Narre af falske sammentrækninger er disse tegn på fødsel

Jakarta – At stå over for fødselsprocessen får gravide kvinder til at føle sig nervøse, især hvis den oplevede graviditet er den første graviditet. Hvis graviditeten nærmer sig fødslen, kan en manglende forståelse af tegnene på fødslen få gravide kvinder til at blive bedraget af falske veer.

Læs også: Forskellige metoder til fødsel, som mødre har brug for at kende

Falske veer, kendt som Braxton hicks, er normale for gravide kvinder. Det sker ikke kun for gravide kvinder i tredje trimester, selv Braxton-hicks forekommer hos gravide kvinder, der er i det tidlige trimester.

Gravide kvinder, der oplever Braxton Hicks, oplever en anspændt, men uregelmæssig mavetilstand. Braxton hicks beskrives som ligner milde kramper i maven. Ubehag vises i den nederste del af maven. Men Braxton hicks forårsager ikke åbningen af ​​livmoderen, som er et almindeligt tegn på fødsel.

Du bør kende tegnene på Braxton Hicks, der ofte forekommer hos gravide kvinder. Braxton hicks forårsager tilfældig hyppighed og mønster af sammentrækninger hos gravide kvinder. Sammentrækninger, der opstår, bliver heller ikke mere alvorlige og er ikke hyppige.

Sammentrækninger forårsaget af Braxton Hicks kan forsvinde, når den gravide skifter stilling eller udfører lette bevægelser. Braxton hicks forårsager heller ikke brud på membraner og blødninger hos gravide kvinder.

Læs også: Dette er grunden til, at din mave føles stram under graviditeten

Gravide kvinder bør forstå tegnene på fødslen for ikke at blive narre af falske veer eller Braxton-hicks, såsom:

1. Oplever sammentrækninger

Sammentrækninger er et tegn, som gravide kvinder oplever, før de påbegynder fødslen. I modsætning til falske veer forekommer veerne regelmæssigt og bliver hyppigere, når veerne nærmer sig. Fødselskontraktioner forekommer også regelmæssigt med kortere veer. Generelt varer veerne mere end et minut.

2. Bevægelse fjerner ikke sammentrækninger

I modsætning til falske veer ændres eller forsvinder følelsen af ​​kramper eller veer ikke, selvom moderen laver lette bevægelser. De tiltagende smerter opleves også af gravide kvinder, som er under fødsel i den nærmeste fremtid.

3. Smerte spreder sig

Ved falske veer er smerterne kun centreret i den nederste del af maven, mens veerne vil få gravide til at opleve smerter, der breder sig fra lænden til forsiden af ​​maven.

4. Babys position nede

Et par uger før fødslen indtræffer, ændres barnets position normalt, såsom at barnets hoved kommer ind i bækkenet. Når barnets hoved er i bækkenet, gør denne tilstand det lettere for moderen at trække vejret, fordi det sænker trykket på mellemgulvet.

Læs også: Gravide kvinder skal kende tegnene på at have overskydende fostervand

5. Sprængning af fostervand

Fostervandssækken er en væskedækkende hinde, der beskytter barnet, mens det er i livmoderen. Denne væske er kendt som fostervand. Knust fostervand er et tegn på, at fødslen finder sted. Når fostervandet er sprængt, er barnet ikke længere omgivet af en beskyttende barriere i livmoderen, så jo længere veerne begynder, jo mere modtagelig er barnet over for infektion. Du bør straks foretage en undersøgelse på det nærmeste hospital, når du oplever en tilstand med sprængt fostervand inden fødslen.

Det er bedst ikke at gå i panik, når du oplever tegn på fødsel. Bevar roen og skynd dig til det nærmeste hospital for at få god handling. At kende tegnene på fødslen vil helt sikkert gøre moderen bedre forberedt til fødslen.

Reference:
March of Dimes. Hentet 2019. Sammentrækninger og tegn på veer
Healthline. Hentet 2019. Hvordan føles forskellige typer af arbejdssammentrækninger?