Dette er næringsindholdet i blæksprutte

, Jakarta – Blæksprutte er en af ​​de skaldyr, der har et ret højt ernærings- og næringsindhold. Du kan lave forskellige måder at lave mad på for at nyde blæksprutte, fra stegning til grillning. Alt vil bidrage til nydelsen af ​​blækspruttens smag.

Læs også: Disse 7 fordele ved fisk og skaldyr til sundhed

Ikke kun ernæringsindholdet er ret højt. Faktisk har blæksprutte også gode fordele for kroppens sundhed. Der er intet galt i at læse her om blækspruttens næringsindhold og fordele for sundheden.

Dette er næringsindholdet i blæksprutte

Udover at det er lækkert og nemt at forarbejde til én type mad, er blæksprutte også en af ​​de skaldyr, der har et ret højt næringsindhold. Følgende er næringsindholdet i blæksprutte.

1.Kalorier

Rå blæksprutte indeholder faktisk 78 kalorier bestående af 70 procent protein, 15 procent kulhydrater og 15 procent fedt. Hvis blæksprutten tilberedes ved stegning, fordobles kalorierne. Yderligere kalorier kommer fra fedt omkring 40 procent. En portion stegt blæksprutte vil have 40 procent protein og 20 procent kulhydrater.

2. Fedt

En portion rå blæksprutte indeholder 1,2 gram fedt. Næsten det samme som andre typer fisk og skaldyr har blæksprutte også et ret højt kolesterolindhold, som er 198 milligram pr. portion. Dette tal ændres igen, efter blæksprutten har gennemgået tilberedningsprocessen. Stegt blæksprutte vil have 6,4 gram fedt per portion, 1,6 gram mættet fedt og 221 milligram kolesterol. For dem af jer, der har hjertesygdomme, bør du begrænse forbruget af blæksprutter, især dem, der tilberedes ved stegning.

Læs også: 6 Fisk og skaldyr, der er sikre at indtage, mens du er på diæt

3. Protein

Både rå blæksprutte og blæksprutte, der er blevet forarbejdet, har begge et ret højt proteinindhold. Faktisk indeholder en portion rå blæksprutte 13,2 gram protein, som kan dække 29 procent af proteinbehovet hos kvinder og 24 procent hos mænd. I mellemtiden kan forarbejdet blæksprutte indeholde 15,3 gram protein, som kan dække 33 procent af proteinbehovet for kvinder og 27 procent for mænd.

4. Mineraler

Hvem ville have troet, at blæksprutte indeholder mange mineraler, som kroppen har brug for? Mineralindholdet i rå og forarbejdet blæksprutte er faktisk næsten det samme. For natriumindhold vil blæksprutte, der er blevet behandlet, dog have et højere natriumindhold på omkring 260 milligram. Ud over natrium er der forskellige andre mineraler indeholdt i blæksprutte, såsom fosfor, jern og selen. En portion blæksprutte indeholder 10 procent jern, 25 procent fosfor og også 50 procent selen.

5. Vitaminer

Både rå blæksprutte og blæksprutte, der er blevet forarbejdet, indeholder begge høje niveauer af vitamin B12. Vitamin B12 er en type vitamin, der kan hjælpe kroppen med at producere røde blodlegemer og opretholde et sundt nervesystem. Kroppen kan ikke producere vitaminer, så det er meget godt, hvis du indtager blæksprutte i de rigtige portioner for at dække vitaminbehovet.

Læs også: Tag et kig på de forskellige sundhedsmæssige fordele bag blæksprutten

Det er nogle af næringsindholdet i blæksprutte. Du bør kende de rigtige grænser for at indtage blæksprutte i betragtning af, at denne fisk og skaldyr også indeholder højt kolesteroltal. Brug appen og spørg din læge direkte om de fordele, du kan mærke, når du indtager blæksprutte i den rigtige mængde. Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. Næringsindholdet i blæksprutte.
Healthline. Tilgået 2020. Blæksprutte og kolesterol: Calamari Conundrum.