Hvad skal du gøre, når du har en muskelskade?

, Jakarta – For en, der regelmæssigt træner, er et af de problemer, der udgør en stor risiko, muskelskade. Det mest almindelige problem er muskelspændinger, også kendt som kramper. Selvfølgelig kan dette forstyrre daglige aktiviteter, hvis du ikke straks får behandling. Derfor bør du vide nogle ting, du kan gøre, når du har en muskelskade.

Nogle behandlingsmetoder, når du har en muskelskade

Skader på musklen kan være forårsaget af en belastning, træk eller endda revne, der forårsager skade på den muskel eller sene, der sætter den fast. Dette problem kan opstå, når du laver flere aktiviteter, såsom at løfte noget tungt pludseligt, fejl begået under træning, at gøre for meget fysisk aktivitet.

Læs også: Vigtigt, kend forskellen mellem almindelig muskelsmerte og muskelskade

En person kan opleve skader på musklerne på grund af rivning af muskelfibre og sener og derved beskadige små blodkar. Dette problem kan forårsage lokal blødning, blå mærker eller smerter på grund af irritation af nerveenderne i området. Derfor er det vigtigt straks at tage tidlig behandling, hvis du oplever dette problem, så det ikke giver en værre påvirkning.

Her er nogle metoder, der kan bruges, når du har en muskelskade:

1. PRIS metode

Det menes, at PRICE-metoden (Beskyttelse, hvile, is, kompression og elevation), som står for flere metoder, nemlig beskyttelse, hvile, ispåføring, kompression og elevation kan hjælpe skadede muskler til at blive bedre. Sådan implementerer du denne metode:

  • Fjern først alt tøj, der begrænser området af den spændte muskel.
  • For det andet skal du beskytte spændte muskler mod yderligere skade.
  • For det tredje skal du hvile spændte muskler og undgå at fortsætte aktiviteter, der har potentialet til at forværre problemet.
  • For det fjerde skal du påføre is på det ømme muskelområde. Is menes at være effektiv som et antiinflammatorisk lægemiddel og smertestillende. Påfør isen med et lag klud, så den ikke berører huden direkte.
  • For det femte kan kompression påføres forsigtigt med en elastisk bandage for at give støtte og reducere hævelse. Pak den dog ikke for stramt ind.

Derefter skal du sørge for at placere det skadede område på en højere grund for at reducere hævelse. Du kan for eksempel støtte spændte benmuskler, mens du sidder. Sørg også for at reducere aktiviteter, der øger muskelømhed eller belaster den hævede kropsdel, indtil smertefølelsen forbedres markant.

Læs også: Hvordan man behandler muskelsmerter, der kan gøres derhjemme

2. Tag NSAID'er

Hvis smerten er uudholdelig, og du stadig skal bevæge dig, så prøv at tage ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID). Alligevel bør du spørge din læge først, især hvis du har en nyresygdom eller en historie med gastrointestinale blødningsproblemer og tager blodfortyndende medicin. For at være mere sikker, prøv at forbruge acetaminophen som kan reducere smerter uden at reducere betændelse.

Det er nogle måder, du kan gøre, når du har en muskelskade. For at forebygge dette problem, når du træner, er det en god idé at varme op først, så musklerne i kroppen er bedre forberedt på tungere belastninger eller ikke pludselig bliver chokerede. Hvis du ofte oplever dette problem, er det en god idé at få dig selv tjekket med det samme.

Læs også: Kend hjemmebehandlinger til hamstringsskade

Du kan også tjekke dig selv på flere hospitaler, der samarbejder med til online bestilling online. Nok med Hent Ansøgning , kan du vælge det nærmeste hospital fra dit hjem og tilpasse de timer, du ønsker. Nyd derfor nem adgang til sundhed gennem denne smartphone lige nu!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Muskelstammer.
Healthline. Tilgået i 2021. Muskelstammer.