5 gode fødevarer til at forbedre hjernens funktion

”Hjernen er et livsvigtigt organ, der kræver meget energi. Optimal hjernefunktion afhænger af de næringsstoffer, du får fra den mad, du spiser hver dag. Fisk, frø, bær til avocado er fødevarer, der skal indgå i måltidsskemaet, så hjernefunktionen opretholdes på lang sigt."

, Jakarta – Hver mad, der indtages, har stor indflydelse på hjernens struktur. At spise fødevarer, der forbedrer hjernens funktion, kan understøtte hjernens ydeevne på kort og lang sigt.

Hjernen er et organ, der bruger omkring 20 procent af kroppens kalorier, så det kræver masser af godt brændstof for at opretholde hele dagen. Hjernen har også brug for visse næringsstoffer for at forblive sund.

For eksempel reducerer fødevarer, der indeholder omega 3 fedtsyrer, opbygger og reparerer hjerneceller og antioxidanter stress og cellulær inflammation. Det er også forbundet med hjernens aldring og neurodegenerative lidelser, såsom Alzheimers sygdom.

Læs også: Ikke kun at angribe ældre, genkend symptomerne på tidlig demens

Fødevarer, der er gode for hjernens sundhed

Der er flere fødevarer, der spiller en rolle i at opretholde hjernens sundhed og forbedre visse funktioner, såsom hukommelse og koncentration. Følgende er gode fødevarer at indtage regelmæssigt for optimal hjernefunktion:

1. Fisk

Fiskeolie er en god kilde til omega-3 fedtsyrer. Omega-3 hjælper med at bygge membraner omkring hver celle i kroppen, inklusive hjerneceller. Derfor kan dette indhold forbedre strukturen af ​​hjerneceller kaldet neuroner.

Eksempler på fisk, der har et højt indhold af omega-3, omfatter:

  • Laks;
  • Makrel;
  • Tunfisk;
  • Sardin.

2. Mørk chokolade

mørk chokolade (mørk chokolade) indeholder kakao, mens kakao indeholder flavonoider, som er antioxidanter. Husk, antioxidanter er vigtige for hjernens sundhed, fordi de er meget modtagelige for oxidativt stress. Disse tilstande bidrager til aldersrelateret kognitiv tilbagegang og hjernesygdom.

Flavonoider er også gode for hjernen, de kan fremme væksten af ​​neuroner og blodkar i dele af hjernen, der er involveret i hukommelsesydelse. Flavonoider kan også stimulere blodgennemstrømningen i hjernen.

Læs også: Tips til at forbedre hukommelsen

3. Bærfrugter

Ligesom mørk chokolade indeholder mange bær antioxidante flavonoider. Derfor er bær god mad for hjernen. Antioxidanterne i bær hjælper med at reducere inflammation og oxidativt stress.

Antioxidanter i bær omfatter anthocyaniner, koffeinsyre, catechiner og quercetin. Antioxidantforbindelserne i bær har mange positive effekter på hjernen, herunder:

  • Forbedrer kommunikationen mellem hjerneceller.
  • Reducerer betændelse i hele kroppen.
  • Øger plasticiteten, hvilket hjælper hjerneceller med at danne nye forbindelser.
  • Forbedre hukommelsen.
  • Reduktion eller forsinkelse af aldersrelaterede neurodegenerative sygdomme og kognitiv tilbagegang.

Bær, der er rige på antioxidanter, omfatter jordbær, brombær, blåbær, solbær og morbær.

4. Nødder og frø

At spise mange nødder og frø er godt for hjernen, fordi disse fødevarer indeholder omega-3 fedtsyrer og antioxidanter. Indtagelse af nødder er forbundet med bedre hjernefunktion i ældre aldre.

Nødder og frø er også rige kilder til antioxidanten E-vitamin, som beskytter cellerne mod oxidativt stress forårsaget af frie radikaler.

Nødder og frø med høje mængder E-vitamin omfatter:

  • Solsikkefrø.
  • Mandelnød.
  • Hasselnødder.

Læs også: Aerob rutine forhindrer hjernealdring, virkelig?

5. Avocado

Ud over en kilde til sunde umættede fedtstoffer kan avocadoer understøtte hjernens sundhed. At spise enkeltumættede fedtstoffer kan reducere højt blodtryk, især dem, der er forbundet med kognitiv tilbagegang. Ved at reducere forhøjet blodtryk kan de umættede fedtstoffer i avocadoer sænke risikoen for kognitiv tilbagegang.

Det er en god mad til at forbedre hjernens funktion. Sørg for, at maden ovenfor altid står i madplanen på skift. Hvis du vil vide mere om andre fødevarer, der er gavnlige for sundheden, så tøv ikke med at spørge en ernæringsekspert gennem applikationen . Kom nu, HentAnsøgning lige nu!

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. 11 bedste fødevarer til at booste din hjerne og hukommelse
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. 12 fødevarer til at booste hjernens funktion
WebMD. Fået adgang i 2021. Slideshow: Brain Foods That Help You Concentrate