Dette er vigtigheden af ​​at vaske hænder med sæbe

, Jakarta – At holde hænderne rene er det vigtigste skridt, du kan tage for at undgå spredning af bakterier. Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Centre for Disease Control and Prevention Mange sygdomme overføres på grund af ikke at vaske hænder med sæbe og rent rindende vand.

Håndvask med sæbe er effektivt, fordi de overfladeaktive stoffer i sæbe fjerner snavs og mikrober fra huden. Så er der en tendens til, at folk skrubber deres hænder mere grundigt, når de bruger sæbe, som kan dræbe bakterier. Mere information om vigtigheden af ​​at vaske hænder med sæbe kan læses her!

Læs også: Er det bedre at vaske hænder med speciel sæbe eller badesæbe?

Vigtigheden af ​​at vaske hænder med sæbe

Vanen med at vaske hænder med sæbe er en vigtig del af sundhedsforsvarskæden, især under en pandemi som i dag. Selvom det virker simpelt, er vanen med at vaske hænder med sæbe en langsigtet sundhedsinvestering, der kan reducere sygdomsoverførslen.

Det globale håndvask-partnerskab nævner de fordele, der kan opnås ved at vaske hænder med sæbe, såsom:

1. Nedsat risiko for akutte luftvejsinfektioner 16-23 pct.

2. Nedsat risiko for lungebetændelse med 50 pct.

3. Væsentlig reduktion af neonatale infektioner.

4. Nedsat risiko for endemisk diarré med op til 48 procent.

Håndvask med sæbe har også vist sig at reducere infektionsrelateret spædbørnsdødelighed med 27 procent. Håndvask med sæbe er også i stand til at forhindre andre sygdomme som ebola, SARS og infektioner, der almindeligvis findes på hospitaler.

Desværre er bevidstheden om at vaske hænder med sæbe stadig meget lav. Kun 19 procent af mennesker på verdensplan vasker deres hænder med sæbe efter afføring, og 35 procent af sundhedsfaciliteterne har ikke vand og sæbe til at vaske deres hænder.

Derfor er det meget vigtigt at ændre adfærd ved at vænne sig til at vaske hænder med sæbe, især før spisning, før og efter madlavning, efter toiletbesøg og efter nysen. Denne vane skal realiseres for et sundere liv.

Læs også: 5 almindelige fejl ved brug af håndsprit

Almindelig sæbe kan også bruges

Ikke få mennesker mener, at håndvask skal bruge antibakteriel sæbe. Faktisk kan du bruge almindelig sæbe til at vaske dine hænder. Bortset fra de medicinske fagfolk, som opfordres til at bruge antibakteriel sæbe.

Du kan med andre ord stadig bruge almindelig sæbe. Men når du vasker dine hænder, skal du gnide dine hænder med sæbe. Sørg også for at skumme bagsiden af ​​dine hænder, mellem dine fingre og under dine negle.

Gnidning af dine hænder kan skabe friktion, der hjælper med at fjerne snavs, olie og mikrober fra huden. Mikrober findes på alle overflader af hænderne, og ofte i høje koncentrationer under neglene. Så alle hænder skal gnides.

Gnid i det mindste dine hænder i 20 sekunder med sæbe for at få optimal hygiejne. Faktisk afhænger varigheden af ​​håndskrubningen af, hvordan din aktivitet er.

For mennesker, der ofte er udsat for bakterier, såsom læger, er det tilrådeligt at skrubbe deres hænder længere. Alligevel vurderer sundhedseksperter indtil videre at skrubbe hænder i omkring 15-30 sekunder med sæbe er i stand til at fjerne flere bakterier fra hænderne end en kortere tid.

Læs også: 3 tips til at vælge den rigtige håndsæbe

Nu kan du købe håndhygiejneprodukter, såsom håndsæbe, vådservietter og andre produkter gennem appen . Det eneste du skal gøre er at købe det via appen, så bliver det leveret hjem til dig. Mere praktisk og lettere, ikke?

Nå, for at fejre Global håndvask dag , kan du få en rabat på 25 procent op til en rabat på Rp. 50.000,- ved køb af håndhygiejneprodukter i applikationen som kun er gyldig den 15.-18. oktober 2020. Denne kampagne er gyldig for alle regioner i Indonesien, ja!

Reference:
Globalt partnerskab om håndvask. Tilgået 2020. Håndvask med sæbe: hvorfor skulle vi bekymre os?
Centre for Disease Control and Prevention. Hentet 2020. Vis mig videnskaben - Sådan vasker du hænder.