Lad være med at slippe det, det er 5 farer for gigt, hvis det ikke bliver behandlet

Jakarta – Bør ikke undervurdere sundhedsproblemet med smerter i leddene ledsaget af hævelsestilstande, der opstår i det ledområde, der oplever smerte. Især hvis der er forandringer i huden, der bliver skællende og kløende, fordi det kan være et symptom på gigt.

Læs også: Dette er et tegn på normale urinsyreniveauer

Gigt, også kendt som gigt, er en sundhedstilstand, der angriber kroppens led på grund af høje niveauer af urinsyre i blodet. Normalt opløses urinsyre i blodet og udskilles i urinen. Der er dog flere forhold, der får en person til at opleve overskydende urinsyre og forstyrrelsen af ​​elimineringsprocessen gennem urin.

Generelt er gigt mere erfaren af ​​mænd med en aldersgruppe på 30 til 50 år. Kend nogle andre faktorer, der øger en persons risiko for at udvikle gigt, såsom at have en familiehistorie med gigt, overdreven indtagelse af fødevarer, der indeholder høje puriner, såsom kød, indmad og skaldyr.

En person, der har en vane med at indtage alkohol og drikkevarer og fødevarer, der indeholder højt sukker, er også i risiko for at opleve gigt. Der er ikke noget galt i at ændre dine spisevaner og livsstil for at være sundere, så du undgår gigt. Det er nemt, du bruger bare applikationen at spørge lægen direkte om gigt.

Hvis du har gigt, er der flere behandlinger, du kan tage for at forhindre, at gigten bliver værre. Behandling af gigt kan ske med brug af lægemidler, samt opfylde proteinbehov ved at indtage fedtfattig mælk. Glem ikke at dyrke motion regelmæssigt, så denne tilstand kan forbedres.

Læs også: 7 typer fødevarer, som mennesker med gigt bør undgå

Gigt, der ikke behandles med det samme, kan bringe mennesker med gigt i fare, fordi det forårsager sundhedsmæssige komplikationer, såsom:

1. Tophi

Gigt, der ikke behandles med det samme, kan med tiden udvikle sig til kronisk gigt eller tophatgigt, som kan forårsage tophi. Tophi er ophobningen af ​​faste krystaller under huden, som derefter danner små, hævede kugler, der indeholder væske. Tophi klumper forekommer oftest i dele af kroppen, såsom hænder, fødder, håndled, ankler og ører.

Tophi hos mennesker med gigt kan forårsage forstyrrelser i daglige aktiviteter. Når klumpen fortsætter med at vokse, kan den erodere huden og vævet omkring leddet, hvilket i sidste ende forårsager ledskader og ødelæggelse.

2. Ledskade

Når urinsyreniveauet i kroppen er ude af kontrol, kan det forårsage ledskader i kroppen. Generelt vises denne tilstand efter tophi-tilstande, der ikke umiddelbart er løst.

3. Nyresten

Ubehandlet urinsyre forårsager andre sundhedsproblemer såsom nyresten. Urinsyreniveauet i kroppen danner krystaller, der ophobes og kan blive til nyresten. Denne tilstand kan få en person til at opleve nedsat nyrefunktion.

Læs også: Vil du undgå gigt? Her er de enkle tips

  1. Nyresygdom

Ifølge National Kidney Foundation udvikler mange mennesker med gigt også kronisk nyresygdom, som nogle gange ender med nyresvigt.

  1. Koronar hjertesygdom

Høje niveauer af urinsyre i kroppen kan forårsage blokering af blodgennemstrømningen ved opbygning af krystaller, der kommer fra urinsyre. Blokeret blodgennemstrømning resulterer i nedsat flow til hjertet. Denne tilstand øger risikoen for koronar hjertesygdom.

Der er intet galt i at være opmærksom på helbredsforhold med en sund kost og livsstil. At overvinde gigt tidligt kan faktisk undgå forskellige former for sundhedsproblemer.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Gigtkomplikationer.
Mayo Clinic. Hentet i 2020. Gigt.