er en af ​​de tilstande, der har indflydelse på graviditeten. Ikke kun gør det svært for kvinder at blive gravide, fedme øger også risikoen for læbespalte hos nyfødte. Det er faktisk naturligt for gravide at tage på i vægt. Alligevel er der stadig regler for, at fostervæksten forbliver optimal. Nøglen, anvende en sund kost og sammen med motion.

  1. Lægemiddelbivirkninger

Citeret fra Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse (CDC), øger brugen af ​​visse typer lægemidler i det tidlige trimester eller de første tre måneder af graviditeten risikoen for at føde en baby med en læbespalte. Det vil sige, at moderen ikke bare skal tage stoffet. Det er bedre, hvis moderen først beder lægen om at reducere den negative påvirkning af fosteret i livmoderen.

Det er ikke svært, virkelig, mor kan bruge applikationen og chat direkte med lægen. Faktisk er obstetrisk kontrol på det nærmeste hospital nu endnu nemmere ved at bruge applikationen du ved!

Læs også: Stop vaner, der skader indholdet

Det er korrekt, når de er gravide, at mødre passer på deres helbred og undgår negative ting, såsom indtagelse af alkohol, rygning og alle ting, der kan skade moderens og fosterets helbred.

Glem ikke, også opfylde fosterets ernæringsmæssige indtag, mens du er i livmoderen, ja, ved at spise nærende fødevarer, der er nødvendige for at støtte deres vækst og udvikling. Kom nu, pas på barnets sundhed fra livmoderen!

Reference:

WebMD. Tilgået 2020. Læbe- og ganespalte

World Journal of Pharmaceutical and Medical Research. 2018. Tilgået 2020. Ganespalte

Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse. Hentet i 2020. Fakta om læbe- og ganespalte