Lær kryptisk graviditet, ubevidst graviditet at kende

, Jakarta - En mor i Tasikmalaya gik viralt, som hævdede, at hun kun var gravid en time før fødslen. Denne mor oplever ikke graviditetsklager som de fleste kvinder. Han sagde, at han aldrig havde oplevet kvalme eller trang.

I den medicinske verden er denne tilstand kendt som kryptisk graviditet, dvs. når en kvinde ikke er klar over, at hun er gravid, fordi der ikke er tegn på graviditet. Kryptisk graviditet er en meget sjælden tilstand, som endda er svær at opdage gennem konventionelle medicinske tests. Så hvad får kvinder til at opleve kryptisk graviditet ?

Læs også: Dette er 5 tegn på graviditet, som ofte ikke er realiseret

Nogle årsager til kryptisk graviditet

Stigningen i hormoner under graviditeten kan forårsage let blødning, som ligner menstruation. Dette kan være årsagen til kvinder, der lider af kryptisk graviditet ikke tage en graviditetstest, især hvis de har en uregelmæssig menstruationscyklus. Uregelmæssige menstruationer kan dog også være et tegn på visse tilstande.

Lancering fra sundhedslinje, en række forhold forbundet med kryptisk graviditet, det er:

  • Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) . PCOS forstyrrer fertiliteten, forårsager hormonelle ubalancer og forårsager udeblevne eller uregelmæssige menstruationer.
  • Perimenopause. Perimenopause er karakteriseret ved uregelmæssig menstruation, før en kvinde når overgangsalderen. Graviditetssymptomer såsom vægtøgning og hormonelle udsving ligner dem ved perimenopause.
  • Brug af p-piller eller spiral. Kvinder, der bruger prævention, tror ofte, at de ikke bliver gravide. Selvom denne præventionsmetode er effektiv, har en kvinde stadig chancen for at blive gravid.
  • Lav mængde kropsfedt . Lavt fedtindhold i kroppen på grund af for hård træning gør også menstruationen uregelmæssig. Atleter har også en tendens til at have lave hormonniveauer, hvilket gør det sværere at opdage graviditet.

Er der symptomer på kryptisk graviditet?

Kvinder, der oplever kryptisk graviditet oplever måske ikke de sædvanlige symptomer på graviditet eller har kun vage symptomer. Læger kan også være svære at diagnosticere kryptisk graviditet fordi symptomerne kan være fraværende eller ikke synlige. Derudover må den syge aldrig konsultere en læge under graviditeten, fordi der ikke er nogen symptomer eller ikke er opmærksomme på disse vage symptomer.

Læs også: Dette er tegnene på fødslen ved 38 uger

I nogle tilfælde kan den syge have opsøgt en læge under graviditeten, men ikke fået den korrekte diagnose. Lancering fra Medicinske nyheder i dag, det eneste symptom, man kan bemærke, er en uventet fødsel.

Er der forskel på leveringsmetoden hos mennesker med kryptisk graviditet?

Fødsel oplevet af den syge kryptisk graviditet fysisk ligner fødslen generelt. Den syge oplever veer, der føles som kraftige kramper, mens livmoderhalsen strækker sig for at kunne føde barnet. Efter at livmoderhalsen er strakt, får kroppen også lyst til at skubbe barnet ud af fødselskanalen.

Det, der adskiller det fra andre normale fødsler, er, at den ramte måske slet ikke forventer denne graviditet. Tilstande som disse kan forårsage stor psykologisk stress, når det opstår. Den syge har muligvis heller ikke adgang til prænatal pleje under graviditeten, og har derfor ingen historie med undersøgelser på hospital eller jordemoder. Mor der oplevede kryptisk graviditet er også tilbøjelige til at føde for tidligt fødte børn, lav fødselsvægt og andre udviklingsproblemer.

Læs også: Gravide kvinder kan opleve depression, det er effekten på fosteret

Hvis moderen kommer for sent til sin menstruation eller har svage tegn på graviditet, bør du straks kontakte en læge for at afgøre, om hun er gravid eller ej. Hvis du planlægger at besøge hospitalet, kan du bestille tid hos lægen på forhånd via ansøgningen . Vælg blot en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad er en kryptisk graviditet?.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad skal du vide om kryptisk graviditet,