9 forhold forbudt for at udføre hjertekateterisering

Jakarta – Hjertet er et af kroppens organer, der er ret vigtigt, så dets sundhed skal vedligeholdes. Mange helbredsproblemer, som en person kan opleve i hjertet, såsom hjertesvigt, hjerteanfald eller hjerteklapsygdom. Nogle sygdomme, der angriber hjertet, har en ret farlig sundhedsrisiko.

Læs også: Her er hvordan man udfører en hjertekateterisering

Der er mange måder, man kan gøre for at bevare hjertesundheden, nemlig ved at føre en sund livsstil og tjekke hjertet. En af de test, der kan udføres, er hjertekateterisering.

Kend reglerne for hjertekateterisering

Hjertekateterisering er en medicinsk undersøgelsesprocedure for at opdage lidelser eller abnormiteter i hjertet. Denne undersøgelse foretages ved hjælp af et kateter i form af et tyndt og langt rør, der føres ind i hjertet gennem en blodåre.

Generelt er hjerteundersøgelse med hjertekateterisering en undersøgelse, der skal udføres af en person, der har flere tegn på hjerteproblemer. Hjertekateterisering kan udføres som en forebyggelse eller behandling af lidelser i hjertet.

Hjertekateterisering kan udføres for at evaluere strømmen af ​​blod og ilt i forskellige dele af hjertet i kroppen. Derudover kan udførelsen af ​​en hjertekateteriseringslæge vurdere, hvor godt hjertet arbejder med at pumpe blod, der skal cirkuleres i hele kroppen.

Læs også: Hvorfor udføres hjerte- og hjernekateterisering?

En person, der har haft et hjerteanfald og har en koronar hjertesygdom, rådes til at foretage en hjertekateteriseringsundersøgelse, så den oplevede tilstand kan håndteres korrekt. Der er dog nogle forhold, der gør en person ude af stand til at udføre en hjerteundersøgelse gennem hjertekateterisering, såsom:

  • akut nyresvigt;
  • Har blodkoagulationsforstyrrelser;
  • Har en sygdom slag ;
  • Har en historie med kontrastvæsker brugt til hjertekateteriseringsundersøgelser;
  • Har en arytmisk sygdom;
  • Har ukontrolleret hypertension;
  • Har anæmi;
  • Elektrolytforstyrrelser;
  • Oplever visse smitsomme tilstande.

Patienter med nogle af disse tilstande vil blive behandlet for at behandle nogle af disse tilstande. Efter at patientens tilstand er erklæret god til hjertekateterisering, kan denne undersøgelse naturligvis foretages.

Der er intet galt i at foretage en tidlig lægeundersøgelse på det nærmeste sygehus, så de oplevede helbredstilstande kan imødekommes med det samme. Nu kan det at bestille tid på hospitalet ske online via applikationen . Så, ingen grund til at stå i kø længere, hva!

Hjertekateterisering kan udføres som behandling

Ud over at understøtte hjertesundhedstjek kan hjertekateterisering udføres som behandling for flere hjertesygdomme. Hjertekateterisering kan udføres for at reparere beskadigede hjerteklapper og erstatte dem med kunstige hjerteklapper.

Ikke kun det, tilstedeværelsen af ​​et hul i hjertet på grund af medfødte hjertefejl kan overvindes ved en hjertekateteriseringsproces. Patienter med arytmier kan også behandles med hjertekateterisering. Behandlingstilstande udføres naturligvis med lægeråd, så den oplevede sygdom kan overvindes med det samme.

Læs også: Ikke kun smerter, hjertekateterisering er udført på grund af dette

Processen med hjertekateterisering, der køres, forårsager sjældent bivirkninger. Der er dog nogle risici, der kan opleves af patienter, der gennemgår hjertekateterisering, såsom blødning, blå mærker, infektion og nyreskade.

Glem ikke at foretage de nødvendige forberedelser, før du udfører hjertekateteriseringsprocessen, såsom at faste et par timer før udførelsen af ​​hjertekateteriseringsprocessen og give information til lægen om lægemiddelallergi eller brug af lægemidler, der udføres af patienter, som skal til hjertekateterisation.

Reference:
National Heart, Lung and Blood Institute. Tilgået 2019. Hjertekateterisering
Healthline. Tilgået 2019. Hjertekateterisering
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Hjertekateterisering