Dette er virkningen af ​​overskydende protein på kroppen

Jakarta – Du er sikkert allerede bekendt med det højproteindiætprogram, som stadig er populært. For eksempel den atkins-diæt, som Hollywood-berømtheder som Kim Kardashian har prøvet. En kost med højt proteinindhold siges at være effektiv til vægttab. Men for dem af jer, der ønsker at prøve en kost med højt proteinindhold eller kan lide at spise fødevarer med højt proteinindhold, bør du kende bivirkningerne for kroppen. Årsagen er, at virkningen af ​​overskydende protein kan forårsage forskellige problemer for kroppen.

  1. Hjerte sygdom

At spise for meget rødt kød og fedtholdige mejeriprodukter, som er en del af en proteinrig kost, kan øge risikoen for hjertesygdomme. Dette er forbundet med et højere indtag af mættet fedt og kolesterol.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort af AHA Tidsskrift Indtagelse af store mængder rødt kød og mejeriprodukter med højt fedtindhold har dog vist sig at øge risikoen for koronar hjertesygdom hos kvinder.

  1. Vægtøgning

Lancering sundhedslinje, Ifølge en undersøgelse var betydelig vægtøgning forbundet med en diæt, hvor protein erstattede kulhydrater, men ikke fedt. En kost med højt proteinindhold kan faktisk love vægttab. Men generelt er denne tilstand kun kortvarig. Overskydende protein lagres normalt som fedt. I mellemtiden vil overskydende aminosyrer forlade kroppen gennem processen med udskillelse eller udskillelse af metaboliske affaldsstoffer, som kroppen ikke har brug for.

Nå, det er det, der kan forårsage vægtøgning fra tid til anden. Vægtøgning vil være endnu mere, hvis du indtager for mange kalorier, mens du indtager store mængder protein.

  1. Forårsage dårlig ånde

Dårlig ånde er ikke kun forårsaget af indtagelse af visse fødevarer såsom løg. At spise store mængder protein kan også være synderen. Ifølge undersøgelser skyldes det, at kroppen går i en tilstand af ketose, som producerer ketoner, som afgiver en ubehagelig lugt.

Desværre slipper du ikke for lugten bare ved at børste tænder. Løsningen, prøv at indtage mere vand, børste dine tænder oftere eller tygge tyggegummi i et stykke tid.

  1. Forstoppelse

Udover sjældent at spise grøntsager, kan forstoppelse også opstå, når kroppen har overskydende protein. Ifølge en undersøgelse (2003) oplevede 40 procent af forskningspersonerne forstoppelse eller vanskelige afføringer på grund af en kost med højt proteinindhold, der begrænsede kulhydrater. For at få afføringen jævnt igen, prøv at øge dit daglige indtag af vand og fibre.

  1. Diarré

Virkningen af ​​overskydende protein kan også forårsage diarré. For eksempel indtagelse af proteinrige mejeriprodukter, men ikke afbalanceret med kroppens fiberbehov. Denne diarré kan blive værre, hvis kroppen ikke kan tåle laktosen i disse mejeriprodukter. For at undgå denne tilstand skal du prøve at drikke mere vand, undgå koffeinholdige drikke og øge dit fiberindtag.

(Læs også: Regntiden Pas på 4 årsager til diarré)

  1. Dehydrering

Når du spiser meget protein, kan der selvfølgelig også komme kvælstof som er et biprodukt ind i kroppen. Hvis nitrogenniveauet i kroppen er højt nok, vil kroppen udskille det automatisk gennem væsker, så kroppen har brug for mere vand. Hvis dette ikke er opfyldt, kan det øge risikoen for dehydrering.

  1. Nyreskade

Ifølge eksperter kan en kost med højt proteinindhold over længere tid øge risikoen for nyreskade. Derudover kan indtagelse af for meget protein også påvirke en person, der allerede har en nyresygdom. For nyrerne skal arbejde ekstra hårdt for at komme af med kvælstof og affaldsstoffer fra proteinstofskiftet.

Baseret på forskning kan høje niveauer af protein i kroppen også forårsage mørk og unormal urinfarve blod urea nitrogen (BUN). BUN i sig selv er mængden af ​​urinstof nitrogen i blodet.

  1. Tab af calcium

Virkningen af ​​overskydende protein er også forbundet med tab af kropscalcium. Som et resultat kan denne tilstand føre til osteoporose og nedsat knoglesundhed. Baseret på en gennemgang af undersøgelser fra 2013 fandt eksperter en sammenhæng mellem høje niveauer af proteinforbrug og dårlig knoglesundhed. Men ifølge andre eksperter er der behov for yderligere forskning for at konkludere disse resultater.

Nå, for dem af jer, der ønsker at prøve en kost med højt proteinindhold, er det en god idé at diskutere med din læge og ernæringsekspert først. Du kan du ved kontakte lægen via appen at diskutere om kosten . Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.