Avocadoer kan virkelig sænke kolesteroltallet?

, Jakarta – Hvem kender ikke avocado? Denne lækkert smagende frugt bruges ofte toppings i salater eller blandet is og indtages, enten direkte eller forarbejdet til juice. Udover at være lækre, har avocadoer også flere vigtige næringsstoffer, hvoraf den ene er højt fedtindhold. Men misforstå ikke først. Selvom avocado er højt i fedt, er fedtet i avocadoer sundt fedt, som faktisk kan sænke kolesterolniveauet, du ved. Se yderligere forklaring her.

Ifølge California Avocado Commission kan avocado faktisk hjælpe din krop med at absorbere næringsstoffer fra andre fødevarer, du spiser. Denne grønne frugt er også fyldt med flerumættede og monoumættede fedtstoffer, som kan give store fordele for hjertet sammenlignet med andre. Når det kommer til kolesterol, er avocadoer en god frugt til at hjælpe med at sænke dit kolesteroltal.

Læs også: 7 fødevarer med højt fedtindhold, der er godt for helbredet

Forstå hvordan kolesterol virker

Kolesterol er faktisk en type fedt i hver persons krop. Dette fedt produceres af forskellige celler i kroppen, og omkring en fjerdedel produceres af leverceller. Kolesterol kan fås fra animalske produkter, som du indtager dagligt.

Dybest set har kroppen brug for kolesterolindtag for at forblive sund. Men hvis niveauerne er for høje, kan kolesterol sætte dig i høj risiko for alvorlige helbredsproblemer, såsom hjerteanfald og slagtilfælde.

Folk, der har højt kolesteroltal, får ofte at vide, at de skal vælge fødevarer omhyggeligt og undgå fødevarer, der kan hæve deres kolesteroltal, såsom fødevarer med højt fedtindhold. Avocadoer er dog en undtagelse for dem med kolesterol.

Læs også: Pas på! Højt kolesterol udløser forskellige sygdomme

Højt fedtindhold betyder ikke altid mere kolesterol

Fedtrige animalske produkter, såsom mælk, ost og æg, er normalt også høje i mættet fedt. Mættet fedt og transfedt, som findes i forarbejdet og fastfood, er de typer fedtstoffer, der kan øge det dårlige kolesterol. Det er dog ikke alle fedtstoffer, der er mættede. Der er også typer af umættede fedtstoffer, der betragtes som sunde fedtstoffer. Nå, avocado er en af ​​de fødevarer, der indeholder disse sunde fedtstoffer, selv avocadoer indeholder ikke noget kolesterol.

Både flerumættede og enkeltumættede fedtstoffer, der findes i avocadoer, kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet i blodet. Det er det, der gør avocado til en hjertesund mad. Ifølge forskning udgivet af American Heart Association kan det sænke blodsukkeret ved at spise en avocado om dagen lavdensitet lipoprotein (LDL) er også kendt som "dårligt" kolesterol.

Andre sundhedsmæssige fordele ved avocado

At sænke kolesterol er ikke den eneste sundhedsfordel, der kan opnås ved at spise avocado. En anden undersøgelse viste, at det at spise avocado til frokost var forbundet med en længere mæthedsfornemmelse, hvilket kunne hjælpe overvægtige med at tabe sig. Forskere mener også, at avocadoer har en positiv rolle i at reducere blodsukkerniveauet.

Læs også: Fantastisk, her er 4 fordele ved avocado til diæt

Udover sunde fedtstoffer og gode kolesterolsænkende indeholder avocadoer også C-vitamin, som er gavnligt for vævsvækst og -reparation, K-vitamin for blodets sundhed, folat til celle- og vævsfunktion, vitamin B-6 for immunfunktionen, fibre og meget mere .

Nå, da fordelene ved at avocado er godt for kolesterolniveauet i din krop, kan du overveje at tilføje avocado til din daglige kost. For at kontrollere kolesterolniveauer kan du bruge applikationen , du ved. Metoden er meget praktisk, bare vælg funktionerne Service Lab og laboratoriepersonalet vil komme til dit hus for at tjekke dit helbred. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Tilgået 2019. Avocado og kolesterolkontrol.