Vigtigheden af ​​at kende din partners blodtype før ægteskab

Jakarta – Der er mange ting, der skal forberedes omhyggeligt inden bryllupsdagen. Ikke kun forberedelse til den fest, der skal afholdes, mental forberedelse mellem dig og din partner, og du bør også forberede dig fra den medicinske side til at gennemføre førægteskabelige sundhedstests.

Læs også: Ved, at dette er vigtigheden af ​​førægteskabelige sundhedstjek

Der er forskellige førægteskabelige tests, der kan udføres, hvoraf en er en blodprøve for at bestemme blodtypen på en potentiel partner. At kende din partners blodtype er vigtigt nok til, at det er nødvendigt for par, der snart skal giftes. Lær mere om årsagerne her.

Hvorfor det er vigtigt at kende din partners blodtype

Ja, det er lige så vigtigt at gennemføre et førægteskabelig sundhedstjek som de forberedelser, der skal gøres inden brylluppet. Det er bedre at kende typen af ​​blodtype og typen af ​​rhesus-blodtype for partneren, især for dem af jer, der planlægger at få børn umiddelbart efter ægteskabet.

ABO er en type blodtype hos en person, såsom gruppe A, B, AB og O. Mens rhesus er en forbindelse, der findes i en persons røde blodlegemer. Rhesus har en negativ eller positiv type.

At kende rhesus af en partner er ret vigtigt for kvinder, der senere vil opleve processen med graviditet og fødsel. En rhesus-negativ kvinde, der gifter sig med en rhesus-positiv mand, er mere tilbøjelige til at føde en rhesus-positiv baby.

Under graviditeten forårsager denne tilstand rhesus isoimmunisering, som tillader barnets blod at komme ind i moderens krop. Selvfølgelig øger denne tilstand produktionen af ​​antistoffer i moderens krop, fordi barnets rhesus-positive blod anses for fremmed af moderens immunsystem. Denne tilstand kan forårsage, at barnet er modtageligt for gulsot og anæmi. Så at kende din partners tilstand godt hjælper med at planlægge dit liv og din partners fremtid.

At få taget en blodprøve, før du og din partner bliver gift, mindsker desuden risikoen for at overføre farlige sygdomme. Med et blodtjek vil dit helbred og din partner selvfølgelig se godt ud. Sygdomme, der opstår, kan helt sikkert overvindes med det samme. Du kan lave et helbredstjek og blodtype på det nærmeste hospital for at finde ud af din og din partners helbredstilstand.

Læs også: Ægteskabstjek, hvad er tjekket?

Blodtypen, der matcher partneren, gør også processen med blodtransfusion lettere, når der er en nødsituation. Par, der har forskellige blodtyper og ikke matcher, kan ikke give blodtransfusioner selv i en nødsituation, fordi det kan forårsage helbredsproblemer for modtageren af ​​bloddonorer.

Gør dette tjek før ægteskab

Ikke kun at kende typen af ​​blodgruppe og rhesus hos en partner. Der er flere sundhedstjek, der skal udføres før ægteskab, såsom:

1. Fertilitetstest

Fertilitetstjek er en mulighed for par. Hvis du og din partner ønsker at få børn efter ægteskabet, kan denne undersøgelse analysere din og din partners reproduktive sundhed.

2. Familiens sundhedshistorie

Det skader aldrig at tjekke det helbred, der kommer fra familiens historie. På den måde er det nemmere for dig at forhindre par, der er tilbøjelige til at få sygdomme fra familiemæssige og genetiske faktorer.

3. Seksuelt overførte sygdomme

Seksuelt overførte sygdomme er en af ​​de sygdomme, der er modtagelige for infektion, så det skader aldrig at lave denne test, før du og din partner bliver gift. Faktisk er det lettere at forhindre overførsel af partnere, der opdages at have denne sygdom.

Læs også: Før du laver et tjek før ægteskab, skal du forberede følgende 3 ting

Glem ikke at forberede dit helbred og din mentalitet, før du laver et sundhedstjek før ægteskabet med din partner. Den gennemførte undersøgelse kan være med til at bevare sundheden for dig og din partner i fremtiden.

Reference:
Indiens tider. Besøgt 2019. Hvorfor det er vigtigt at kende din partners blodtype, før du bliver gift
Healthline. Hentet 2019. Påvirker blodtype ægteskabskompatibilitet