Lad det ikke være, søvnløshed kan forårsage disse 7 problemer

Jakarta - En god nats søvn er en velsignelse for søvnløse. Der er faktisk tidspunkter, hvor forhold, såsom stress, jetlag eller kost, kan påvirke søvnkvaliteten. At have problemer med at sove en nat eller to er måske ikke et for stort problem.

Men hvis søvnløshed opstår i lang tid, vil det helt sikkert have en indvirkning på kroppens sundhed. Dette skyldes, at søvn er en af ​​menneskelivets fornødenheder, hvis du ønsker, at din krop skal fungere ordentligt. Så hvad er de tilstande eller sygdomme, der kan være forårsaget af søvnløshed? Kom nu, se diskussionen!

Læs også: Søvnløshed? 6 måder at overvinde søvnløshed Dette er et forsøg værd

Sundhedsrisici forårsaget af søvnløshed

Der er alvorlige sundhedsrisici forbundet med kronisk eller langvarig søvnløshed. Ifølge National Institute for Health øger søvnløshed risikoen for psykiske problemer såvel som generelle helbredsproblemer.

Mere detaljeret er følgende risici for sundhedstilstande, der kan opstå på grund af søvnløshed:

1. Øget risiko for fysisk sygdom

Langvarig søvnløshed kan øge risikoen for forskellige fysiske sygdomme, såsom:

  • slag .
  • anfald.
  • Svagt immunsystem.
  • Følsomhed over for smerte.
  • Betændelse.
  • Fedme.
  • Diabetes mellitus.
  • Højt blodtryk.
  • Hjerte sygdom.

2. Øget risiko for psykiske lidelser

Ikke kun den fysiske, mentale sundhed kan også blive forstyrret på grund af langvarig søvnløshed. Nogle af de almindelige sundhedsproblemer forårsaget af søvnløshed er depression og angst.

Det skyldes, at mangel på søvn kan øge hormonet kortisol, også kendt som stresshormonet. Som et resultat har folk, der oplever søvnløshed, en tendens til let at være ængstelige og bekymre sig om mange ting.

Læs også: Kan søvnløshed helbredes fuldstændigt?

3. Øget ulykkesrisiko

Dårlig søvnkvalitet på grund af søvnløshed kan også sætte patienter i større risiko for ulykker. Fordi det er svært at sove om natten, kan mennesker med søvnløshed føle sig trætte og søvnige i løbet af dagen.

4. Livsforventningerne bliver kortere

At have søvnløshed kan forkorte en persons forventede levetid. Det nævnes i en analyse udgivet af Søvnforskningsselskab. Ved at involvere mere end 1 million deltagere og 112.566 dødsfald så forskerne på sammenhængen mellem søvnvarighed og dødelighed.

De fandt, at søvnmangel øgede risikoen for død med 12 procent sammenlignet med dem, der sov 7-8 timer pr. nat. I mellemtiden er en nyere undersøgelse af American Journal of Medicine så på virkningerne af vedvarende søvnløshed og dødelighed over 38 år.

Forskerne fandt ud af, at personer med vedvarende søvnløshed havde en 97 procent øget risiko for død. Så det kan siges, at søvnløshed kan være en alvorlig tilstand, hvis den varer ved i lang tid uden behandling.

Selvom søvnløshed er almindelig fra tid til anden, bør du planlægge en aftale med din læge, hvis søvnmangel påvirker dit liv negativt. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen at tale om dit søvnløshedsproblem med din læge, når som helst og hvor som helst.

Læs også: Hypersomni og søvnløshed er ikke det samme, her er forskellen

Som en del af den diagnostiske proces vil din læge sandsynligvis udføre en fysisk undersøgelse og spørge om dine symptomer. Fortæl din læge om enhver medicin, du har eller i øjeblikket tager, inklusive naturlægemidler.

Fordi det kan være, at den oplevede søvnløshed opstår på grund af virkningerne af visse lægemidler, der indtages. Fortæl din læge om din sygehistorie for at se, om der er en underliggende årsag til din søvnløshed. På den måde kan lægen bestemme de rigtige behandlingstrin, alt efter din tilstand.

Reference:
American Journal of Medicine. Tilgået 2021. Vedvarende søvnløshed er forbundet med dødelighedsrisiko.
Søvnforskningsselskab. Tilgået 2021. Søvnvarighed og dødelighed af alle årsager: En systematisk gennemgang og metaanalyse af prospektive undersøgelser.
National Sleep Foundation. Tilgået i 2021. Søvnløshed.
Healthline. Hentet 2021. Effekter af søvnløshed på kroppen.
WebMD. Tilgået i 2021. Søvnløshed.