Dette er forskellen mellem medicinske og industrielle skydetermometre

, Jakarta – Generelt er et termometer et værktøj, der bruges til at måle temperaturen på levende ting, rum eller systemer. Temperaturmåling er vigtig for mange aktiviteter, herunder fremstilling, videnskabelig forskning og medicinsk praksis.

Under COVID-19-pandemien ser man selvfølgelig ofte temperaturmålinger taget ved hjælp af et affyringstermometer. Det viser sig, at der findes mange typer brændetermometre. Nogle bruges til at måle temperaturen på den menneskelige krop og nogle bruges til genstande. Normalt bruges affyringstermometre, der bruges til at måle temperaturer uden for mennesker, til industrielle formål. Så hvad er forskellen mellem et brændetermometer til medicinsk og industriel brug?

Læs også: Hvordan måler man den rigtige kropstemperatur?

Temperaturområde og målenøjagtighed

Industrielle brændetermometre bruges til at måle overfladetemperaturer over et bredt temperaturområde for at passe til mange industrielle applikationer. Temperaturer målt i denne kategori af termometre kan variere fra -60 til over 500 grader celsius.

Industrielle brændtermometre har en gennemsnitlig fejlfaktor på ± 1 til 1,5 grader Celsius. Dette interval anses stadig for rimeligt for målinger i industrisektoren. På den anden side skal resultaterne af et medicinsk fyringstermometer være nøjagtige med et temperaturområde, der opfylder den forventede menneskelige kropstemperatur.

Medicinske fyringstermometre har en rækkevidde et sted i feltet på 32 til 42,5 grader celsius, og forventningerne til fejlrater spænder fra ±0,1 grader celsius. Bortset fra deres temperaturområde og nøjagtighed er en anden forskel mellem medicinske og industrielle fyringstermometre deres design.

Designet af det medicinske fyringstermometer ser mere kortfattet og enkelt ud, hvilket gør det lettere for brugerne at forstå det. Derudover kan det medicinske fyringstermometer betjenes med et enkelt tryk og slukker automatisk efter 30 sekunder.

I mellemtiden har industrielle fyringstermometre normalt et mere omfattende design og er udstyret med flere knapper end medicinske fyringstermometre. Det er den væsentlige forskel mellem medicinske og industrielle brændtermometre. Så hvordan bruger man et fyringstermometer korrekt?

Læs også: Her er hvad du behøver at vide om kropstemperatur

Tips til måling af temperatur med et skydetermometer

For at processen med at kontrollere kropstemperaturen for at få nøjagtige resultater, skal du forstå, hvordan du bruger et fyringstermometer korrekt. Her er en guide til brug af et brændetermometer.

  1. Find måleenheden først for at vælge den almindeligt anvendte temperatur, dvs. Celsius eller Fahrenheit.
  2. Tænd for laseren for at kontrollere temperaturen ved hjælp af tænd/sluk-knappen.
  3. Ret laseren mod den person eller genstand, du vil kontrollere temperaturen for.
  4. Stå i nærheden af ​​genstanden eller i den anbefalede position, så brændetermometeret kan aflæse temperaturen nøjagtigt.
  5. Tryk på aftrækkeren for at kende resultatet af temperaturkontrollen gennem termometerets tændingsskærm.

Husk, at den menneskelige krop reagerer på ydre og indre ændringer. Kropstemperaturen stiger ikke kun, når den ydre temperatur stiger, men også når den indre temperatur stiger.

Normal kropstemperatur er omkring 37 grader celsius, men denne kan variere op til 0,5 grader celsius afhængig af personens aktivitet og omgivelsernes temperatur. Efter intens fysisk aktivitet eller på en varm dag er din kropstemperatur normalt højere end normalt. En kropstemperatur over 38 grader Celsius kan dog indikere feber.

Læs også: Udover klatring er det 6 ting, der udløser hypotermi

Et område af hjernen kaldet hypothalamus er ansvarlig for at regulere kropstemperaturen. Når kroppen er for varm, sker der regulering gennem sved for at køle den ned. Når det er for koldt, udløser hypothalamus kuldegysninger for at varme den op.

Selvom det kan virke kontraintuitivt, kan det at spise krydret mad og deltage i aktiviteter, der får dig til at svede, få dig til at føle dig køligere, når det er varmt udenfor. Dette skyldes, at sved sænker kropstemperaturen.

Det er lidt information om termometeret og dets forhold til kropstemperaturen. Har du spørgsmål til helbredsoplysninger, kan du kontakte lægen på .

Reference:

Instrumentvalg. Tilgået i 2021. Hvad er forskellen mellem medicinske og industrielle IR-termometre?
Sundhedstips. Tilgået 2021. Forskellen mellem skydetermometre til medicinsk og industri.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. De bedste måder at reducere kropsvarmen på.