Kan folk med mavesyre spise mango?

, Jakarta - Acid reflukssygdom eller også kendt som GERD er en tilstand, hvor en varm fornemmelse opstår på grund af mavesyre, der stiger op i spiserøret. Ikke kun voksne, faktisk børn er også modtagelige for mavesyretilstande. Sur reflukssygdom udløses af svækkelse af musklerne i bunden af ​​spiserøret. Denne tilstand får mavesyre til at stige op i spiserøret.

Læs også : Hvad er kendetegnene ved stigende mavesyre?

Når man oplever mavesyresygdom, er der forskellige fødevarer, man bør undgå. Startende fra drikkevarer, der indeholder koffein, til fødevarer, der indeholder højt fedtindhold. Kan folk med mavesyre så spise mango? Wow, bare ud fra smagen har mango en sød og syrlig smag. Folk med mavesyre må dog stadig spise mango. Kom nu, se hele anmeldelsen her!

Mango og mavesyresygdom

Når mavesyre går ind i spiserøret, er der flere symptomer, der mærkes af den syge. Startende fra en varm fornemmelse i brystet, til en sur smag i munden. Ikke kun det, disse symptomer vil normalt være ledsaget af andre symptomer, såsom hyppig bøvs, kvalme, opkastning, ondt i halsen og dårlig ånde.

Bør ikke ignorere mavesyresygdom. Symptomer, der ikke forsvinder i flere dage og ledsages af opkast, der indeholder blod, kræver yderligere undersøgelse på det nærmeste sygehus. Du kan bruge at bestille tid hos lægen, så undersøgelsen nemmere kan gennemføres.

Der er forskellige behandlinger, der kan gøres for at behandle denne tilstand. En af dem er at undgå mad og drikke, der udløser mavesyresygdom. Personer med mavesyre bør undgå fødevarer, der indeholder højt fedtindhold, citrusfrugter, chokolade, krydret mad, til drikke, der indeholder koffein.

Så må folk med mavesyre spise mango? Det er selvfølgelig meget vigtigt at kende de fødevarer og drikkevarer, der er forbudt for personer med mavesyre at indtage. Mango er dog ikke en af ​​de frugter, du skal undgå. Faktisk kan folk med mavesyre spise mango, du ved!

Læs også : 7 rigtige frugter til mennesker med mavesyre

Fødevarer, der er meget sure eller med et pH-indhold på mindre end 7, kan udløse mavesyre. Mango er dog en af ​​de frugter, der har et ret højt pH-indhold. Dette gør, at mangofrugten ikke vil forværre tilstanden af ​​din mavesyre.

En ting at huske i indtagelse af mango, bør du vælge mango, der er moden og har en sød smag. Undgå også at spise mango i overskud, fordi det kan udløse fordøjelsesproblemer.

Gode ​​frugter til mennesker med mavesyre

Ikke kun mango, faktisk er der flere andre typer frugt, som også er gode for folk med mavesyre at indtage. Her er de typer frugt, du har brug for at kende.

1. Banan

Oplever du symptomer på sure opstød? Vi anbefaler, at du indtager bananer for at lindre symptomer på mavesyre. Bananer er kendt for at indeholde kalium, fibre, antioxidanter og C-vitamin, som kan reducere symptomer på mavesyre.

2. Papaya

Udover at være billig, er papaya en af ​​de frugter, der er let tilgængelige. Ud over at have et højt indhold af vitamin A, K og calcium, indeholder papaya også papain-enzymet, som er i stand til at lindre smerter halsbrand hos mennesker med mavesyre.

3.Vandmelon

Udover at kunne mindske risikoen for dehydrering, er vandmelon også godt for personer med mavesyre. Vandindhold i vandmelon kan neutralisere mavesyre i kroppen.

Læs også : 7 sunde fødevarer til mennesker med mavesyre

Det er nogle frugter, der kan indtages til mennesker med mavesyre. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play for at få mere information om sure opstødssygdomme!

Reference:
Lev stærkt. Hentet 2021. Mango og halsbrand.
NDTV mad. Tilgået 2021. 6 frugter til bekæmpelse af sur refluksstress.
Healthline. Tilgået 2021. 7 fødevarer til at hjælpe din sure opstød.