Vil du have sundere lunger? Prøv disse 4 sportsgrene

, Jakarta - Gæt hvor mange vejrtrækninger en person tager om dagen? Ifølge American Lung Association indtager mennesker omkring 20.000 hver dag. Hvert åndedræt, der kommer ind, vil passere gennem åndedrætssystemet, startende fra næse, hals, luftrør og lunger. Senere vil ilten fra dette åndedræt blive strømmet til alle blodkar og derefter ind i hver celle i kroppen.

Tja, af de mange åndedrætssystemer er lungerne de mest vitale organer. Men der er tidspunkter, hvor dette ene organ kan blive angrebet af forskellige sygdomme. For eksempel bronkitis.

Læs også: Lev et sundere liv ved at bevare lungesundheden

Bronkitis i sig selv er en tilstand af betændelse i bronkierne (vægge i hovedluftvejene) på grund af infektion, allergi, røg og så videre. Nå, hvis luftvejene er irriterede, vil det danne tyk slim i det. Denne tilstand kan tilstoppe og derved blokere luft i at nå lungerne. Så bliv ikke overrasket, hvis de symptomer, der kan opstå, kan omfatte ophostning af slim, der indeholder meget slim, åndedrætsbesvær og trykken for brystet.

Af de mange ting, der kan forårsage bronkitis, er rygning den mest almindelige synder. Årsagen er, at hvert sug af en cigaret har potentialet til at beskadige de små hår i lungerne (ciliære hår).

Faktisk har disse ciliære hår en rolle med at fjerne og feje støv, irriterende stoffer og overdreven slim eller slim ud. Hvad der gør dig nervøs, stofferne i cigaretter kan forårsage permanent skade på flimmerhårene og slimhinden i bronkierne. Som følge heraf kan snavs ikke fjernes og bortskaffes normalt. Som følge heraf vil slim og snavs ophobes i lungerne. Nå, det er det, der senere kan gøre åndedrætssystemet sårbart over for infektion.

Nå, så lungerne er beskyttet mod forskellige sygdomme, så skal vi passe godt på organerne. Den enkleste måde er at vedtage en sund livsstil. Start med at spise en afbalanceret nærende kost, motionere regelmæssigt og holde sig væk fra risikofaktorer, der kan forårsage lungeproblemer, såsom rygning.

Læs også: Pas på, disse 5 sygdomme kan skade lungerne

Så når vi taler om denne sport, hvilken form for træning er god til at holde lungerne sunde?

1. Svømning

Dybest set kan visse sportsgrene faktisk holde lungerne sunde. Denne sport kan gøre en person meget bedre til at transportere og bruge ilt. Et eksempel er svømning. Svømning kan øge blodvolumen, så der kommer mere ilt ind i lunger og muskler og er mere effektiv til at frigive kuldioxid.

Svømning kan faktisk holde lungerne sunde. Når man svømmer, udfører en person åndedrætsøvelser, såsom indånding, holding og udånding. Dette kan øge effektiviteten af ​​lungerne, så de kan arbejde mere optimalt og sundt.

2. Gå

Denne ene sport bør være et valg af lav til moderat intensitetsøvelse, der er gavnlig for kroppen. For at holde dine lunger sunde, prøv at lave denne øvelse regelmæssigt i 30 minutter hver dag. Regelmæssig gang kan forbedre vejrtrækningskapaciteten og livskvaliteten. Derudover kan denne fysiske aktivitet også være med til at give energi til kroppen og styrke lungerne.

3. Åndedrætsøvelser

Eksperter ved University of Missouri siger, at abdominale vejrtrækningsøvelser kan styrke og rense lungerne. Det er nemt, start med at ligge på ryggen og læg hænderne på maven med håndfladerne under ribbenene. Træk derefter vejret langsomt og dybt ind, så membranen kan udvide sig.

Efter at have holdt vejret et øjeblik, ånd langsomt ud. For maksimale resultater skal du udføre denne øvelse i fem minutter, mens du ligger afslappet og lukkede øjne. Dette gøres for at trække ilt ned i lungerne.

Læs også: Her er 4 sikre øvelser for personer med kronisk obstruktiv lunge

4. Yoga

Yoga er specielt designet til at hjælpe kroppen med at frigive giftstoffer fra muskler og organer. At lave åndedrætsyoga i 15-30 minutter hver dag kan hjælpe kroppen med at slippe af med toksiner i lungerne.

Der er en interessant forskning fra BKS Iyengar, en yogapioner, der ofte bruges som reference til yogaterapi. Når man ser på virkningen af ​​årtiers uafbrudt yogapraksis på hans helbred, er resultaterne forbløffende.

Forskningen blev udført, da Iyengar var i 80'erne. Fra resultaterne af en fysiologisk undersøgelse viser det, at hudens elasticitet, lungernes, hjertets og fordøjelsesorganernes arbejde stadig er som mennesker i 20'erne.

Vil du vide den sikre måde at bevare lungesundheden på? Eller har visse helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!