7 Symptomer på hjernekræft, der let genkendes

Jakarta - Hjernekræft diagnosticeres ofte, når den er i de sene stadier. Fordi symptomerne på hjernekræft er svære at genkende og har tendens til at ligne symptomerne på andre sygdomme. Faktisk kan forsinkelse i diagnosen føre til vanskeligheden ved vellykket behandling.

Så det er vigtigt at genkende symptomerne på hjernekræft tidligt, så du kan være mere opmærksom. Få mere at vide om de genkendelige symptomer på hjernekræft. Tjek følgende diskussion, ja!

Læs også: Agung Hercules får glioblastomkræft, her er forklaringen

Vær opmærksom, disse er symptomer på hjernekræft

Hjernekræft er karakteriseret ved vækst af ondartede tumorer i hjernen. Efterhånden som tumoren vokser, vil mennesker med hjernekræft normalt føle symptomer. Selvom symptomerne på hjernekræft kan variere fra person til person, er her nogle, der kan genkendes:

1. Hovedpine

Et tidligt symptom på hjernekræft, der skal erkendes, er hovedpine. Selvom de virker som symptomer på en mild sygdom, opstår hovedpine fra hjernekræft normalt kontinuerligt og har en tendens til at blive værre over tid. Smerter i hovedet er ikke længere effektivt, selv med almindelig hovedpinemedicin.

Derudover har hovedpine, som er et symptom på hjernekræft, også en tendens til at blive værre om morgenen, når man hoster eller anstrenger sig eller under aktiviteter. Det, der dog adskiller almindelig hovedpine og hjernekræft, er i andre ledsagende symptomer. Generelt er hovedpine på grund af hjernekræft ledsaget af andre tilstande, såsom ændringer i synet.

2.Anfald

Theodore H. Schwartz, en neurokirurg ved Weill Cornell Brain and Spine Center, sagde, at anfald også er et almindeligt tidligt symptom på hjernekræft. Denne tilstand opstår, fordi tumoren irriterer hjernen, hvilket får hjernens nerveceller til at arbejde ukontrolleret, og lemmerne bevæger sig pludseligt.

Symptomerne på anfald hos mennesker med hjernekræft kan dog variere. Anfald kan være alvorlige i hele kroppen eller kun i én del af kroppen. I nogle tilfælde kan denne tilstand være en stiv fornemmelse i et lem eller ansigt. Anfald, der opstår, kan også være en ændring i syns-, lugtesansen eller høresansen uden tab af bevidsthed.

Læs også: Vær forsigtig, hjernehævelse kan opstå på grund af disse 6 ting

3. Svaghed og følelsesløshed i kroppen

Når en tumor forstyrrer hjernens arbejde, især cerebrum, som fungerer til at kontrollere bevægelse eller fornemmelse, vil der opstå symptomer på svaghed og følelsesløshed i lemmerne. I de fleste tilfælde opstår svaghed eller følelsesløshed ofte kun på den ene side af kroppen.

Denne følelse af svaghed og følelsesløshed kan opstå, hvis der udvikles kræft i hjernestammen, som er der, hvor hjernen forbinder til rygmarven. Hvis denne tilstand opstår, kan personer med hjernekræft opleve følelsesløshed i arme eller ben.

4. Besvær med at tale

Mennesker med kræft i hjernen kan også opleve symptomer på talevanskeligheder, såsom stammen, stammen, ramlen, til vanskeligheder med at udtale navne på objekter. Dette opstår, når kræft eller tumorer udvikler sig i frontallapperne eller tindingelapperne.

Husk på, at frontallappen spiller en rolle i sprogproduktionen, og hvordan man udtrykker sig, mens tindingelappen hjælper med at forstå andres ord. Hvis der udvikles en svulst eller kræft i begge lapper, kan den ramte have svært ved at tale og forstå andres ord.

5. Synshandicap

Synsforstyrrelser kan opstå, hvis hjernekræft angriber eller er i nærheden af ​​synsnerven. Forstyrrelser, der opstår, kan omfatte dobbeltsyn, sløret syn eller endda gradvist tab af syn. Symptomer og sværhedsgrad afhænger dog af størrelsen og typen af ​​tumor i hjernen.

Læs også: Vigtigheden af ​​venstre og højre hjernebalance

6. Kognitiv lidelse

Kognitive lidelser, såsom besvær med at huske, dårlig koncentration, forvirring og besvær med at behandle information, kan også være symptomer på hjernekræft. Disse symptomer kan opstå, fordi der udvikles en tumor eller kræft i den forreste del af hjernen, nemlig frontallappen eller tindingelappen.

7. Tab af balance

Hjernekræft kan også forårsage forstyrrelser i motorisk funktion, i form af tab af balance. Patienter kan føle sig ustabile, når de står, ofte falde, stå på den ene side uden at være klar over det, selv til det er svært at gå. Hvis disse symptomer opstår, er der risiko for udvikling af hjernekræft i lillehjernen.

Det er nogle af symptomerne på hjernekræft, som skal genkendes. Bemærk venligst, at symptomerne og sværhedsgraden kan være forskellige for hver patient og kan variere afhængigt af tumortypens størrelse. Hvis du oplever disse symptomer, skal du straks bruge applikationen at bestille tid hos lægen på sygehuset til kontrol.

Reference:
American Cancer Society. Adgang i 2021. Tegn og symptomer på voksne hjerne- og rygmarvssvulster.
Kræftrådet. Tilgået i 2021. Hvad er hjernekræft?
Cancer Treatment Centers of America. Tilgået i 2021. Symptomer på hjernekræft.
Weill Cornell Medicin. Tilgået 2021. 7 advarselstegn på en hjernetumor, du bør kende.