Kend forklaringen om elektroencefalografi (EEG)

, Jakarta - Du har måske ofte hørt om elektroencefalografi eller også kendt som EEG. Denne undersøgelse udføres for at måle elektrisk aktivitet i hjernen, som så er repræsenteret i form af bølgelinjer.

Hvad er en EEG-undersøgelse?

EEG-undersøgelse har til formål at opdage, om der er abnormiteter i hjernen. Denne undersøgelse udføres normalt, hvis der er tegn på epilepsi, demens, narkolepsi, nervesystemabnormiteter, hjerne- eller rygmarvsabnormiteter og psykiske lidelser.

Undersøgelse af hjernen med denne metode udføres ved hjælp af små metalskiver (elektroder), der er fastgjort til hovedbunden. Du skal vide, at hjerneceller kommunikerer via elektriske impulser og er aktive hele tiden, også når du sover. Denne aktivitet vises derefter som en bølget linje på EEG-optagelsen.

Læs også: Næsten ens, hvad er forskellen mellem EKG og EEG?

Denne EEG-undersøgelse indgår i en af ​​de vigtigste diagnostiske tests for epilepsi. Denne undersøgelse spiller også en rolle ved diagnosticering af andre hjernesygdomme, såsom hjernetumorer, hjernedysfunktion, hjernebetændelse (encephalitis) og søvnforstyrrelser. Hovedformålet med EEG-undersøgelsen er at opnå en nøjagtig registrering af elektrisk aktivitet i hjernen og dermed også frembringe en nøjagtig fortolkning.

EEG er en undersøgelse, der kan understøtte diagnosticering, så længe de opnåede optagelser er gode og korrekte. En dårlig journal vil faktisk vildlede diagnosen.

Før du udfører en elektroencefalografiundersøgelse, er der tre trin, der skal udføres, nemlig:

1. Før eksamen

Det, du skal gøre, før du får et EEG-tjek, er at fortælle din læge om medicin, både receptpligtig og håndkøbsmedicin, samt eventuelle kosttilskud, du måtte tage. Dagen før undersøgelsen vil lægen normalt råde dig til at vaske dit hår. Brug dog ikke balsam eller andre stylingprodukter bagefter.

Læs også: 4 Forberedelser før EEG og hjernekortlægning

2. Under eksamen

Under undersøgelsen vil du blive bedt om at lægge dig på det stillede bord eller seng. Derefter vil en tekniker placere 20 bittesmå sensorer på hovedbunden. Disse små sensorer kaldet elektroder vil opfange aktivitet fra celler i hjernen kaldet neuroner.

Ved starten af ​​eksamen vil du blive bedt om at slappe af i en behagelig stilling med lukkede øjne under testen. Så kan teknikeren på bestemte tidspunkter bede dig om at åbne og lukke øjnene, lave nogle simple beregninger, læse en sætning, se på billeder eller trække vejret dybt i et par minutter og se et blinkende lys. Nogle af disse simple aktiviteter kan normalt ændre hjernebølgemønstre. Et EEG kan også laves om natten, mens du sover. Når andre kropsfunktioner, såsom vejrtrækning og puls, også registreres, kaldes testen en polysomnografi.

Derefter vil elektrodesensorerne sende hjernebølger til maskinen, og resultaterne vises i form af en række linjer tegnet på papir i bevægelse eller vist på en computerskærm.

3. Efter inspektion

Efter inspektionen er afsluttet, vil teknikeren fjerne elektroderne og vaske klæbemidlet af. Du kan også bruge en neglelakfjerner derhjemme for at fjerne klæbrige rester. Medmindre du aktivt har anfald, eller din læge anbefaler yderligere test, vil du normalt få lov til at gå hjem, når testene er udført.

Du skal huske, at denne EEG-undersøgelse normalt udføres, når en læge har mistanke om en hjernesygdom, eller når en person oplever symptomer på en sygdom relateret til en hjernesygdom. Derfor, for at udføre denne undersøgelse, skal du først diskutere de helbredssymptomer, du føler med din læge.

Læs også: Foretag et EEG-tjek, er der nogen bivirkninger?

Du kan tale om de helbredsproblemer, du oplever, gennem ansøgningen for at få den rigtige diagnose. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. EEG (elektroencefalogram).