Pas på hr. P's stramme forhud, her er trin til forebyggelse af phimosis

, Jakarta - Phimosis opstår, når forhuden af ​​penis er for stram til at blive trukket tilbage mod hovedet eller glans penis.Uomskårne drenge er tilbøjelige til denne tilstand, fordi forhuden forbliver forbundet i de første par leveår. Denne tilstand kan også opstå, hvis forhuden trækkes tilbage med magt, før den er klar.

Dette kan skade huden og forårsage ardannelse, hvilket gør det sværere at trække forhuden tilbage senere. Infektion af forhuden eller glans kan forårsage phimosis hos mænd. Der er flere hudsygdomme, der kan udløse phimosis, såsom:

  • Eksem eller en langvarig tilstand, der får huden til at blive kløende, rød, tør og revnet.

  • psoriasis Denne hudtilstand får pletter på huden til at blive røde, skællende og skorpe.

  • Lichen planus , et kløende udslæt, der kan påvirke forskellige områder af kroppen.

  • Lichen sclerosus som forårsager ardannelse i forhuden, som kan føre til phimosis.

Læs også: Dette er forskellen mellem phimosis og paraphimosis, som du skal vide

Phimosis Symptomer

Symptomer på phimosis kan ligne dem ved en urinvejsinfektion, idet du ikke er i stand til at tisse eller tømme blæren helt. Andre symptomer kan omfatte rødme, smerte eller hævelse i forhudsområdet på Mr. P. Forhud, der er for stram, kan forstyrre urinproduktionen.

Phimosis kan forårsage betændelse i penis, kaldet balanitis eller betændelse i glans og forhud. Denne tilstand har en tendens til at være forårsaget af dårlig penishygiejne. Under sex kan phimosis forårsage smerte, opsplitning af huden eller manglende følelse. Brug af kondomer og smøremidler kan gøre samlejet mere behageligt.

Phimosis behandling

Balanitis, der kan opstå på grund af phimosis, behandles normalt ved at opretholde penishygiejne i kombination med brug af steroidcremer eller -salver og antibiotika. Behandlingsmuligheder for phimosis afhænger af de symptomer, der opstår. Mænd rådes til at rengøre penis hver dag med varmt vand og tørre den forsigtigt for at holde penis ren og fri for bakterier. Undgå at påføre sæbe, boblebad eller shampoo på kønsområdet og tør under forhuden efter vandladning.

Læs også: Din lille har phimosis, er det farligt?

Din læge kan anbefale at bruge en steroidcreme eller -salve for at reducere irritationssymptomer. Steroide cremer kan også hjælpe med at reducere hævelse af forhuden.Mænd, der vælger ikke at blive omskåret, skal rense forhuden. I alvorlige tilfælde kan operation være nødvendig.

Læger kan anbefale omskæring for at få fjernet hele eller en del af forhuden, selvom denne procedure indebærer risiko for blødning og infektion. Kirurgi for at fjerne forhuden, der er knyttet til glans, kan også udføres ved svær phimosis. Kirurgi og omskæring kan forhindre phimosis i at ske igen.

Forebyggelse af phimosis

Der er tips til at opretholde en sund penis, som også kan være skridt til at forhindre phimosis. Et af de forebyggende trin er at holde penis ren ordentligt. Mænd, der vælger ikke at blive omskåret, skal rense forhuden regelmæssigt med vand og sæbe. Sørg for at bringe forhuden tilbage til sin normale position efter samleje.

Læs også: Den lille er sårbar, her er hvordan man overvinder phimosis

Spørg straks en læge, hvis du føler, at du oplever symptomer, der ligner ovenstående tilstande for at være sikker. Klik Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!