8 komplikationer, der opstår, hvis du får lungekræft

Jakarta - Lungekræft er en sygdom karakteriseret ved vækst af ondartede celler i lungerne. Denne tilstand er en af ​​de mest almindelige former for kræft i Indonesien. GLOBOCAN-data angiver, at forekomsten af ​​lungekræft i 2018 var 19,4 procent pr. 100.000 indbyggere. Den gennemsnitlige dødsrate af lungekræft er omkring 10,9 pr. 100.000 indbyggere.

Læs også: Genkend de tidlige symptomer på lungekræft

De høje tilfælde af lungekræft kræver særlig opmærksomhed. For uden ordentlig behandling kan lungekræft føre til alvorlige komplikationer, der kan føre til døden. For at være mere opmærksom skal du kende komplikationerne til lungekræft, som du skal være opmærksom på.

Vær opmærksom, dette er en komplikation til lungekræft

1. Smerter

Smerter kan forekomme i ribbenene eller brystmusklerne eller andre dele af kroppen, hvor lungekræft har spredt sig. Denne tilstand opstår normalt på et mere fremskredent stadium af sygdommen.

2. Pleuraeffusion

Lungekræft udløser en blokering i de vigtigste luftveje, hvilket forårsager en ophobning af væske omkring lungerne (kaldet en pleural effusion). Denne tilstand er karakteriseret ved smerter ved vejrtrækning, hoste, feber og åndenød.

3. Lungebetændelse

Hvis det ikke kontrolleres, har pleural effusion potentiale til at komprimere lungerne, reducere lungefunktionen og øge risikoen for lungebetændelse. Symptomer på lungebetændelse omfatter hoste, brystsmerter og feber. Hvis de ikke behandles, har tilfælde af lungebetændelse livstruende konsekvenser.

4. Hoste blod op

Mennesker med lungekræft kan opleve hæmotyse (hoste blod op) på grund af blødning i luftvejene. Karakteristika ved at hoste blod op kan variere. Nogle er lyserøde eller lyse røde, men nogle har en skummende tekstur eller endda blandes med slim.

Læs også: Hoste? Alarm om lungekræft

5. Neuropati

Neuropati er en lidelse, der påvirker nerverne, især i hænder eller fødder. Lungekræft, der vokser nær nerverne i armen eller skulderen, kan potentielt presse på nerverne og forårsage smerte og svaghed. Symptomerne omfatter følelsesløshed, svaghed, smerte og prikken.

6. Hjertekomplikationer

Tumorer, der vokser nær hjertet, kan komprimere eller blokere blodkar og arterier, hvilket forårsager hævelse i overkroppen, såsom brystet, halsen og ansigtet. Denne tilstand er tilbøjelig til at forstyrre den normale hjerterytme og forårsage en ophobning af væske omkring hjertet. Hvis de ikke behandles med det samme, kan disse komplikationer føre til synsproblemer, hovedpine, svimmelhed og træthed.

7. Spiserørskomplikationer

Opstår, når kræft vokser nær spiserøret. Symptomerne omfatter synkebesvær og smerter, når maden passerer gennem spiserøret ind i maven.

8. Spredning af kræft til andre kropsdele

Lungekræft kan spredes til andre dele af kroppen, især hjernen, leveren, knoglerne og kirtlerne, kendt som den metastatiske fase. Symptomer, der vises, varierer afhængigt af spredningens placering.

Læs også: Årsager til, at cigaretter kan forårsage kræft

Det er komplikationerne til lungekræft, der skal holdes øje med. Hvis du har klager, der ligner symptomer på lungekræft, så tøv ikke med at tale med en specialist. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det valgte hospital her. Du kan også spørge og svare lægen med Hent Ansøgning via Spørg en læge-funktionen.