Tips til at få kvalitetssøvn

, Jakarta - Faktisk kan en god nats søvn direkte forbedre mental og fysisk sundhed. Når søvnen er af dårlig kvalitet, vil dette i høj grad påvirke energien under aktiviteter i løbet af dagen. Det kan også forstyrre følelsesmæssig balance og endda påvirke vægten.

Mange mennesker kan have svært ved at få en god nattesøvn og kvalitet. En god nats søvn kan virke som et umuligt mål. Men du har faktisk mere kontrol over kvaliteten af ​​din søvn, end du måske er klar over. Kuren mod søvnbesvær findes også ofte ved at ændre daglige rutiner. For dem af jer, der ønsker at få kvalitetssøvn, kan du overveje følgende tips:

Læs også: Søvnløshed? Dette er, hvordan man overvinder søvnløshed

Skab en behagelig atmosfære i soveværelset

Det vigtigste tip til at hjælpe dig tilbage til kvalitetssøvn er at skabe en behagelig og afslappende atmosfære i soveværelset. Desværre ignorerer nogle mennesker det ofte. Når du designer et soveværelse, skal du fokusere på at maksimere komforten og minimere distraktioner. Metoderne omfatter:

  • Brug en kvalitetsmadras og pude, så du får den rette støtte til at være komfortabel, når du ligger ned og undgå ømhed.
  • Vælg lagner og tæpper, der er behagelige at røre ved.
  • Undgå lysforstyrrelser, fordi overdreven lyseksponering kan forstyrre din krops søvn og døgnrytme. Sæt mørke gardiner på vinduer eller en sovemaske for at dække dine øjne for at blokere lyset og forhindre det i at forstyrre din søvn.
  • Sørg for, at rummet er stille og fri for støj.
  • Find en passende temperatur, som du ikke synes er for varm eller kold.
  • Brug rumfjernere, der kan berolige og gøre det lettere for dig at sove.

Læs også: Tag det ikke let, søvnforstyrrelser er farlige for helbredet

Optimer søvnplanen

At kontrollere din daglige søvnplan er også et vigtigt skridt i at få bedre søvn. Til det kan du anvende følgende strategier:

  • Indstil en fast vækningstid og hold dig til den. Det er nemlig næsten umuligt for din krop at vænne sig til en sund søvnrutine, hvis du konstant vågner på forskellige tidspunkter.
  • Indstil varigheden af ​​søvnen og juster den til den tidsplan, du har. Giv om nødvendigt ekstra tid før sengetid til at slappe af og gøre klar til sengetid.
  • Undgå lur, fordi lur, der er for lange eller for sene, kan forstyrre din søvnplan og gøre det svært for dig at sove om natten. Det bedste tidspunkt at tage en lur er umiddelbart efter frokost eller om eftermiddagen i 20 minutter.

Skab en sund rutine inden du går i seng

Søvnbesvær kan også opstå, hvis du ikke vedtager en sund rutine før sengetid. Derudover spiller tiden før sengetid også en vigtig rolle for at forberede dig på at sove hurtigt og nemt.

Prøv så vidt muligt at etablere en konsekvent rutine, som du følger hver aften, da dette hjælper med at forstærke sunde vaner og signalerer til dit sind og din krop om, at sengetid nærmer sig. Du kan hvile dig inden sengetid i 30 minutter, slukke lyset og stoppe med at bruge gadgets mens du er i sengen. Undgå også at indtage krydret mad eller drikkevarer med højt koffein. Dette skyldes, at de kan gøre det sværere for dig at sove.

Læs også: Vær forsigtig, for meget søvn kan forårsage depression og dø ung

Det er nogle enkle tips til at hjælpe dig med at få kvalitetssøvn. Du kan også spørge, hvilken slags sund livsstil der er god til at hjælpe med at få kvalitetssøvn hos lægen på . Tage smartphone -mu og drage fordel af chatfunktionen til at forbinde direkte med læger når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 17 gennemprøvede tips til at sove bedre om natten.
Hjælpevejledning. Tilgået 2020. Sådan sover du bedre.
National Sleep Foundation. Tilgået 2020. Tips til sund søvn.