Hvad er fordelene ved at indtage krydrede drikkevarer for sundheden?

”Krydderier er en af ​​de planter, man mener er sunde for kroppen. Der er mange typer krydderier for at opretholde en sund krop, så de skal indtages regelmæssigt."

, Jakarta – Indonesien er et land, der er ret berømt, fordi det er rigt på krydderier. Der er mange typer krydderier, som du ofte kan indtage, såsom ingefær, kanel, gurkemeje og andre. Krydderier er også kendt for at være sunde for kroppen, især når de forarbejdes til drinks. Derfor bør du kende nogle af fordelene ved at indtage krydderidrikke for sundheden.

Nogle fordele ved krydrede drikkevarer for sundheden

Krydderier er planter, der ofte bruges til madlavning, fordi de kan give anledning til en karakteristisk og appetitlig smag. Ikke kun mad, krydderier kan også forarbejdes til drikkevarer. Udover at forbedre smagen er krydderier også gode for kroppens sundhed, især hvis de indtages regelmæssigt.

Læs også: Krydderier, der kan være naturlige kostmedicin

Friske krydrede drikke indeholder ofte højere niveauer af antioxidanter end andre forarbejdede eller tørrede urter. Derfor bør du kende nogle af fordelene ved krydderier for kroppens sundhed. Nå, her er nogle af fordelene ved at indtage krydderidrikke for kroppen afhængigt af typen:

1. Kanel

Et af de krydderier til sundhed, der kan forarbejdes til drinks, er kanel. Dette krydderi indeholder en forbindelse kaldet kanelaldehyd som er rig på antioxidanter. Derudover kan dette krydderi også sænke kolesterol og triglycerider i blodet.

Den vigtigste fordel ved kanel er dens effekt på blodsukkerniveauet. Kanel kan sænke blodsukkeret ved flere mekanismer, herunder ved at bremse nedbrydningen af ​​kulhydrater i fordøjelseskanalen og øge insulinfølsomheden. Personer med diabetes rådes kraftigt til regelmæssigt at indtage denne krydderidrink for at bevare sundheden.

Hvis du vil vide mere om de sundhedsmæssige fordele ved krydderier, læge fra klar til at hjælpe dig med at give det rigtige svar. Nok med Hent Ansøgning , al bekvemmelighed i at interagere med medicinske eksperter kan gøres hvor som helst og når som helst. Download appen lige nu!

Læs også: Kend de forskellige fordele ved safran for sundheden

2. Gurkemeje

Gurkemeje bliver også ofte forarbejdet til en krydderi drik, der er godt for helbredet. Denne plante indeholder curcumin, en fremragende antioxidant til at bekæmpe oxidativ skade og øge antioxidantenzymer i kroppen. Indholdet er effektivt til at forhindre for tidlig aldring og mange sygdomme.

De antiinflammatoriske egenskaber af gurkemeje er også meget gode til at håndtere betændelse i kroppen. Faktisk kan langvarig lavgradig inflammation øge din risiko for kronisk sygdom. Derfor kategoriseres gurkemeje ofte som en plante, der kan give sundhedsmæssige fordele for kroppen.

3. Ingefær

Ingefær er også et af de krydderier, der bruges til at bevare sundheden. Denne plante bruges ofte til at behandle kvalme og har anti-inflammatoriske egenskaber. Nogle af de kvalmeproblemer, der kan overvindes ved at indtage ingefær, er: morgen kvalme, virkninger af kemoterapi og søsyge.

Ingefær har også stærke antiinflammatoriske egenskaber og er effektiv til smertelindring. I en undersøgelse blev det fastslået, at 2 gram ingefærekstrakt om dagen kan reducere risikoen for tyktarmskræft. Den måde, det virker på, ligner aspirin, som kan reducere betændelse i tyktarmen.

Læs også: Er det effektivt at overvinde svimmelhed ved at drikke ingefærvand?

Nå, det er nogle typer krydderier, som du kan forarbejde til drinks og kan nære kroppen. Ud over at holde kroppen sund, giver indtagelse af forarbejdede krydderier heller ikke bivirkninger sammenlignet med indtagelse af kemiske lægemidler. Derfor er det bedre at indtage alle naturlige lægemidler.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. 10 lækre urter og krydderier med kraftfulde sundhedsmæssige fordele.
Bedre sundhed. Tilgået i 2021. Urter.