Myte eller fakta øjendråber kan forhindre grå stær

Jakarta - Grå stær er en af ​​de øjensygdomme, der kan føre til blindhed. Faktisk kan denne sygdom let overvindes ved at udføre en kirurgisk procedure. Det er dog ikke få mennesker med denne tilstand, der vælger at behandle deres grå stær ved at bruge øjendråber. Så er dette lægemiddel i stand til at forhindre grå stær i at udvikle sig? Her er anmeldelsen!

Læs også: Vær forsigtig, grå stær kan også angribe babyer

Kan øjendråber virkelig forhindre grå stær?

Grå stær er karakteriseret ved uklarhed af øjenlinsen. Dette vil få en persons syn til at blive forstyrret, og det sete objekt vil virke sløret som tåget. Selve den menneskelige linse er sammensat af krystallinsk protein, der fungerer til at holde øjenlinsen klar. Når vi bliver ældre, vil disse proteiner klumpe sig sammen og langsomt gøre øjets linse uklar og uklar.

Selve behandlingen vil afhænge af sværhedsgraden af ​​den oplevede katarakt. Når det er alvorligt, kan behandlingen kun udføres gennem operationer for grå stær. I mellemtiden kan grå stær i milde tilfælde helbredes ved at bruge specielle briller for at hjælpe den syge med at se klart.

Ud over at bruge briller kan patienter forhindre grå stær i at blive værre ved at dryppe øjendråber. Disse øjendråber virker ved at nedbryde klumper af protein i øjets linse. For maksimale resultater kan brugen af ​​øjendråber gøres i 6 uger. Selvom det anses for effektivt, kræver brugen af ​​øjendråber til behandling af grå stær stadig yderligere forskning.

Læs også: Pas på, babyer kan også få grå stær

Kataraktkirurgi bliver den mest effektive handling

Som tidligere forklaret er operation for grå stær den mest effektive måde at behandle grå stær på. Dette gælder især for dem med svære linseopaciteter og har et alvorligt synshandicap, som ikke bliver hjulpet af at bære briller.

Kataraktoperation udføres med det formål at fjerne den uklare øjenlinse fra en kataraktpatient og erstatte den med en kunstig linse for at forbedre kvaliteten af ​​den syges syn. Det kunstige okular er lavet af plastik eller silikone, og kan bruges hele livet.

Hvis grå stær opleves i begge øjne på samme tid, opereres der ikke på begge øjne på én gang. Operationen udføres på skift, hvis det ene øje er helet helt efter operationen.

Hvis du eller din nærmeste familie har grå stær og har problemer med synet på grund af dette, bør du straks drøfte det med din læge på ansøgningen for at finde ud af, hvilken behandling der er den rigtige for dig. Hvis du vil fortsætte med at bruge øjenmedicin, skal du først diskutere med din læge for at afgøre, om kataraktmedicin er sikre og effektive at bruge.

Læs også: Grå stær i en ung alder, her er forebyggelsen

Nogle risikofaktorer for grå stær, du skal passe på

Udover den naturlige ældningsproces er der flere andre faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle grå stær. Nogle af disse risikofaktorer omfatter:

  • Har en familiehistorie med grå stær.
  • Har diabetes.
  • Lider af underernæring.
  • Har en øjenskade.
  • Du har uveitis, som er betændelse i uvea eller øjets midterste lag.
  • Har glaukom, som er skade på synsnerven på grund af øget tryk på øjeæblet.
  • Har retinitis pigmentosa, en arvelig genetisk lidelse i øjet, der resulterer i tab af syn eller blindhed.
  • Bivirkninger ved brug af stoffer.
  • Hyppig udsættelse for sollys.
  • Har en rygevane.
  • Indtagelse af alkoholholdige drikkevarer.

Sværhedsgraden af ​​grå stær er opdelt i tre typer, nemlig mild, moderat og svær. Ved mild intensitet er grå stær karakteriseret ved, at øjets linse bliver gullig, hvilket kun forårsager milde synsforstyrrelser, eller synet føles svagt og uklart. I mellemtiden, i de fremskredne stadier, ændres øjets linse til brunlig gul eller mørkebrun, hvilket vil påvirke synsstyrken.

Reference:
American Academy of Ophthalmology. Hentet i 2020. Hvad er grå stær?
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Behandlingsmuligheder for grå stær.
NIH. Hentet i 2020. Grå stær.