Mennesker med hyperthyroidisme bør indtage disse 5 fødevarer

"For en person, der lider af hyperthyroidisme, er der flere ting, der skal overvejes for at komme sig hurtigt. En af dem er den mad, der indtages dagligt. Det er vigtigt at spise nogle fødevarer, der kan få dig til at føle dig bedre."

, Jakarta - Hvis du har en forstørrelse af skjoldbruskkirtlen, også kendt som en struma, er det vigtigt at blive tjekket med det samme, fordi det kan være forårsaget af hyperthyroidisme. En person, der lider af denne sygdom, har brug for at få behandling med det samme, fordi det kan forårsage flere farlige komplikationer.

En måde, der kan gøres til behandling af hyperthyroidisme, er at spise nogle fødevarer, der kan overvinde symptomerne på denne sygdom. Hvis du spiser det forkerte, er det ikke umuligt, at de symptomer, der opstår, bliver værre eller kommer i konflikt med de stoffer, du tager. Nå, find ud af nogle af de anbefalede fødevarer til folk med hyperthyroidisme at spise her!

Læs også: Kend årsagerne og risikofaktorerne for hyperthyroidisme

Forklaring på hyperthyroidisme

Hyperthyroidisme eller thyrotoksikose er en sundhedstilstand, der opstår, når skjoldbruskkirtlen producerer for meget skjoldbruskkirtelhormon. Nogle medicinske eksperter siger, hvis denne tilstand opstår på grund af en overaktiv skjoldbruskkirtel. Denne tilstand forårsager overdreven thyreoideahormon. Når denne lidelse opstår, kan du opleve symptomer i form af hjertebanken og rystende hænder.

Skjoldbruskkirtlen er placeret i nakken, midt foran, og er formet og på størrelse med en sommerfugl. Denne kirtel producerer skjoldbruskkirtelhormon, hvis funktion er at regulere kroppens vækst og stofskifte, så alle kroppens organer kan fungere normalt. Hypothyroidisme er generelt forårsaget af Graves' sygdom, selvom det også kan opstå på grund af kræft i skjoldbruskkirtlen.

Læs også: Undervurder ikke farerne ved hyperthyroidisme, som du har brug for at kende

Hvis du har denne sygdom, er behandling meget vigtig. Hvis venstre ubehandlet, kan hyperthyroidisme føre til hjerteproblemer, knogletab og mange andre problemer. En måde, man kan gøre for at undgå symptomerne på skjoldbruskkirtelsygdom, er at spise den rigtige mad.

God mad indtaget af mennesker med hyperthyroidisme

Så hvilken slags mad skal indtages af mennesker med hyperthyroidisme? Her er nogle af de næringsstoffer, du har brug for:

1. Jern

Jern er et af de vigtige næringsstoffer, der er nyttige til at holde kroppen fungerende normalt, herunder opretholde en sund skjoldbruskkirtel. Jern hjælper røde blodlegemer til at transportere ilt til alle celler i kroppen. Nævnt hvis der er sammenhæng mellem lave jernniveauer med hyperthyroidisme.

Derfor er øget jernforbrug meget godt for nogen, der har denne skjoldbruskkirtelsygdom eller endda forhindrer den, før den opstår. Nogle fødevarer, der er rige på jern, omfatter rødt kød, bønner, spinat, rosiner, sardiner og nogle fisk og skaldyr.

2. Antioxidant

Øget thyreoideahormon er også ofte forbundet med skader fra frie radikaler i kroppen. For at bekæmpe det skal du multiplicere forbruget af fødevarer, der indeholder antioxidanter, såsom betacaroten, C-vitamin og E-vitamin. Nogle fødevarer, der er rige på antioxidanter, er spinat, grønkål, broccoli, peberfrugt og mange andre grøntsager og frugter.

3. Calcium

Calcium menes at kunne hjælpe kroppen med at bekæmpe hyperthyroidisme. Når man oplever hyperthyroidisme, vil vitaminer og næringsstoffer i kroppen blive opbrugt, så det kan få knoglerne til at blive skøre. Faktisk er der et langvarigt forhold mellem hyperthyroidisme og nedsat knoglemineraltæthed, så komplikationer som osteoporose kan opstå.

Fødevarer rige på calcium menes også at hjælpe med at overvinde og bekæmpe hyperthyroidisme. Sørg for altid at inkludere calciumrige fødevarer i din daglige kost for at forblive sund. Du kan få calciumkilder fra mælk, broccoli, spinat, bønner og fisk.

4. D-vitamin

D-vitaminmangel menes at gøre kroppen modtagelig for hyperthyroidisme, og knoglemineraltætheden kan reduceres. Forsøg derfor at være flittig til at spise fisk og svampe og andre D-vitaminrige fødevarer.

Læs også: Mennesker med hyperthyroidisme er sårbare over for skjoldbruskkirtelkrise

5. Selen

Fødevarer, der har et højt indhold af selen, kan hjælpe med at balancere niveauet af skjoldbruskkirtelhormon, samtidig med at det beskytter skjoldbruskkirtlen mod sygdom. Ikke kun det, selen kan også hjælpe med at forhindre celleskade og holde skjoldbruskkirtlen og andre væv sunde. Fødevarer med dette indhold hjælper også kroppen med at forbedre symptomer på autoimmun skjoldbruskkirtelsygdom.

Blandt folk, der tog anti-thyreoidea-lægemidler, opnåede folk, der også tog selentilskud, normale skjoldbruskkirtelniveauer hurtigere end dem, der ikke gjorde det. Nogle fødevarer, der er gode kilder til selen, omfatter chiafrø, svampe, te, oksekød og lam, fjerkræ og solsikkefrø.

Det er nogle af næringsstofferne i mad, der skal indtages af en person, der har hyperthyroidisme. Ikke alene bliver denne sygdom i skjoldbruskkirtlen bedre, fordelene ved at spise alle de ovennævnte fødevarer kan også give andre fordele til andre dele af kroppen. Sørg derfor for, at alle disse fødevarer er i den daglige menu.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hyperthyroidismediæt.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hyperthyroidisme: Fødevarer at spise og undgå.